Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 november 2012

Graag of in het geheel niet

Ik heb een lieve, wijze al wat oudere vriendin, Hanna. De laatste jaren is zij zo’n beetje mijn persoonlijke dating coach geworden. Niet dat ze zelf enige ervaring heeft op dat vlak, maar ze smult van mijn verhalen en deelt ruimhartig haar levenswijsheid met me. Een gevleugelde uitspraak van haar: ‘ het is graag of in het geheel niet’. En zij kan het weten. Ze had een rottig huwelijk achter de rug toen ze op een discussieavond, waar ze met haar dochter was, een man in gesprek zag met zijn zoon. Een énige man; ze werd zowat ter plekke verliefd. Waarop haar dochter opmerkte: “Hij woont anders vlakbij hoor. Die jongen zit bij mij op school. En zijn ouders zijn ook gescheiden.” Mijn vriendin is een kordate tante en na slechts een lichte aarzeling besloot ze hem op te bellen (dit was ruim voor het tijdperk van de dating sites!). Hij was verrast, maar gelukkig geen doetje. Ze gingen samen eten en hadden het heel gezellig. Na een paar weken een uitstapje naar het museum. Ook leuk. En toen een paar weken stilte. Hanna knapte bijna van verliefdheid. Zij wist wat ze wilde, maar hij leek te aarzelen. Het duurde gelukkig niet al te lang voor het verlossende telefoontje kwam en de rest is geschiedenis.

Een mooi verhaal, waar ik regelmatig aan moet denken de afgelopen tijd. Als het na een eerste of een tweede afspraak weer eens stil bleef, zei Hanna het tegen me: “Lieverd, het is graag of in het geheel niet. Jij bent veel te leuk voor zo’n aarzelende man. Je hebt er al een lang huwelijk met een maar half gecommitteerde man op zitten, dus val niet in herhaling.” Meestal had ik daar geen moeite mee – dan was ik zelf eigenlijk ook niet zo heel enthousiast en hakte ik de knoop zelf door. Maar onlangs heb ik het toch gedaan: me een flinke tijd aan het lijntje laten houden door een man die niet durft (of niet wil maar dat dan weer niet durft te zeggen). Natuurlijk, het is een enorme leap of faith zo’n nieuwe relatie, een spannend avontuur dat niet noodzakelijkerwijs goed afloopt. Het is eng in het begin en dat mag je best toegeven. En ja, het avontuur kan je een nieuw litteken opleveren. Maar niet wagen is niet winnen. En mannen met littekens zijn woest aantrekkelijk ;-). Voor mij is het voortaan: graag of in het geheel niet!!


geplaatst door Latte - 5012 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl