Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 17 november 2012

‘Wilde’ dertigers

Vanavond keek ik, samen met mijn dochter, naar de serie met de veelbelovende titel ‘Freek in het wild’. Niet te verwarren met de film ‘Into the wild’. Afgaande op de recensie, was deze serie echt een aanrader die we niet konden missen. We stelden ons in op de jongere hippere versie van Tarzan die het oerwoud zou gaan redden, slechts gehuld in een bananenblad die zijn mannelijkheid moest zien te verhullen. Dit leek ons absoluut een aangenaam toetje na een lange vermoeiende werkweek. ‘In blijde verwachting’ hadden we ons met onze borden met lasagne op de bank genesteld. Gespannen keken we wat er ging komen.

Tromgeroffel en van die flitstende beelden (waar ik zelf altijd een beetje duizelig van word maar vooruit) brachten de wildernis in beeld. En daar was dan ‘wilde’ Freek. Een okselfrisse dertiger keek ons vrolijk aan. Ik dacht nog even dat ik misschien toch het verkeerde net had, maar het bleek toch echt het goede kanaal. In een tot boven toe dichtgeknoopt geblokt bloesje en een veel te wijde bandplooibroek kapte Freek zich een weg door de wildernis. Al kauwend op mijn lasagne, bedacht ik dat het onvoorstelbaar was onder deze omstandigheden nog zo’n strakke middenscheiding te kunnen hebben. Hoe deed hij dat?

Met een zwaar ‘kinderrren voor kinderrren accent’ legde Freek vervolgens uit dat het reuze spannend was allemaal. Wederom tromgeroffel. Nu ging het vast komen. Freek zou in één keer zijn bloesje open rukken, zijn bananenblad laten wapperen en zijn haar ‘into the wild’ kammen. Maar nee, Freek had een spin ontdekt. Op zijn buik lag hij, met de doodangst in zijn ogen, te kijken naar een spin waar ik mijn bril voor moest opzetten, anders had ik hem echt niet gezien. Deze spin, zo legde okselfrisse Freek uit, kon ons hele zenuwstelsel stil leggen en was daarom dodelijk gevaarlijk. Een minutenlange verhandeling over de anatomie van de spin volgde etc. etc. Naast mij onderdrukte Maria een gaap. Volgens Freek was het ‘vet kicken’ dat hij deze spin tegen was gekomen. Waar bleven de leeuwen en de ratelslangen die hij ging trotseren? Waar bleven de bad guys, die hij te lijf zou gaan, dacht ik ondertussen. En waar was Jane die gered moest worden? Freek kwam weer overeind en klopte zijn witte broek en geblokte bloesje af en deed het bovenste knoopje open. Toch nog misschien? Maak me gek! Het kan nog! Helaas.Te laat. Daar was de aftiteling al. Was dit nu de nieuwe Tarzan versie met deze suffe dertiger in de hoofdrol? Zwaar, echt zwaar teleurstellend.

Terwijl mijn ogen langzaam dichtvielen dacht ik aan het feestje van afgelopen week met de veelbelovende titel ‘Caribian Party’. 'Jij mag als enige komen', had Daantje gezegd. 'De rest is echt een heel stuk jonger.'

Maar ook daar had ik mij danig in vergist. Uitgedost in mijn flowerpower jurkje van weleer, een roos tussen mijn tanden en enorme stiletto’s had ik met hoge verwachting aangebeld in de dure vinexwijk. Dit werd de hele avond lekker cocktails drinken. Dit werd een beetje sjansen, dollen en lekker dansen op zwoele Caribische muziek. Maar nog voor ik mijn entree maakte, zag ik het al. Of zij waren underdressed of ik was overdressed. Een lange rij uitgebluste dertigers, gehuld in degelijke dure pakjes, gaapten mij aan. Of ze zo rechtstreeks van kantoor kwamen. En dan geen hippe trendy kantoren maar van die kantoren, waar ze een 50 jaar jubileum behalen, nog zien als een echt een verdienste.

‘Dit is mijn 15 jaar oudere zus’, zei Daantje verontschuldigend tegen haar vrienden. ‘Ze is echt heel erg leuk.’ Vooral dat laatste had ze niet hoeven te benadrukken want dat was natuurlijk meteen al duidelijk. Ik rechtte mijn rug en keek ze uitdagend aan in hun afkeurende ogen. Te wild, te kort, te hip en te sexy voor iemand van 47, zeiden die ogen. Niet ons soort mensen.

Ik gooide mijn krullen naar achteren en was met twee lange passen langs ze. Ik ging mij daar niets van aantrekken. Ik ging gewoon mijn eigen party bouwen. Als ik de beurskoersen of de piano- en balletlessen van mijn kinderen had willen bespreken, was ik wel ergens anders naar toe gegaan. Opgelucht zag ik in de hoek twee leuke homo’s staan. Van ergens lang geleden kende ik ze nog. Best grappig waren ze en niet van die standaardtypes. Na twee cocktails sleurde ik er vrolijk eentje de dansvloer op, waar tot nog toe nog niemand zich op had gewaagd. Je zou eens opvallen. Losjes in de heupen dansten we de salsa. Het werd zo waar nog gezellig. Ondertussen werd er sluiks naar ons gekeken door de dertigers. En je zag ze denken ‘Drommels, drommels, die zus van Daantje. Dat hadden ze echt nooit gedacht. Zo anders!’

Dertigers van nu. Ik zou niet met ze willen ruilen. Degelijk, saai, verantwoord en heel erg aangepast. Of het altijd werktijd is en je alle dagen zwaar verantwoord moet eten. Ik word er echt niet opgewonden van. Doe mij de 50-ers maar en dan vooral de party’s van vroeger. Lekker opgetut, beetje wiet, lekker dollen en swingen. Eens even lekker uit je dak. Heerlijk. Maar waar vind je ze nog?


geplaatst door Julia28 - 5390 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl