Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 29 oktober 2012

Bang maar moedig

Dodelijk bang ben ik vandaag. Zo bang ben ik in lange tijd niet geweest. Want hij komt dichtbij, zo dichtbij dat ik bang ben nu al te verschroeien aan een teveel aan liefde.

Hij raakt mij ergens waar ik niet naar toe wil. Ik hap naar adem en wil weg. Nu meteen. Van hem, van mijzelf, van alles en iedereen. Heel ver weg. Het dekbed over mijn hoofd trekken. Op mijzelf zijn, alleen. Want dat is wat ik ken, waar ik op kan rekenen, blind op kan vertrouwen. Ik wil niet voelen waar hij aan schuurt. Aan oude pijn. Niet voelen. En liggend onder mijn dekbed verzin ik argumenten waarom het niet kan zijn. Hij rookt teveel. Hij poetst zijn huis niet genoeg. Hij heeft een stopzin waar ik mij aan erger…… Zo raak ik weer op veilig terrein. Zie je wel, het gaat niet over bang zijn, het gaat over al die dingen die ik niet leuk vind aan hem. Wij passen niet bij elkaar. Dit gaat nooit wat worden. Het moet maar heel snel stoppen. Dan is het allemaal weer helder en duidelijk. Weet ik wat ik heb of eigenlijk niet heb. Bijna opgelucht haal ik adem.

Als ik wat later in het bad lig schuiven de beelden langs van relaties met mannen die niet goed konden voelen en op dat front niet konden of durfden te verbinden. Veilig en vertrouwt. Ik wist wat ik had, waar ik aan toe was want ik had het niet. Ik bepaalde of ik dichtbij wilde komen en hoe dichtbij dat was. Controle. Geen moment hoefde ik uit mijn comfortzone te komen. En het oude gevoel van geen echte verbinding was vreselijk pijnlijk maar heerlijk bekend en duidelijk.

En nu is daar ineens deze man. ‘Ik ben bang maar moedig’, zegt hij tegen mij. ‘Net als jij.’

Maar ik voel me helemaal niet moedig. Ik voel me vreselijk lamlendig. Twijfelend. Beroerd. Misselijk van angst. Er zit een brok die ik niet weg kan slikken. Ik zet muziek van Crosby Stills and Nash aan. 'And talking' from experience I know how he would feel. Waking up and finding that his one love wasn't real. But the age of truth will soon appear, Aquarius arrives. A man's a man who looks a man right between the eyes.' En dan breekt er iets van binnen. Dwars door de opgebouwde muur van niet willen voelen. Dwars door de steen die ik boven op mijn hart heb gelegd. Ik huil om alles wat al is geweest en niet kon zijn. Om de vreselijke onmacht, van hoe dan wel want ik weet het niet. Om het verlangen naar echte intimiteit van hart naar hart. Het lucht op, dat huilen. De brok is weg en ik zet de ramen open. Frisse lucht stroomt in mijn lijf. Het maakt weer licht en ruim. Een sprankje hoop raakt ergens verdwaald.

Nog een beetje wiebelig loop ik even later naar mijn atelier. Voorzichtig zet ik een nieuw doek op mijn ezel. Doop mijn penseel in de verf en zet nog een beetje bibberig een streek rozerood neer. En dan nog een diep donkere rood met een toetsje geel. Steeds gemakkelijker gaat het. De beelden, de kleuren, de beweging ze vloeien uit mijn hoofd, hart en handen. Dat waar ik naar toe ga de komende tijd. Want wat zou het heerlijk zijn als ik het mijzelf toe kan staan het te proberen, het durf. En ik schilder heel voorzichtig….ik kom er aan. Bang maar moedig. Net als jij.


geplaatst door Julia28 - 4789 keer gelezen

beoordeeld 3.68/5 (25 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl