Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 21 november 2012

Lekker anoniem

Gaat de vlag vandaag uit? 1500 keer is mijn profiel bekeken in het afgelopen jaar. Als je daar de maanden af trekt dat ik niet actief/zichtbaar was dan zitten we op meer dan 150 ‘hits’ per maand. Om in website-taal te blijven: dat zijn vast geen 1500 unieke bezoekers, maar toch. Wat me echter opvalt is dat dat een hoop meer bezoekers zijn dan je zou denken op basis van het lijstje dat tevoorschijn komt als je ‘wie bezocht mijn profiel’ openklikt (om bij de getallen te blijven: dat zijn er gemiddeld tussen de 5 en 10 per week). En dat brengt mij tot de conclusie dat de overgrote meerderheid van de leden hier anoniem surft. Wat zou daar achter zitten? Zijn we bang dat iemand zou denken dat we wat willen als we zijn/haar profiel aanklikken? Of vinden we het gewoon wel lekker veilig om zo’n beetje te gluren zonder dat de ander dat weet? Ik kan niet in al die honderden hoofden kijken. Ik weet alleen hoe ik het zelf doe: soms zet ik heel even de ‘anoniem surfen’ functie aan als ik wil kijken bij iemand met wie ik een ‘verleden’ heb en waarvan ik liever niet wil dat hij weet dat ik nog even gekeken heb. Maar het overgrote deel van de tijd speel ik open kaart. Vind ik wel zo prettig.

Ik ben hier in een discussie op T2S eens vermanend toegesproken dat mijn profielfoto niet voor iedereen zichtbaar is. Dat vond die persoon vervelend. Nu ik me gerealiseerd heb hoe groot de groep van anonieme surfers is ben ik alleen maar meer overtuigd van mijn keuze. Zo voel ik me net iets minder begluurd. Bovendien biedt de combinatie van zichtbaar surfen en een beperkt toegankelijke foto allerlei leuke mogelijkheden. Ik gebruik het als een manier van ‘vlaggen’. Als ik iemand leuk vind (en ja, dat is ook heel vaak op basis van een profiel zonder foto) ga ik wat vaker kijken en zet ik mijn foto aan. Eigenlijk een virtuele manier van flirten en de belangstelling bij de ander te peilen – heel geschikt voor als je even, om wat voor reden dan ook, geen zin hebt om het initiatief te nemen. Dus lang leve het zichtbaar surfen en de foto op verzoek!


geplaatst door Latte - 5253 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl