Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 11 juli 2012

“Ons” dorp in de Eifel (deel twee)

Ik ging een weekend lang naar ‘ons’ dorp omdat ik de behoefte had helemaal tot rust te komen. Even helemaal niets, wat bezoekjes, bijpraten, wandelen met de hond, tijd voor mezelf en tijd om na te denken. Maar u raad het al, het liep helemaal anders.

Vlak voordat ik in de auto stap krijg ik een sms van Jaap waarin hij me een prettig weekend in de Eifel wenst. Jaap ken ik via Match4me, nou ja kennen…… we hebben elkaar nog niet ontmoet. We hebben wel diverse malen heel erg lang getelefoneerd. Vanaf de eerste minuut van het eerste gesprek voelde dat als thuiskomen, we praatten die eerste keer bijna anderhalf uur en toen we eindelijk ophingen zat ik nog minstens een kwartier naar de telefoon in mijn hand te staren met dat ene woordje in mijn hoofd: “Goh.........” Dat is Jaap. Over een paar dagen zullen we elkaar voor het eerst echt ontmoeten.

Ik stap in de auto met mijn mobiel nog in mijn hand. Heel even twijfel ik, maar dan stuur ik het sms-je terug “Ga je mee?” Met een brede grijns start ik de auto en sjees weg, richting Duitsland. Halverwege Venlo komt het antwoord, hij beseft dat het een enorm risico is, maar zo’n spectaculaire eerste date laat hij niet aan zich voorbij gaan. Dus ja, hij gaat mee.

Weg is het vooruitzicht op een rustig weekend. Weg is de tijd om na te denken. Weg is de gelegenheid om tot mezelf te komen. Durfde ik dat allemaal misschien toch niet aan?

Jaap moet nog werken en kan pas om tien uur wegrijden. Dat betekent dat hij tegen half 1 in de Eifel is. Om de tijd te doden en om te voorkomen dat ik bloednerveus word, ga ik naar de dorpskroeg. Ik schreef het al eerder, de biertjes komen me aanwaaien. Ik weet inmiddels hoe het hier werkt, als je niet ladderzat wilt worden, moet je een vol glas voor je neus laten staan. Niet denken “Ik drink deze nog op en dan ga ik,” dat werkt niet in deze kroeg. Zodra een glas is aangeraakt wordt er een nieuwe achter gezet.

Hoe dichterbij half 1 komt, hoe meer ik ‘m begin te knijpen. Wat heeft me bezield? Wat verwacht ik in vredesnaam van deze ontmoeting? Ik ben tegen Jaap heel duidelijk geweest, ik wil geen avontuurtje, maar serieus kijken of wij iets voor elkaar zijn. En als ik Jaap moet geloven staat hij er precies zo in. Maar kan dat eigenlijk wel als je elkaar om half 1 ‘s nachts, in een dorp op 240 km van huis voor het eerst treft? Zou daar nog een fatsoenlijke eerste ontmoeting van te maken zijn?

En wat nou als ik na een halve seconde denk “Oh help, NEE!?” En wat weet ik eigenlijk van Jaap, hij kan wel een psychopaat zijn. Ik heb de verantwoordelijkheid voor twee kinderen, hoe haal ik het in mijn hoofd om zo’n onverantwoordelijke afspraak te maken. Ik sms snel Jaap’s naam en adres door aan een vriendin. Het is een schrale troost, maar als ik in stukken gezaagd in het bos word teruggevonden komt hij er in ieder geval niet mee weg.

Voordat ik verder kan piekeren komt de sms dat hij in de buurt is. Ik ga op weg naar de plek waar we hebben afgesproken. De straatlantaarns zijn al uit en het is echt aardedonker. Af en toe struikelend over de stoeprand daal ik af naar de Bundesstrasse. Ik vervloek mijn hoge hakken en denk terug aan die avond dat een goede vriend na een avond stappen bebloed en met kapotte kleren bij ons huisje terug kwam. Hij was in het donker in een gat gestapt. Ik haal de Bundesstrasse echter zonder kleerscheuren. Het is behoorlijk unheimlich daar het pikkedonker aan de doorgaande weg. Ik ben blij dat ik de hond bij me heb, ook al weet ik dat die zelfs de meest verschrikkelijke serieverkrachter enthousiast kwispelend zou begroeten.

Dan zie ik koplampen die snel dichterbij komen. Dat zal hem zijn. De auto mindert vaart en draait de hoek om waar ik sta, ik zie het gele nummerbord. Ik wil hem tegemoet lopen maar voor ik goed en wel besef wat er gebeurt, sjeest de auto met een rotgang langs me heen en is alweer uit zicht. Hier in Duitsland zeggen ze dat je een geel nummerbord krijgt als je drie keer voor je rijbewijs zakt. Ineens snap ik hoe ze daarbij komen. Snel bel ik Jaap op, maar hoor: “Dit mobiele nummer is momenteel niet bereikbaar.”

Scheisse was jetzt?


geplaatst door Johanna - 5347 keer gelezen

beoordeeld 3.15/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl