Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 oktober 2012

Dior Homme

Per roltrap verplaats ik me door de imposant grote bibliotheek met mijn Ipod shuffle nog in mijn oren, normaal gesproken zet ik die meteen uit als ik in de buurt van andere mensen kom. Nu zorgt het voor een lekkere demping van alles dat tot me door zou kunnen dringen.

Ik hoor niet wat de studenten tegen elkaar zeggen die zogenaamd druk aan het studeren zijn. Ik zit in mijn eigen cocon. Ik ga helemaal naar de 6e verdieping om het boek terug te brengen wat ze bij mijn eigen bieb niet hadden.

Daar aangekomen blijkt dat ik op de afdeling gezondheidszorg ben en dat het boek gewoon beneden had kunnen worden ingeleverd. Ach, nu we er toch zijn…

Ik scan de kasten. Niks over allergie. Wat over hoge bloeddruk. Veel over seks. En een boek over burn-out. Ik gris her en der wat boeken mee en ga tussen de studenten zitten.

De muziek gaat door. Ik blader en lees stukjes.

Het burn out boek maakt me niet vrolijk, veel te veel herkenning nog in de symptomen, ik geloof dat het dat is. Ik voel me dit weekend weer zo weemoedig, labiel, melancholisch, geïrriteerd en opgefokt ook. Geen goed teken. Ik probeer mezelf gerust te stellen dat het vast maar een kleine terugval is.

Ik had ook pms, maar dat schijnt niet te bestaan las ik gister in de krant.

Terwijl ik daar zit met mijn jas aan en mijn ipod op, dringt er iets anders tot me door. Een geur. Een heel bekende geur. Het is de student die links naast me zit.

Ik wil weg, niet te lang in deze geur, dat gaat niet goed vandaag.

Op de fiets verbijt ik mijn tranen, gelukkig is het koud, tranen mogen vandaag.

In het imposante grote warenhuis laat ik mijn ipod aan. Ik hoef vandaag geen buitenwereld erbij.

Ik ga zitten bij de boeken en lees bijna een heel boek uit. Geen goed idee nu dat boek. Over een jonge moeder van drie kinderen die deze zomer overleed. Prachtig geschreven, ik kan het niet wegleggen, zit midden in de winkel. Ik slik mijn tranen weg. En weer dringt die geur tot me door. Ben ik gek geworden ofzo. Hoe kan dat nou? Het is een man die langsliep.

Ik leg het boek weg. Neem al de roltrappen naar beneden en doe iets wat ik heel lang niet meer gedaan heb maar vandaag moet het. Ik pak het flesje en ruik eraan. Voor de derde keer vandaag dringt de geur tot me door waar ik zoveel herinneringen aan heb.

Ik haast me naar de fietsenstalling en jank de tranen uit mijn kop terwijl ik naar huis fiets.


geplaatst door Babette - 3329 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl