Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 september 2012

Mijn broer

Mijn broer was gek. Ik weet nog dat ik een raadsel had. Niet te raden. Werkelijk niet te raden. Door geen enkele normaal mens.
Ik zeg: “Kees, een raadsel”.
“Brandt maar los”, zegt Kees.
Ik: Een scheepstype, wat je ook in het bos aantreft”.
Kees: “Een neukebootje”.

Twee seconden. Kan niet. Ik dacht dat ik gek werd. “Kees, je bent niet goed bij je hoofd. Dat kàn je niet raden. Je bent gek, je bent echt niet normaal”.

Nou ja, gek waren we eigenlijk alletwee. We hadden een raar taaltje. Kon niemand volgen. Waren we al dik in de dertig. Zo af en toe een weekend thuis en daar ging het. Het waren kreten, klanken, halve woorden. Als een mitrailleur. Zoals de onzin uit onze monden rolde. Complete onzin. Kronkels van twee losgeslagen geesten. Over elkaar heen buiteldend. In een razend tempo. Het een na het ander. Het ging maar door. Snel. Roffelend. We lachten. En we lachten. Bijademen, nee. Op bewusteloosheid af. Telkens weer een sterkere, telkens weer een sterkere, het ging maar door, het ging maar door, het een op het ander. Tot we op de grond vielen, en daar ook bleven liggen, minutenlang, nasnikkend, en volledig uitgeput.

“Mamma, kon je verstaan wat we zeiden?”, vroeg ik.
“Nee”, zei ze, “het was het gekreun van twee stervende dieren. Jullie zijn echt hartstikke gek”.

Mijn broer. Ik zie hem niet meer.

In die humor raakte hij mij. Heel diep. En ik hem, denk ik. Praten konden we niet. Echt dingen delen konden we niet. Ik was zo anders. Mijn leven was een gekkenhuis. Hij heeft meer begrepen dan hij ooit kon laten merken. Dat weet ik. Dat is genoeg. We weten het alletwee.


geplaatst door Parlante - 6309 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl