Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 17 november 2012

Statistieken

 

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” Een citaat dat volgens Wikipedia vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan de 19e eeuwse Britse minister president Disraeli. Een geverificeerd citaat van Churchill luidt: “I only believe in statistics that I have doctored myself.

In de linkerkolom van de ledenpagina staat tussen de ‘videowall’ en het ‘speeddaten’ (let op de anglicisering van de taal) de pagina genaamd ‘statistieken, tips en tests’. Helemaal in het begin was ik natuurlijk benieuwd naar die tips en tests. De tips heb ik ter harte genomen: niet meteen thuis af spreken, niet te lang mailen, maar ook niet onmiddellijk al je gegevens openbaren. Ze zijn me goed van pas gekomen.

Dan de tests: ik kom eruit als de vrouw die ik ken. Het ‘oordeel’ van de testmachine was dat een man zich in zijn handjes mocht knijpen als hij met mij in een relatie terecht kwam. Gentlemen, take notice!

Blijft over: de statistieken. Daar wordt gemeten of ik al lang genoeg lid ben, of ik al lang genoeg volledig lid ben (ja, met dank aan het bloggen mag ik nog minstens drie jaar zoekende blijven), of ik voldoende berichten stuur, etc.. Ik ben niet bar geïnteresseerd, maar af en toe doet de muis niet helemaal wat ik wil en klik ik de pagina per ongeluk open. Laatst ontdekte ik dat alle staafjes op groen staan. Een score van 100%! Meestal is een 100% score iets om blij mee te zijn, maar hier betekent het iets heel anders: wat er eigenlijk staat is dat alle andere mensen die net zo lang volledig lid zijn en net zoveel berichten hebben verstuurd (etc., etc.) als ik al aan de man/vrouw zijn. Help! Moet ik me nu een kneusje gaan voelen? Moet ik in een zware depressie schieten? Ligt het dan toch aan mij dat geen van die pak ‘m beet 900 mannen (46% van de 2069 nieuwe leden van de afgelopen maand - een andere onwaarschijnlijke statistiek) mij ziet zitten?

Nee, lieve vrienden, niets van dat alles. Ik voeg me gewoon bij Disraeli en Churchill.


geplaatst door Latte - 4967 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl