Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 3 november 2012

Strand

Een druilerige zaterdag. Het regent als ik naar de supermarkt fiets om lekkere dingen te halen voor de lunch met mijn jeugdvriendin. De kaarsen steken prachtig af tegen het donkerrode tafelkleed – en met dit sombere weer is het niet eens gek om bij kaarslicht te lunchen. We hebben elkaar al meer dan een jaar niet gezien, maar het lijkt alsof het vorige week was. De tijd vliegt en ongemerkt klaart het op. Ineens zie ik de achtergevels in de tuin baden in herfstlicht. Prachtig. Zodra ze weg is besluit ik nog even naar het strand te gaan. En daar word ik overweldigd.

Er blijkt een forse zuidwester te staan. Het strandtentloze strand is weer helemaal van zichzelf. De golven beuken, de wind jaagt het zand voort, de duinen verdedigen het land, het vuile schuim schiet langs de vloedlijn. De wolkenluchten zijn zoals mijn vader ze vroeger schilderde. Ik loop tegen de wind in en bewonder de zon die af en toe door de wolken breekt. Ik draai me om. Het heldere en toch zachte licht strijkt over de vuurtoren van Scheveningen. De windmolen draait statig langzame rondjes. Langzaam vloeit het licht weg. Tegen het blauwgrijs worden de groene en de rode havenlichten zichtbaar. Zo mooi.


geplaatst door Latte - 5039 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl