Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 8 juli 2012

Mijn sprookje

Er was eens... een prinses en een prins. Nou ja, eigenlijk was er weinig koninklijks aan; zij was gewoon Jannie Modaal, leefde in een leuk appartementje en zag eruit als iedere gemiddelde vrouw. Hij was gewoon Jan Modaal, reed niet op een wit paard maar in een afgetrapte rode auto van zo'n 15 jaar oud en had een karakter om op te schieten. Maar da's op zich geen leuke start van een sprookje, dus hou ik het, for lack of a better word, maar op een prins en een prinses.

Goed, waar was ik. Oh ja, er was eens een prinses en een prins. De prinses en de prins kenden elkaar al iets meer dan een jaar. Zij hadden elkaar leren kennen, toen zij samen werkten bij het zelfde bedrijf (ironisch genoeg: de overheid...). De prinses en de prins konden altijd goed met elkaar opschieten en hadden leuk, oppervlakkig contact. Totdat...

 

Totdat de hofnar van het bedrijf waar zij werkten, opperde dat de prinses en de prins eens samen op vakantie moesten gaan, naar een mooi, ver, warm en romantisch land. Omdat "dat vast leuk voor jullie is..." ("gezien jullie allebei vrijgezel zijn..."). De prinses en de prins zeiden hier niets mee te zullen doen, maar een paar dagen later was er wel een afspraak voor een gezamelijke maaltijd en avond entertainment (lees: film, maar dat bestaat in sprookjes dan weer niet...). 

 

De dag van de afspraak kwam. De prinses was licht zenuwachtig, want een man in haar appartementje, dat kwam niet zo vaak voor. Gelukkig was het lekker weer, konden ze voor en tijdens de maaltijd nog in de tuin zitten. Wat op zich weer leuk was voor de prinses, want zo kon "het volk" zien dat ook zij kon daten. Na de (geslaagde) maaltijd begon het entertainmentprogramma. Wat op zich weer tegenviel, omdat het een waardeloze film was. Maar dat was dan weer wel leuk, want zo konden de prinses en de prins heerlijk zeiken over de slechtheid van de film, iets wat ze dus kennelijk gemeen hadden.

 

In de dagen na de afspraak was de prinses helemaal van slag. De prins leek in alle opzichten de slechtste keuze voor haar. Ten eerste was er zijn karakter. Hij was erg koppig, moest altijd het laatste woord hebben en had een hele sterke eigen mening. Maar de prinses dacht "dat heb ik ook, dus dat is een uitdaging!" Dan was er nog het feit dat hij 18 jaar ouder was. Maar de prinses dacht "dan heeft hij vast een boel ervaring, dat is alleen maar mooi meegenomen!" En tenslotte was er nog de bagage van de prins. Iedere man heeft een rugzakje, dat wist de prinses ook. Maar deze prins had een complete reiskofferset vol met bagage! Maar weer dacht de prinses dat dat meer een uitdaging dan een probleem was.

 

De prinses kon de prins, ondanks alle bezwaren, niet uit haar hoofd krijgen en instrueerde haar bedienden om te peilen hoe de vlag er bij de prins voor hing. Helaas was de prins op dat moment net zelf op vakantie gegaan, inderdaad naar een ver, warm land, maar zonder de prinses. Toen de prins eenmaal weer terug was van vakantie, was de prinses net ernstig ziek geworden en moest zij naar het ziekenhuis. De bedienden van de prinses deden echter nog steeds wat was opgedragen en informeerden subtiel bij de prins wat hij van de prinses vond. Helaas voor de prinses bleek dit geen goed nieuws.

 

Enige weken later was de prinses weer uit het ziekenhuis. Via Twitter (want dat bestaat tegenwoordig in sprookjes dan weer wel...) had zij nog sporadisch contact met de prins. De prinses wist ondertussen dat de prins niets voor haar voelde, maar bleef stiekem toch stille hoop houden. Toen de prins 3 maanden later de prinses uitnodigde voor een spelletje Wordfeud (ook dat kennen sprookjes...), sprong zij een gat in de lucht. Misschien zou de prins dan toch...??? De spelletjes waren een succes, voornamelijk omdat de prinses de prins volledig van het bord veegde (sta je dan, met je 18 jaar meer ervaring :-)), maar ook om de woordkeus tijdens de spelletjes. Woorden als liefde, zoenen, neuken, sexy, seks e.d. waren dagelijkse kost. Niet gek, dat de prinses weer hoop kreeg.

 

De prinses en de prins besloten tot een nieuwe afspraak voor een gezamelijke maaltijd met avondje entertainment. Deze avond was 8 maanden na de eerste afspraak en zou nu bij de prins plaatsvinden. De prins woonde slechts 3 straten verderop, dus dat was voor de prinses niet zo'n probleem. Echter, de prinses was weer nerveus. Zou er dan deze avond wel iets speciaals gebeuren? De prins had een maaltijd bereid en na het eten volgde een (wederom waardeloze) film. De avond werd afgesloten met een spelletje wordfeud, waarna de prinses, redelijk gedesillusioneerd, huiswaarts keerde. Het was dus weer niets.

 

De prinses besloot de volgende dag de stoute schoenen aan te trekken en de prins te vertellen dat zij nog steeds wat voor hem voelde. Helaas was er bij de prins ook niets veranderd, die voelde nog steeds niets. In de weken en maanden daarna wist de prinses steeds beter dat de prins niets voor haar was. Zij had meer nodig van een man, dan de prins haar kon (of wilde) geven. Het contact met de prins bleef, evenals de hoop dat hij op een dag toch "wakker zou worden". Maar omdat de prinses daar niet meer op wilde wachten, schreef zij zich in op een datingsite. Hopend om daar dan toch haar prins op het witte paard (mag ook anderkleurig en andersoortig voertuig zijn) te vinden. 

 

Tot op heden heeft de prinses nog geen nieuwe prins gevonden, maar zij houdt hoop! De prins speelt nauwelijks meer een rol in haar leven, zij weet zich nu (gelukkig) te focussen op belangrijker dingen. En de prins? Die is net weer terug van een vakantie naar een ver, warm land, zonder welke prinses dan ook...


geplaatst door Nienke28 - 5773 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl