Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 25 oktober 2012

Some say love

Of ik niet weer eens een leuke blog kan schrijven, ik doe maar net alsof ik niet gestopt ben met bloggen; de redactie heeft dat besluit gemist blijkbaar. En het blijft trekken om zo nu en dan even te gaan zitten en van me af te schrijven dus ik maak er dankbaar gebruik van.

Dit jaar was het voor het eerst sinds 16 jaar dat ik niet meer getrouwd was op mijn trouwdag, wat op zichzelf eigenlijk heel goed nieuws was na jaren gedoe. Die datum zal echter altijd de dag blijven waarop ik ooit trouwde. Deze zomer kreeg deze dag echter een extra lading.

Op de bewuste datum zat ik midden in heftigste avond van de training die ik deed. Ik kreeg als laatste opdracht die dag om voor de muur te gaan staan waar het papier hing met mijn zelf geschreven boodschap erop. Ik voelde me rustig, blij en opgelucht, wat een geweldige dag hadden we achter de rug.

De muziek ging aan en in een split second wist ik dat dit nummer op dit moment geen toeval was.

Ik begon heel hard te huilen, ik kon het niet stoppen. En ik was me niet meer bewust van de plek waar ik stond met minstens 25 andere mensen dicht in de buurt. Niemand huilde mee, integendeel, iedereen leek de opluchting en blijheid nog te voelen die ik ook had ervaren.

Toen de muziek stopte werd de dag afgesloten met wat woorden van de trainster. In plaats van direct de zaal uit te lopen en mijn eigen verdriet nog meer de vrije loop te laten, mijn eerste neiging, liep ik automatisch naar de trainster. Ze sloeg haar armen om me heen.

Ik zei: “Thank you for playing this song, it was played at my wedding exactly 16 years ago today, and now I am not married anymore for the first time”

Toen sprak ze de meest steunende woorden die ik me kan voorstellen:

“Darling, from now on you are married with yourself, what a great feeling eh?”

In de hectiek van het dagelijks leven, die in zo’n herfstvakantie dan weer even tot stilstand komt en tot bezinning leidt, is het goed om weer eens stil te staan bij hoe ik er aan toe ben.

In pyjama in mijn eigen keuken creëer ik mijn eigen ‘twee- maanden -getrouwd –zijn’ viering. Bette klinkt net iets minder overtuigend uit mijn kleine cd speler maar dat maakt niks uit. Dit keer hoef ik niet te huilen.

Het is zo heerlijk overzichtelijk; getrouwd zijn met je zelf. Niemand zegt ergens wat van, behalve je eigen innerlijke criticus maar die snoer ik steeds vaker de mond of ik lach haar hard uit. Daarnaast heb je jezelf altijd bij je, zo praktisch. Nou ja, sommige dingen zijn misschien wat minder leuk met jezelf alhoewel je daar ook best een goede draai aan kunt geven.

Vanuit dit gevoel is het veel leuker om relaties met wie dan ook aan te gaan. En dan met name met mensen die ook ooit met zichzelf getrouwd zijn of op het punt staan. Ik kan het iedereen aanraden.

Wil je muzikale ondersteuning? Zet dan Bette ook even op…

http://www.youtube.com/watch?v=zxSTzSEiZ2c


geplaatst door Babette - 3245 keer gelezen

beoordeeld 3.57/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl