Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 22 september 2012

Dode ogen

Ik weet het nog. Hoe oud ik was. Tien, elf. Ik zat op school. De vijfde klas. School. Duidelijk niet mijn wereld. Mijn thuis was slootjes, plompeblad, de boeren en de koeien. Als ik op school was, kon ik me niet voorstellen, dat ik daar ooit nog terug zou keren. Zo ver was het weg. Onbereikbaar ver. Mijn wereld, de wei, de vissen en het water. En die twee broers. Twee boeren uit de buurt. Die wisten niet van school. Het waren oermensen. Ze konden een volle hooiwagen optillen. Aten elke dag 20 boterhammen.

School. Rekenen en taal. De onderwijzer voor de klas. Sprak van Jezus, van liefde, ijver, vlijt en trouw. Ineens was het teveel. Paniek sloeg om mijn oren. Ik was ontheemd. Ik zocht een mens. En vloog naar voren, hing huilend aan zijn benen. Och, help me, help me, help me toch. Hij keek me aan, en dacht alleen, wat is er met dat ventje aan de hand? En maakte toen mijn vingers los en sprak: ga jij maar naar de gang.


geplaatst door Parlante - 5870 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl