Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 16 november 2012

Opgelost in de mist

Je maakt wat mee, op zo’n dating site. Je hoeft je huis niet eens uit voor je dagelijkse portie verbazing. Zie hier de oogst van twee weken op M4M:

Meneer A stuurt me zo’n nietszeggend bericht, gegenereerd door een klikje van de muis. Ik vind dat eigenlijk bijna een belediging. Het is net alsof iemand je in een kroeg aanspreekt met ‘hé, jij daar’. Ik kijk naar zijn profiel en vind het niks. Voor het eerst in mijn jaar op deze site antwoord ik met een even nietszeggend bericht. Einde verhaal, denk ik. Maar nee hoor, deze meneer laat zich niet uit het veld slaan. Hij stuurt me nog een berichtje, nog steeds zonder foto en nog steeds ondertekend met zijn veelbetekenende schuilnaam. Het luidt: ‘als je er geen probleem mee hebt dat ik gebonden ben, kunnen we elkaar misschien ontmoeten’. Laat ik nou net in mijn profiel hebben staan dat ik een waarachtige, ongebonden man zoek. Ik heb hem maar verwezen naar een andere website. Eén ding moet je hem nageven, hij was tenminste eerlijk.

Meneer B vindt me ook leuk, maar hij woont ver weg. Hij schrijft me een lang bericht waarin hij me vertelt dat hij mensen zoekt om leuke dingen mee te doen. Ik schrijf een aardig berichtje terug dat me dat handiger lijkt met mensen die in de buurt wonen. Hij antwoordt dat liefde alles, inclusief afstand, kan overbruggen. Dat ben ik met hem eens, maar liefde? Wie had het al over liefde? Hij blijft maar aanhouden, wil met me verdwalen en wat al niet meer. Ik schrijf dat het misschien een goed idee is om eerst eens wat meer over elkaar te weten te komen. Nooit meer wat van gehoord.

Meneer C stuurt een ‘interesse tonen’ bericht. Hij heeft een leuk profiel en inmiddels heb ik me gerealiseerd dat gratis leden geen persoonlijke berichten mogen sturen. Ik nodig hem uit dat, in reactie op mijn bericht, alsnog te doen. Een uitgebreid bericht aan ‘lieve Latte’ volgt, ondertekend met ‘heel veel liefs, C’. Klinkt veelbelovend, ik stuur een leuk bericht terug en maak mijn foto zichtbaar. Het blijft stil, ook nadat hij mijn bericht heeft gelezen (handig, al die mogelijkheden in de mailbox). Na een mail met ??? komt zijn antwoord: heel erg sorry, maar toch maar niet. Een beginnersfout, te hard van stapel gelopen, maar in ieder geval nog de guts om het te laten weten.

Ik trek het me niet aan want ben inmiddels wel wat gewend (voor de goede orde, die foto’s zijn echt niet erg hoor!). Bovendien, meneer D heeft zich dan al aangediend. Nee, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me heb gemeld bij meneer D. Hij vindt mijn binnenkomer origineel en er ontspint zich snel een mailwisseling die meteen de diepte in gaat. Een halve afspraak om dit weekend langs het strand te gaan wandelen is al gemaakt en dan lost hij ineens op in de mist die bij dit jaargetijde hoort. Na drie dagen ben ik een beetje pissig, maak mijn foto weer onzichtbaar en denk: graag of in het geheel niet!

Je zou er een boek over kunnen schrijven –een site als deze is een goudmijn voor een zedenschets, te schrijven door bloggers met meer literair talent dan ik. Of kan dienen als basis voor een heus sociologisch onderzoek naar relatievorming door de moderne mens. Ik zou het heerlijk vinden al die geanonimiseerde correspondenties eens goed door te ploegen op zoek naar patronen (ik houd me aanbevolen!).

Ondertussen ga ik vrolijk door met het sturen van berichten naar leuk uitziende heren. Ik bedank ze hartelijk en wens ze veel geluk als ze de moeite nemen me te laten weten dat ze het niet zien zitten. Ik maak het niet groter dan het is, beschouw het als een leuk gezelschapsspel dat misschien ooit tot iets moois leidt. Mannen zoals B en D mogen wat mij betreft verdwalen in de mist. Ik vermaak me ook prima alleen op het strand. En wie weet wat je daar in het wild zoal tegenkomt.


geplaatst door Latte - 4975 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl