Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 15 juli 2012

Relaties, begin van een nieuw leven IV

Relaties. Soms een noodzakelijke gang naar ontluistering. En dat in allerlei vormen en op allerlei gronden. Zoals: je partner lijkt op je vader. Heb je in het begin niet door. Je vind hem alleen maar geweldig. Maar op een bepaald moment ga je je irriteren. Zie je ineens allerlei dingen van je vader in hem. Je partner fungeert als omweg. Om je schade en opvoeding onder ogen te zien.

Dat kan gek lopen. Vrouwen, die in hun jeugd mishandeld zijn. Gaan later met een vent in zee die hetzelfde doet. Niet dat ze denken, weet je wat, ik zoek net zo’n vent. Maar soms werkt het zo. Blijkbaar gaat de vertrouwdheid van het erge boven de angst voor het onbekende. En, opmerkelijk, soms is er een vreemde en diepe solidariteit met de dader.

Hoe dat precies werkt? Kan ik niet bij. Je ziet het ook vaak met alcoholisten als partner. Dat kunnen mensen lang volhouden. Of na jaren pas ontdekken. Dat ze drinken. Dat is natuurlijk vreemd. Nog vreemder is, dat ze niet zien en voelen wat daaronder zit. Wat heb je dan voor contact? Het is je partner. We hebben het hier niet zomaar over een blinde vlek. Op je eigen manier net zo afgesloten als die alcoholist. Ja, dan hou je het wel vol. Allebei op je eiland. Allebei in je eigen droomwereld. Uiteindelijk kroop jij er langzaam uit. Hij niet. Hij is alcoholist. Hij is afgesloten, echt onmachtig. Kan geen contacten aangaan. Dus al nooit op te lossen binnen een relatie.

Overigens, mislukkingen te over van hen die dat wel proberen. Van die vrouwen met een zorgsyndroom. Die dat varkentje wel eens even zullen wassen. O, nee, ik bereik hem wel. Heb je ineens te maken met twee verslaafden. Worden we ook niet wijzer van. Hij niet in ieder geval. Ja, het is duidelijk. Voor hem is een relatie geen begin van een nieuw leven. Misschien een goede vriend. Dat is beter. Dan is er die aanspraak niet.


geplaatst door Parlante - 5697 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl