Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 15 juli 2012

Er was eens...

Bijzonder om te lezen dat zoveel vrouwen nog in sprookjes geloven. Of op een sprookje hopen.

Fantaseren over een prins of kikkers in prinsen zien veranderen; ik vind het fascinerend.

Waar ik me nog meer over verbaas is dat sommige van mijn kritische, pittige, hoogopgeleide, zelfstandige en nuchtere vriendinnen nog steeds wachten op een prins waarbij zij het prinsesje kunnen zijn. Een man die groot, sterk, stoer en dan ook nog enorm verzorgend en beschermend is; dat is wat ze wensen. En dan het liefst eentje met veel geld. Zodat er zo nu en dan een ‘glimmertje’ op het kussen ligt of hij dat thuis komt met armen vol bloemen en de lekkerste champagne.

Ik heb d’r niks mee, bij dat beeld van een prinsesje zijn. Ik hield vroeger al niet van roze jurkjes of kroontjes op mijn hoofd. Ik kan al die sprookjes met bijbehorende prinsessen en prinsen trouwens ook nooit uit elkaar houden; vraag mij niet wie er 100 jaar sliep en wie een relatie had met maar liefst 7 dwergen tegelijk.

Ik speelde wel, zelfs toen ik al op de middelbare school zat, met Barbies die roze jurken en kroontjes hadden. Maar die waren dan heel stout. Dan bouwden mijn vriendinnetje en ik bij haar thuis op zolder een heel dorp en daar gebeurde dan van alles met Barbie en Ken. Maar dat waren niet de dingen zoals meneer Mattel ze ooit bedoeld had. En die roze jurk en Ken’s gebloemde Hawai boxershort bleven ook niet lang aan. Niks geen eindeloze romantische etentjes, we legden ze gewoon naakt boven op elkaar, haar ieniemieni plastic buikje tegen zijn plastic sixpack. Ze kregen ook baby’s uiteindelijk, dat was hun eigen schuld natuurlijk.

Ik hield ook niet van de zielige Bambi films waar we naar toe gingen met verjaardagfeestjes. Dieren kunnen toch niet denken en praten. Ik vond het maar vreemd dat alle meisjes moesten huilen van iets dat helemaal niet echt was.

Om de lijn even door te trekken; ook boeken waarin een dier of fantasiefiguur de hoofdrol speelden konden mij niet boeien. Ik geloofde het gewoonweg niet en daarmee was het meteen niet interessant. Lord of the Rings, Harry Potter…mij maak je er niet blij mee.

Toch mankeert er niks aan mijn vermogen om te fantaseren. Ik kan bijvoorbeeld heel goed fantaseren over alles wat er met mijn kinderen zou kunnen gebeuren op de momenten dat ze niet in mijn nabijheid zijn. Of hoe een inbreker na weken eindelijk zal toeslaan als ik straks op vakantie ben.

En met de leukere fantasieën beleef ik soms best prettige momenten.

Maar over een relatie fantaseer ik nooit, daar heb ik helemaal geen beelden bij. Alleen maar herinneringen aan eerdere relaties. Die soms begonnen als een sprookje met dito witte prinsessenjurk.

Misschien dat ik er daarom niet meer in geloof; dat van ‘ er was eens’ ……..tot en met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.


geplaatst door Babette - 3556 keer gelezen

beoordeeld 3.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl