Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 7 november 2012

Dame van zekere leeftijd

Het menselijk brein schijnt op wonderbaarlijke wijze te werken. Dat van mij kent in ieder geval wel wat kronkeltjes. Zo ben ik bijvoorbeeld vaak in mijn hoofd nog rond de 25 en 65- kilo. In werkelijkheid geldt voor zowel de leeftijd als het gewicht dat dat al een tijdje geleden is. Dat besef ik ergens ook wel. Wees gerust, ik stap geen hippe boetieks in om daar vol enthousiasme een super kort en strak rokje uit het rek te pakken in de hoop dat deze mijn billen weet te bedekken. Sterker nog, ik weet heel goed dat het al heel mooi is als een dergelijk rokje pas na mijn knieën niet verder omhoog komt. Evenmin zoek ik uitgaansgelegenheden op waar de gemiddelde leeftijd ver onder de 30 ligt. Begin me steeds meer op mijn gemak te voelen op 40+ feesten.

Ik weet dus best dat ik bijna 46 en al lang 65+ kg ben. Een rimpelloos leven en gezicht en maatje 38 streef ik al jaren niet meer na. Toch klopt het gevoel in mijn hoofd niet met de (harde) cijfers. Hoewel dat waarschijnlijk het gevolg is van een serieus kronkeltje voelt het goed. Mijn kronkeltje doet er dan ook alles aan om dat gevoel in stand te houden. Het past de werkelijkheid zo aan dat het overeenkomt met mijn gevoel. Ik ben niet al ietsje ouder. De mensen om me heen zijn gewoon ietsje jonger. Ooit werkten alleen in de supermarkten kinderen. Nu werken ze overal. Volgens de statistieken is de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen voor het eerst moeder worden in de loop van de jaren gestegen. In mijn beleving zijn er steeds meer kindmoeders. Zie ze regelmatig lopen achter de kinderwagen, piepjonge meisjes van tussen de 25 en 35. Vergis me ook regelmatig. Dan denk ik, he eindelijk een volwassen ouder en dan hoor je hem of haar tegen het kind zeggen “geef maar aan opa/oma”. Vaak gebeurt het me dat ze je en u door elkaar tegen me gebruiken. Een vriendin van me kan daar heel boos om worden. Ze vindt dat – op zich terecht – heel onbeleefd. Ik begrijp het wel. Ik ben nu eenmaal een twijfel geval. Sta ook nog altijd verbaasd om me heen te kijken als ze me aanspreken met mevrouw. Dat moeten ze dan haast wel tegen degene naast me hebben.

Toch haalt de werkelijkheid het gevoel steeds vaker in. Dringt het besef dat ik niet piep ben zich toch langzaam op. Sta nog steeds te swingen op een 40+ feest. Oké, het lukt me niet meer om naar de grond te gaan en dan ook zonder hulp weer overeind te komen, maar de heupjes draaien nog best. Draai Karen Young met Hot shot en ik schud nog alle kanten op. Probleempje is alleen dat ik de volgende ochtend erg lastig mijn bed uit kom en dat heeft niets met mijn ochtend humeur te maken. Een tijd terug hadden wat vrouwelijke collega’s een kalender besteld met iedere maand een nieuwe mooie jongeman met Six pack. Toen hij binnen was werd ik enthousiast bij ze binnen geroepen om de heren te bewonderen. Natuurlijk zag ik dat ze prachtige lijven hadden. Wat me vooral op viel was dat ze zo vreselijk jong waren. Voelde me echt opgelaten alsof ik stiekem naar de zoon van een vriendin stond te loeren. Kort daarna liep ik langs het rek met managementbladen. Mijn oog viel onmiddellijk op de cover van één van de bladen, omdat daar een bijzonder aantrekkelijke man opstond. Hij had prachtig grijs haar en hele mooie lachrimpeltjes bij zijn ogen.

 

Sinds kort sport ik 3 keer per week. Ik wil het eigenlijk uitbreiden naar 4 keer per week. De eerste keer dat ik me dat voor nam ontstond er een soort onderhandeling tussen mijn lijf en mij: als ik mijn lijf gunde om die dag zich heerlijk op de bank te vleien, dan zou het zich de dagen daarna weer in het zweet werken in de sportschool. De tweede keer dat ik een 4e keer wilde gaan was de fase van onderhandeling al voorbij. Mijn lijf schreeuwde me toe dat het niet bereid was mee te doen aan mijn midlife crisis. Dat ik 2 jaar geleden een peugeotje 206 cc had gekocht, prima. Leuk midlife crisis autootje voor de minder grote portemonnee. Een keer een jonge vent versieren, ga je gang heb ik als lijf ook nog lol van. Maar laat het uit je hoofd om je crisis op mij uit te leven door me 4 x per week de sportschool in te sturen.

Midlife crisis? Het woord was gevallen. Daar hebben toch alleen mannen last van? Geen vrouwen van zekere leeftijd? Zeker geen vrouwen die zich zoals ik nog steeds 25 en 65- kilogram voelen. Dat het onderwerp “overgang” steeds vaker in mijn omgeving valt zegt niets. Dat een vriendin van me oma wordt, dat kan. Ze is tenslotte een paar jaar ouder dan ik. En de collega die maar een jaar ouder is en ook al oma wordt was er gewoon vroeg bij. Net als haar zoon. Het is van mij nog maar heel kort geleden dat ik mijn kinderwens op gaf, omdat de leeftijd om voor het eerst moeder te worden inmiddels gepasseerd was. De dochter van een vriendin draagt volgens haar vader te korte jurkjes en volgens hem is de make-up ook niet nodig. Maar dat zij al een echte tiener is, zegt niets over mij. Ik ben nog lang niet in mijn midlife en kan dus geen midlife crisis hebben.

Gelukkig heb ik dat ook niet. Het besef dat ik geen 25 en 65- kilogram ben sijpelt alleen iets vaker door tot mijn kronkeltje. Mijn kronkeltje laat zich echter niet kisten. Het gaat niet om de exacte cijfers, het gaat erom hoe je je voelt. En om eerlijk te zijn is het ook niet helemaal juist om me nog 25 en 65- kilo te voelen. Voel me nu veel zekerder. Ondanks maat 38, mooie vrouwelijke rondingen en een leuk gezichtje was ik altijd bang dat een man me niet aantrekkelijk genoeg zou vinden. Dat hij af zou knappen op het moment dat ik me uitkleedde. Ik wist dat ik aantrekkelijk was, maar voelde me niet altijd aantrekkelijk. Nu voel ik me dat wel en de angst dat een man afknapt als ik me uitkleed is nu ronduit belachelijk. Ik kleed me namelijk alleen uit als we dat beide willen. Overval zelden een man er ineens mee. Aangezien we het beiden willen, is het een sukkel als hij ineens tot de conclusie komt dat ik niet slank en 25 ben en daarom toch eigenlijk geen zin meer heeft. Heb dat soort sukkels nooit ontmoet. Daarbij weet ik ook dat ik meer te bieden heb. Dus ook met kleding aan sta ik mijn vrouwtje. Beetje geholpen door mijn kronkeltjes, dat wel.


geplaatst door Gerbra42 - 5686 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl