Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 26 november 2012

Samen single

Samen single. Nee dit is geen recensie voor de gelijknamige tv serie. Ik heb het programma nooit gezien. Hoewel ik een vrouwelijke single ben en waarschijnlijk tot de doelgroep behoor, trekt het programma me totaal niet. De titel wel. Het klinkt een stuk knusser dan gewoon single. Ik weet het, het woord vrijgezel kan echt niet meer. Toch had het wel iets "vrijgezel". Officieel mag ik me als weduwe geen vrijgezel noemen heb ik ooit ergens gelezen. Toch heeft het iets positiefs vind ik. Je bent vrij om (een) gezel(schap) te vinden. Heerlijk idee. Bij single heb ik een gevoel van alleen is maar alleen. Vandaar dat de titel "Samen single" me wel trekt. Het gevoel van alleen is maar alleen maakt hiermee plaats voor een gevoel van gezelligheid. Als single ben je juist niet alleen, je bent samen.

Ik ben dan ook dol op de mij omringende singles. Niet dat ik stellen aanzet tot het verbreken van hun relatie. Evenmin probeer ik andere singles er van te weerhouden om een relatie aan te gaan. Integendeel, mocht iemand in mijn omgeving verliefd worden, dan kriebel ik gezellig mee. Ik heb ook niets tegen stellen. Ook die vind je in mijn vrienden- en kennissenkring. Hoop oprecht dat ze én nog lang een stel blijven én nog lang tot mijn kringetje behoren. Alleen is het contact toch anders. Vooral de gesprekken zijn anders. Heb het zaterdag tijdens het vieren van mijn verjaardag – ja ja, dank je voor de felicitatie, ben weer een jaartje ouder- weer ervaren. Toevallig(?) gingen de stellen eerder naar huis dan de singles. Toen zij er nog waren was het enorm gezellig. Was ook heel blij met hun komst. Vooral omdat ze me dierbaar zijn. Zeker mijn broer, tegen wie ik dat helaas te weinig zeg. Toch veranderde de sfeer en vooral de gesprekken toen zij vertrokken waren. Het werd een echt vrijgezellenfeestje met alle daarbij behorende gespreksonderwerpen zoals de positieve en negatieve ervaringen met (internet)daten. Foute mannen en aangezien er ook een single man aanwezig was, foute vrouwen. En vooral seks.

Hoewel – hopelijk voor hen- de meeste stellen meer seks hebben dan ons singles, of in ieder geval dan deze single, praat ik daar maar zelden over met iemand die een partner heeft. Misschien is het waar wat je soms hoort, dat de behoefte om over seks te praten minder groot is als je daar genoeg van krijgt. Het ligt echter niet alleen aan degene die een relatie heeft dat ik er met hem/haar niet over praat. Het ligt ook aan mij. Ooit wilde een getrouwde vriendin iets over hun seksleven met me delen. Instinctmatig wilde ik dezelfde reactie vertonen die wij als gezin vroeger vertoonde als ze tijdens het nieuws voor studiosport de voetbaluitslagen wilde verklappen: mijn vingers in mijn oren stoppen en heel harde geluiden maken. Misschien was de behoefte zelfs nog groter dan bij de uitslagen. Niet dat ik bij andere singles de details wil weten. Het is toch een beetje als bij erotiek. De illusie van de daad is opwindender dan het echt meebeleven van de daad. Bij stellen wil ik echter zelfs niets van de illusie weten. Het is toch heel anders als iemand over een anonieme voormalige partner vertelt dat zijn schaamhaar via zijn borsthaar overliep in zijn okselhaar. Bij een vriendin wier wederhelft – ook twee woorden die niet meer mogen heb ik begrepen, net als verkering, dat is ook helemaal uit – op een warme zomerdag besloten heeft om zijn stropdas af te laten, zou ik bij het zien van het plukje haar dat boven zijn bovenste knoopje uit piekt, toch afgeleid zijn van het verhaal dat ze me op dat moment vertelt. Zelfs als ze over zijn schaamhaar had verteld in de winter, zou dat verhaal toch steeds omhoog komen en de rest van haar woorden verdringen. Bij de single vriendin die het vertelde over een voormalige partner, zorgde het alleen voor een lachsalvo. De angst voor ongemakkelijke momenten op zomerse dagen was geheel afwezig. Ook het delen van ervaringen met hele goede of juist hele slechte seks is toch anders als het gaat om anonieme partners. Bij verhalen over hele goede seks heb je hoogstens de neiging om tussen neus en lippen door te vragen of ze zijn nummer toevallig nog heeft. Bij stellen wil je eigenlijk hoogstens weten dat ze voor het slapen gaan lepeltje aan lepeltje liggen. Knusjes, zonder verdere opwinding.

Af en toe waren er ook serieuze samen single gesprekken. Bijvoorbeeld over de minder positieve kanten van de exen en overleden partners. Zelfs overleden partners hadden namelijk minder positieve kanten. Natuurlijk kun je daar ook met iemand die een relatie heeft over praten. Sterker nog, toen ik nog getrouwd was klaagde ik af en toe even hard met de andere getrouwde vrouwen mee. Nu is dat anders. Nu krijg ik bij vrouwen die klagen over hun partner soms toch het gevoel van kom op, een relatie is nooit perfect. Als je denkt dat je beter single kunt zijn, bedenk dan dat "single" niet anders betekent dan alleen. Tenzij je andere singles om je heen verzamelt natuurlijk. Dan ben je ineens samen single en behoor je tot een uitverkoren groepje dat over voor- en nadelen van het (internet)daten, foute mannen/vrouwen en vooral over seks mag praten.


geplaatst door Gerbra42 - 5458 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl