Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 1 november 2012

Het orgasme II

Ja, dat orgasme. Even dat moment van vergetelheid en zorgeloos genot. Even weg van de wereld.
Maar, ook een troostrijk samen (zie vorig blog). In zichzelf al. Ook al ben je op je eentje.

Selfsupporting. Dat zou je zeggen. Maar aan de andere kant, dat troostrijk samen, die denkbeeldige ander, dat is nu juist ook wat het eenzaam maakt. Het is toch even anders dan krabben aan je neus, of het genot van chocola. Die denkbeeldige ander. Confronteert je juist met zijn afwezigheid. Maakt het verlangen alleen maar groter, naar daadwerkelijk samenzijn. Daarom gaan veel mannen naar de hoeren. Of onbetaald in een deal met een vaste partner. Is ook daadwerkelijk samenzijn, maar meer als een fysiek rollenspel. Veredelde masturbatie zal ik maar zeggen. Waar vaak van alles aan toegedicht wordt om maar bij elkaar te kunnen blijven. Maar in feite neerkomt op met z’n tweeën, ieder op zijn eiland, beleven van het troostrijke van samen, wat je in orgasme op je eentje ook al had. Meer is het dan ook niet.

Maar, stel je voor, daadwerkelijk samen, maar dan echt. Echt samen. Dat is natuurlijk het mooiste. Is niet zo makkelijk. Vereist nogal het een en ander van elkaar. Onafhankelijkheid, een eigen leven, gelijkwaardigheid, openheid, eigenwaarde, jezelf leuk vinden, geboeid zijn, verwonderd zijn. Eigenlijk kunnen leven ‘als een open wond’. Om echt van elkaar te voelen, echt samen te beleven die vergetelheid, de ontmoeting, het afscheid, het drama van het bestaan, dat we doodgaan, dat we leven, dat alles wat ons juist in dat genot zo diep te verstaan gegeven wordt. En dat dan kunnen delen. In die volle openheid dat samen echt wezenlijk verstaan. Ja, dat is het wel. Dat ‘samen’ waar het orgasme in zichzelf al naar verwijst. Dat dan ook leven met z’n tweeën. Pjoe. Dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Kwam toch telkens weer neer op een terugtrekkende beweging op het kritieke moment. Weer in mijn eigen genot. Omdat we niet echt contact hadden. En niet konden delen wat daarin echt vertelt wordt. O, nee, zoiets hoeft niet altijd in een langdurig of diep verbonden zijn. Dat hoeft echt niet. Het kan ook zomaar. Met een vreemde. Verrassend. Maar gebeurt vrijwel nooit. Dat langdurig en echt diep verbonden zijn trouwens ook niet.

 


geplaatst door Parlante - 5939 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl