Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 31 januari 2012

De droom van iedere man

Heel soms bekruipt me ineens het gevoel dat het misschien wel aan mij ligt dat het daten nog niet echt succesvol verloopt. Tenminste als ik uit ga van het ultieme resultaat, iemand tegen komen voor wie ik bijzonder ben en die dat voor mij is. Als ik succesvol omschrijf als het hebben van een leuke tijd, dan is de score een stuk beter. Ik heb in de loop van de tijd een aantal bijzonder prettige dates met leuke mannen gehad. Voorzichtig aan merk ik echter dat ik er toch steeds meer naar verlang om die kriebels weer te voelen en het daten dus niet als echt succesvol beleef. En zoals ik al zei heel soms heb ik het gevoel dat dat misschien aan mij ligt. Heel soms maar, want meestal weet ik zeker dat het niet aan mij kan liggen. Ik ben niet voor niets lief, aardig, leuk met kinderen, zorgzaam, empatisch, spontaan, vrolijk (behalve in de ochtend), impulsief, sociaal, loyaal, gezellig, nieuwsgierig, gevoelig, intelligent, bescheiden, zelfverzekerd, stijlvol, aantrekkelijk, spannend en sensueel. Dat ik helaas af en toe ook kattig, chagrijnig (vooral in de ochtend), impulsief, eigenwijs, koppig, kooplustig, (te) nieuwsgierig, overgevoelig, wispelturig, (te) emotioneel en onredelijk ben is volgens mij hoogstens een bijkomstigheid.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 5 reactiesmaandag 30 januari 2012

Afscheid van een geliefde

Het is alweer een paar jaar geleden

dat ik afscheid heb moeten nemen
van mijn geliefde.
Misschien bizar,
maar voordat hij
de overstap maakte,
heeft hij mij laten beloven
dat ik op zoek zou gaan
naar een nieuwe geliefde.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 5 reactiesmaandag 30 januari 2012

Afscheid van mijn geliefde

Het is alweer een paar jaar geleden

dat ik afscheid heb moeten nemen
van mijn geliefde.
Misschien bizar,
maar voordat hij
de overstap maakte,
heeft hij mij laten beloven
dat ik op zoek zou gaan
naar een nieuwe geliefde.

Lees verder!

geplaatst door Eikzaterdag 28 januari 2012

Celibatair

“Vergeef ons onze schulden etc..” terwijl deze stichtelijke woorden door de kapel schallen dwalen mijn gedachten constant af naar de meest zondige dingen die ik maar kan bedenken.

Ik zit op schoot bij die ene knappe donkere, hij heeft zijn habijt een beetje opzij geschoven, ik mijn panty onder mijn rokje naar beneden geschoven en in de wierookdamp bedrijven we, onder toeziend oog van Maria met de kleine Jezus op schoot, daar op de kerkbank de liefde.

Of in het biechthokje vertel ik hem dat ik een heel zondig meisje ben. Hij luistert vol belangstelling.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactieszaterdag 28 januari 2012

Leeftijdloos

"Leeftijd is maar een getal. Je bent zo oud als je je voelt. Niet het aantal jaren dat je geleefd hebt, maar hoe je geleefd hebt bepaalt hoe volwassen je bent." Zo maar een paar wijsheden over leeftijd waar ik het voor een deel mee eens bent. Voor een deel ook niet dus. Natuurlijk is bijv. de ene 80-jarige de andere niet. Nog geen week voor zijn overlijden had mijn 81 jarige vader samen met zijn broer zijn wekelijkse fietstochtje gemaakt. Beetje kort die keer, want doordat ze overvallen waren door slecht weer kwamen ze niet verder dan 50 kilometer. Hij had het vaak over oudjes die hij tegen kwam of gesproken had. Aan alles kon je merken dat hij totaal niet besefte dat die "oudjes" vaak jonger waren dan hij. Een tante van me is ook zo’n krasse dame van 80. Soms gaan we samen een dagje weg. Zeker met mooi weer vindt ze het heerlijk om wat rond te toeren. De eerste keer dat we samen met het dakje open reden werd er heftig getoeterd. Ik zat direct te mopperen dat er toch echt niets aan de hand was en dat sommige mannen blijkbaar het liefst de weg voor zich alleen hebben. Mijn tante vond het echter logisch dat er getoeterd werd, twee mooie vrouwen in een cabrio, dan kun je dat verwachten. Ze gaf ook toe dat ze door de combi van het zonnetje en het windje in een beetje ondeugende bui was. Als ze een leuke man van een jaar of 60 zou zien, zou ze misschien wel met hem flirten. Ik weet dat ze dat absoluut niet meende. Toch kan ik van dit soort uitspraken genieten.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 3 reactiesvrijdag 27 januari 2012

Een spannende afwijzing

 

Vorig jaar schreef ik iemand op m4m aan.

Leuke foto's op zijn profiel.

Ik had het gevoel,

voor zover je een gevoel kan hebben

van herkenning.

Digitale herkenning,

zou toch zomaar kunnen.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 5 reactiesdonderdag 26 januari 2012

Time-out

Tot voor kort had ik het prima naar mijn zin op deze site. Ik vond het leuk om de blogs van anderen te lezen, vond het zo mogelijk nog leuker om ze zelf te schrijven, deelde ervaringen met mannen en vrouwen naar aanleiding van die blogs, werd benaderd door mannen die me geen goede match leken, kreeg afwijzingen van mannen die dat andersom van mij vonden en had een ontmoeting met een man die me raakte maar 'het' toch niet bleek te zijn. So far, so good. En toen ging er iets mis.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 2 reactiesdonderdag 26 januari 2012

Keuzes, keuzes...

Ken je dat gevoel, dat je iets anders wilt, maar je weet niet precies wat? Dat heb ik nou ook wel eens. Zo heb ik laatst gesolliciteerd op een baan die me het gevoel gaf dat ik daarmee een heel andere weg in kon slaan. Een nieuw begin, een nieuwe kans.

Lees verder!

geplaatst door P_tje - 1 reactiewoensdag 25 januari 2012

Soms denk ik weleens….

De wereld is één grote psychiatrische inrichting zonder begeleiders. Een verschrikkelijke verzameling angsten, dwangmatigheden en wat al niet. Als het al geen trauma’s zijn, die ze in hun jeugd hebben opgelopen. En vervolgens worden alle symptomen onder de tafel geschoffeld met trucs. Van gedragstherapie tot die hele spirituele sector. De teneur is steeds: ‘hoe kom ik er vanaf’. In plaats van er tot je strot induiken. Want het is er niet zomaar. Het heeft je iets te vertellen. Maar daar naar luisteren, ho maar. Pillen erin. Dempen die hap. Om dan nog maar te zwijgen over de adhd-cultuur, waarmee juist de meest levende en interessante kinderen, die niet voor niets dwars liggen, doodgelabeld worden.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 9 reactieswoensdag 25 januari 2012

Inhoud en verpakking

We hebben het regelmatig over onze 'inhoud' en dan ook natuurlijk over de 'verpakking'. In mijn eerste dagen op Match4me heb ik menig gerelateerd blog kunnen lezen en daar wordt ik niet echt vrolijk van! De gretigheid, en misschien ook wanhoop, dat naar boven komt doet mij zich afvragen of er nu sprake is van puberaal gedrag, of - om het maar even simpel te houden - een kwestie van slechte communicatie.

Lees verder!

geplaatst door Vmm - 4 reactiesdinsdag 24 januari 2012

Interactie

Bij sommige foto's op de ledenpagina heb ik altijd de neiging door te klikken naar wie erachter zit. Dat is het effect van het eerste beeld van jou. Het raakt me, trekt aandacht, maakt nieuwsgierig. Het kan je blik zijn, een aparte compositie, de kleuren, je lach. Wat het ook is, nog voordat ik leeftijd of woonplaats heb gezien, heeft mijn vinger de muistoets al ingeklikt.

Lees verder!

geplaatst door Willemzondag 22 januari 2012

Reality check

Hoe vaak heb ik niet naar profielen van leuke mannen in Heerenveen, Groningen, Arnhem en Nijmegen gekeken en gedacht: jammer, maar helaas.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 5 reactieszaterdag 21 januari 2012

Klantenservice?

Er zijn bedrijven die een afdeling klantenservice hebben genoemd. Dit is de afdeling die belast is met het sussen, afpoeieren en zand in de ogen strooien van klanten. Het verhaal is al vele malen verteld, maar het zit me hoog, dus ik vertel het hierbij nog een keer.

Lees verder!

geplaatst door Robrdamzaterdag 21 januari 2012

Communiceren voor dummies

Arpanet: Een project dat in 1969 door het pentagon werd opgezet om een veilig en betrouwbaar comminucatie netwerk voor het defensie apparaat te ontwikkelen. decenia's later: Een ver ontwikkeld Internet en nieuwe communicatie mogelijkheden. Een medium waar de moderne maatschappij van afhankelijk is geworden. We communiceren ons een ongeluk: Facebook, twitter, linked-in, hyves, msn, sms... Allemaal middelen om de mensheid met elkaar in contact te brengen en op een effectieve manier met elkaar te laten communiceren. De geestelijk vader van Arpanet had dit nooit kunnen en durven voorzien. Sterker nog: Ik denk dat hij zich nog een keer zou omdraaien in zijn graf als hij weet wat we nu allemaal met zijn bedachte wereld wijde web doen. We kunnen alles, en wij Nederlanders willen ook alles! Als buurvrouw Jansen uit emmercompaskuum haar sleutels binnen heeft laten liggen wil het volk een reportage van sbs6 zien dat haar buurman uitkomst heeft geboden. De verslaggever interviewd de buurman die trots verteld dat hij altijd een reservesleutel in zijn keukenla heeft liggen en dat op deze manier mevrouw Jansen weer gered is. Hij verteld dat hij graag helpt. Een week later zien we diezelfde buurman weer praten met Meester Frank Visser. Waarom? Hij heeft een conflict met zijn andere buurman. Er steekt een tak uit over zijn schutting en daar heeft hij last van. De heren krijgen ruzie, en tijdens de hoorzitting lopen de gemoederen hoog op. De uitspraak van de rijdende rechter is duidelijk: Niet zeiken, elkaar een hand geven en bij elke woordwisseling die ze naar elkaar uitspreken dient 10 euro betaald te worden aan de ander. Frank is er klaar mee, en heeft spijt dat hij nooit Willem Holleder in zijn bankje heeft gehad. Ik zap verder, en zie dat RTL Boulevard serieus aan het discuseren is over wat er zich allemaal afspeeld in de verschikkelijke GTST soap. Er schijn een Ebolla virus te heersen en iedereen gaat dood. Even was ik opgelucht, en dacht dat de serie na tientallen jaren van verschrikkelijke tv zou stoppen. Helaas, het was serieus bedoelt. De presentatoren van RTL Boullevart, allemaal een opleiding achter de rug, allemaal gerespecteerde Nederlanders zijn nu toch ook doorgeslagen. Ik denk dat ze ziek zijn, maar dat zelf nog niet weten. Er is geen verschil meer te horen tussen de gesprekken uit een gesloten inrichting en bekende presentatoren. Er werd in het programma nog even geopperd of buurvrouw Jansen uit Emmercompaskuum geen medische hulp kon verrichten, maar dit werd niet positief ontvangen... Nederland smult. Hoe gekker hoe beter. Het niveau daalt, en de politiek vraagt zich af hoe we de economie kunnen herstellen. Ik zeg preventief ruimen. Wat dan? Alle reporter wagens, sateliet verbindingen en tv studio's in beslag nemen en heel Nederland weer verplicht laten pim pam petten. Heel Nederland weer verplicht naar buiten en sociale contacten opdoen. Weg van de tv, weg van het internet. Meer bruine cafe's openen, meer plezier, meer tollerantie, meer gezelschap. Terug naar het begin van Arpanet. Zou ik dit echt willen? Nee joh, tuurlijk niet. Dan zou de website match4me ook uit de lucht zijn en dat gaat me nou net een stap te ver.... Ik ben stiekem ook een beetje een gekke Nederlander die graag naar buurvrouw Jansen kijkt...

 

Lees verder!

geplaatst door ThijsV - 3 reactieszaterdag 21 januari 2012

Ieder zijn mening, ieder zijn gevoel

Toen ik de titel kinderwens deze week tussen de blogs tegen kwam, dacht ik dat ze per ongeluk mijn blog met dezelfde titel nog een keer geplaatst hadden. Maar, dit was niet zo. Het was een blog van Parlante met een heel andere teneur dan die van mij en nadat ik het helemaal gelezen had, was ik flabbergasted. Zo, dat ik er per blog op wilde reageren.

Lees verder!

geplaatst door Possess - 2 reactieszaterdag 21 januari 2012

Daten voor denkers, doeners, willers en voelers

Soms vraag ik me af waarom het allemaal toch zo moeizaam van de grond komt in de liefde. Met al mijn goede bedoelingen ga ik aan de gang. Maar op de één of andere manier strandt het ergens onderweg, soms al als ik een profiel lees , na een telefoongesprek of uiteindelijk in een ontmoeting. Ik heb er geen goed gevoel bij. Het stroom niet. Ik voel mijn energie weglekken. Maar aan de andere kant wil ik zo graag dat ik die gevoelens ook wel eens een tijdje negeer want er is niks feitelijk aantoonbaars waarop wijst dat het niet klopt. Velen van jullie zie ik nu al fronsen. Waar heeft ze het in vredesnaam over? Wat zijn dat voor vage signalen? Daar kun je toch helemaal niks mee. En daarmee kom ik op mijn punt. Ik presenteer jullie een aloude theorie, toegepast op de praktijk van het daten. Voor de groep ‘denkers’ onder ons; Inderdaad deze theorie heeft haar beperkingen, het is één zienswijze. En ja er zijn ook andere zeer interessante zienswijzen met een kern van waarheid in.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactiesvrijdag 20 januari 2012

Bram

 

De feestdagen blijven enorm lastig voor
mijn vriend,
die ik nu bijna drie jaar ken.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 1 reactievrijdag 20 januari 2012

Kinderwens

Ik heb geen kinderen. Heb het gelukkig tegen kunnen houden. Mijn vriendin begon er ineens over. Terwijl we allebei wisten dat het niet goed zat tussen ons. Woedend was ik. Hoe kan je? In vol besef van een op handen zijnde breuk. Dan kinderen maken. Ze willens en wetens in het drama van een scheiding trekken.

Wat zit daar achter? Die rare drang? Om erbij te horen? Omdat iedereen ze heeft? Of omdat je wilt zorgen? Of, nog gekker, om echt iets van jezelf te hebben. Wat helemaal op je aangewezen is? Zodat je eindelijk iemand bent? Is het zo erg? Mag je daar een kind voor gebruiken?

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 8 reactiesdonderdag 19 januari 2012

Ik hou van twee mannen

Is niet waar hoor. Nou ja, natuurlijk wel; ik hou nog wel van meer dan twee mannen. Mijn zoon, mijn vader en mijn broer. Dat zijn er al drie. Misschien nog een platonische vriend erbij. Zou ik ook van mijn lover houden? Laten we het op 5 belangrijke mannen houden in mijn leven.

Wat is nou eigenlijk houden van? Ik heb voor mezelf een soort criterium dat wellicht heel kinderachtig overkomt. Maar het is wel wat voor mij telt. Namelijk of ik het echt erg zou vinden als degene dood zou gaan of uit mijn leven zou verdwijnen.

Vandaag smste een ex mij dat hij nu gelooft in het verhaal dat zo gezellig uiteengezet wordt in ‘Ik hou van twee mannen’. Een boek over polyamorie.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactiewoensdag 18 januari 2012

Daten

Heel lang geleden, begin jaren tachtig, ben ik begonnen met daten en inmiddels heb ik diverse vormen van daten uitgeprobeerd. Na mijn 1e scheiding ging ik regelmatig met vriendinnen naar dansavonden voor alleenstaanden. Wat daar gebeurde noem ik koehandel. De mannen en vrouwen liepen elkaar te ‘keuren’. Je werd met de ogen uitgekleed! Wij deden dat uiteraard ook met de mannen, maar dan wel met de nodige flirtpartijen en onder elkaar was dat lachen, gieren en brullen. We leerden op deze manier geen leuke vent kennen, want het was toch niet datgene wat je zocht en niet de manier om serieus een vent aan de haak te slaan! Maar ik heb wel een hele leuk periode gehad.

Lees verder!

geplaatst door Freule - 1 reactiedinsdag 17 januari 2012

Vakantieplannen

Nee, ik werk niet voor Vrijuit vakanties. Toch ga ik hier ongegeneerd vertellen dat hun reclame me kriebels geeft, vakantiekriebels. Ik zie me al helemaal zitten met een drankje bij dat mooie appartement. Krijg romantische dagdromen bij het zien van het kasteeltje en hoewel ik al jaren geen kind meer ben, denk ik dat ik me stiekem zelfs een meermin zou voelen op dat mooie strand. Tja, ik ken hem zelfs uit mijn hoofd, de reclame. Waarom juist deze reclame me kriebels geeft? Ik denk dat ze gewoon een goede reclamemaker hebben.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 3 reactiesmaandag 16 januari 2012

Een man in de kast

‘Ruim je je kamer even op’, zeg ik tegen Lenne, mijn zoontje.

‘Waarom zoek je toch geen man?’, zucht hij. ‘Dan hoef ik niet alles hier te doen. Papa heeft nu ook een vrouw. Die doet mooi alles.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactieszondag 15 januari 2012

De dating zee

 

Nu ik er zo over nadenk,

lijken het hier allemaal vissen,
die gevangen willen worden of zelf willen vangen, 

Siervissen, bakvissen, roofvissen, elvis-sen :-)

Lees verder!

geplaatst door Eik - 3 reactieszondag 15 januari 2012

Communicatie

In het intermenselijk contact is communicatie essentieel. Communicatie bestaat uit tenminste twee partijen, de zender, en de ontvanger. In het dagelijks leven gaat communicatie vaak goed, omdat zelfs als iets verkeerd wordt gezegd, of verkeerd ontvangen, de communicatie uit veel meer bestaat dan alleen het gesproken woord. Handgebaren, uitdrukking, lichaamstaal dragen allemaal bij aan de communicatie, en zorgen ervoor dat we ons niet hoeven te behelpen met alleen de woorden die gebruikt zijn.

Lees verder!

geplaatst door Robrdam - 2 reactieszondag 15 januari 2012

De Peinsmodus

De feestdagen zijn gelukkig weer voorbij, ik heb een vette verkoudheid als metgezel en verwacht een slechte beoordeling op mijn werk, vanwege het feit dat ik te weinig werk heb om aan de gewenste declarabele uren te voldoen. Ik ben in de peinsmodus. Wat wil ik met mijn leven en vooral, hoe geef ik dat vorm. Die vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden.

Lees verder!

geplaatst door Meisjezondag 15 januari 2012

Foute mannen III

Foute mannen. Nou, een heel rijtje. Daar komen ze. Mannen met zeilboot. Mannen met gaatjesschoenen. Mannen met moccasins. Mannen met gouden polshorloges. Mannen met zegelringen. Ja, ja, dat zijn kerels. Voor vrouwen? Botte hufters.

Kerntaak: Hoe krijg ik een vrouw in de koffer? Nee, eerst zijn ze aardig. Niks op aan te merken. Ze zijn lief, voorkomend, betrokken, adviserend, vol aandacht, betrokkenheid. En het gekke is: ze kunnen er niets aan doen. Ze moeten. Want alleen in het orgasme kunnen ze voor even oplossen in een schijnbaar samen. Opgesloten, oneindig eenzaam, en diep verlangend naar dat ene moment. Daarom zijn ze gefixeerd op sex. Ruw, egocentrisch en bot. Tegelijkertijd ook kleine, eenzame, verlangende kinderen, die nog even in de armen van hun moeder willen liggen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactieszaterdag 14 januari 2012

Hongerige haaien

 

Pfff na mijn laatste avontuur (zie mijn vorige blog)
maak ik even pas op de plaats.
Probeer mezelf wat inzicht te verschaffen,
Mijn innerlijk te doorgronden,
te zien wat mij bezighoudt en
wat mij beweegt en
waarom ik soms te maken lijk te hebben met "hongerige haaien".
Ja haaien die langs zwemmen en
ruiken dat ik gevonden wil worden,
dat ik hunker naar…..
Nou ja, dat klinkt weer zo heftig.

Ik heb het gewoon prima naar mijn zin.
Een nieuwe liefde zou fijn zijn,
dus zin in een leuke vent.

Lees verder!

geplaatst door Eikvrijdag 13 januari 2012

Voor één dag datingdichter

De afgelopen tijd is mij regelmatig gevraagd of ik de gedichten in mijn blogs zelf schrijf. Een paar keer is mij ook gevraagd of, als ik ze zelf schrijf, er nog meer is en of ze dat dan kunnen ontvangen of kopen ergens. Inderdaad schrijf ik zelf deze gedichten en is er ook nog veel meer. Sommige zijn in beperkte oplage gepubliceerd. Maar ik schrijf hier onder pseudoniem en dat wil ik graag zo houden. Dus ik kan helaas niks gaan opsturen of er meer over zeggen. Sorry! Een andere mogelijkheid is dat ze me bij M4M gaan inhuren als de datingdichter (naast de datingcoach :)) maar deze vraag heeft mij (gelukkig) nog niet bereikt. Op verzoek elke week iets produceren kan ik trouwens helemaal niet. Iets ontstaat of het ontstaat niet, net als in relaties.

Om een aantal mensen hier toch een beetje tegemoet te komen, speciaal voor hen een paar (verschillende) gedichten. Hou je niet van poëzie, klik dan gewoon lekker door!

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 1 reactievrijdag 13 januari 2012

Briefje

Mijn dochter vroeg of ze mijn oude tas mocht gebruiken, voor ik antwoord had gegeven had ze de inhoud al op tafel uitgestort.

Ik zag naast vele bioscoopkaartjes ook nog drie aangebroken, verfrommelde pakjes Tempo, wat tampons waar ’t plastic omhulsel al half af was, een pakje Sportlife(inmiddels niet meer mijn merk), een verkruimelde Sultana, een paar kleverige Fishermanfriends, twee pennen zonder vulling, een onderbroekje van mijn zoon maat 104(hoe schattig), een Labello met zand eraan, een strip paracetamol die al over de datum was en nog wat van zulke basics die ik elke dag maar weer mee zeul voor ’t geval dat…

De echt belangrijke dingen zitten natuurlijk allang weer in mijn nieuwe tas. Met daarbij al bovenstaande zaken maar dan verser, schoner of groter(mijn eigen reserve slipje).

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactiedonderdag 12 januari 2012

Zit er dan toch een kern van waarheid in maffe spelletjes?

Van de week zat ik in de vergaderruimte te wachten tot we allemaal compleet waren. Sommigen waren koffie gaan halen, sommigen namen nog wat aantekeningen door. Op tafel stond zo’n maf roulette-achtig spelletje. Voor de mensen onder ons met een goed visueel vermogen: in het midden een grote draaibol, daaromheen draaien een paar zilveren bolletjes en 1 zwart bolletje, en daar weer omheen zijn vakjes met tekst. Je stelt jezelf een vraag en draait aan de grote bol. Daar waar het kleine zwarte bolletje stil valt, lees je het antwoord op je vraag.

Lees verder!

geplaatst door P_tjewoensdag 11 januari 2012

Verliefd zijn en keuzes maken

Deze blog gaat over mijn vriendin, maar toch ook weer niet, we kunnen allemaal in dezelfde situatie komen als zij. Ongeacht of je pas of al jaren single bent door een scheiding of door overlijden van je partner, we willen allemaal op zijn tijd een arm om ons heen voelen. De meesten van ons willen het liefst weer een partner hebben, ongeacht de samenlevingsvorm. Maar realiseren we ons wel dat als er iemand op je pad komt dat je ontzettend kan gaan twijfelen of een relatie wel datgene is wat je wil? Want op dat moment komt de ander en de eventuele consequenties wel heel erg dichtbij…….

Lees verder!

geplaatst door Freule - 4 reactiesmaandag 9 januari 2012

De verlanglijstjesparadox

Sinterklaas en kerstmis zijn weer voorbij.  De verjaardagen van mijn dochters ook. Dus de komende 11 maanden heb ik  niks meer te maken met verlanglijstjes. Of toch? Die van mezelf? Meestal ben ik hopeloos en bedenk ik pas na mijn verjaardag of kerstmis wat ik ook alweer wilde hebben.  Teken van iemand die eigenlijk niets nieuws nodig heeft. Nou ja, op een wens na dan. En juist bij het vervullen van dat verlangen blijken wensenlijstjes op een vreemde manier taboe.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 1 reactiemaandag 9 januari 2012

Liefde, handel in gevoelens

Ik wil haar voeten kussen.
De ruimte waar zij was voor eeuwig zo bewaren.
Het glas waaruit zij dronk, waarin haar lippen tuitten.
Ik ruik, ik snuif, en lik de resten op.
Mijn hoofd wordt licht, het duizelt in mijn wezen.
Alsof ik even God in het gezicht heb mogen zien.
Niets kan mij nog doen sterven nu, voor eeuwig nu mijn lot.
De woorden wellen op. Het gevoel is vluchtig op te roepen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactiesmaandag 9 januari 2012

Groen licht voor gevoelens

Ik ben een vrouw en woon in de grote stad, ik zoek mijn grote liefde en het zou zomaar kunnen dat hij agrariër is. Dit laatste heb ik vorig jaar ontdekt, toen ik een man ontmoette bij een groepsactiviteit. Hij had een interessant voorkomen: ik vond hem aantrekkelijk en toch was hij een tikkeltje verlegen. Voor mij is dat een onweerstaanbare combinatie en toen ik hoorde dat hij boer was en ook nog leuke dingen organiseerde voor de club, was ik om.

Lees verder!

geplaatst door Possesszondag 8 januari 2012

Datingervaring 13 jaar geleden, deel 2

De enige voor wie ik echt kriebels in mijn buik had gehad kende ik al een paar jaar. En op het moment dat ik de moed verzameld had om hem dat te vertellen, natuurlijk met de opzet dat het misschien wel iets kon worden tussen ons (niet geschoten is altijd mis), maakte hij met mij een afspraak.

Hij mocht eerst. We hadden allebei wat te vertellen en hij mocht God zij dank eerst. Dat hij verliefd was, ja dat hij wel getrouwd was geweest, en een kind had, maar hij was zo verliefd. En nu hij hem ontmoet had, was hij uit de kast gekomen, want hij was zo verliefd.....

Lees verder!

geplaatst door Papaverzaterdag 7 januari 2012

De laatste reis

"Dat doe je toch niet?" was de uitroep van mijn dochter nadat ik haar mijn laatste wilsbeschikking had gegeven.
"Wat niet?" vroeg ik onschuldig, hoewel ik natuurlijk drommels goed wist waar ze het over had.
"Nadenken over doodgaan, dat doe je toch niet?" uitte ze nog steeds geschokt.
"Natuurlijk wel" antwoordde ik, "volgens de wet op de lijkbezorging geschiedt de uitvaart in overeenstemming met de wensen van de overledene, en aangezien jullie die wensen moeten kennen heb ik daar even over nagedacht en op schrift gesteld" kwam mijn droge commentaar.

Lees verder!

geplaatst door Robrdamvrijdag 6 januari 2012

And're werelden

Zomer 2009. ‘Je hebt een mailtje van ene Douwe’, zegt Famke vanachter mijn laptop in de tuin.

‘Wat schrijft hij?’ vraag ik terwijl ik gevaarlijk manouvreer met twee koppen koffie en teveel chocolaatjes.

‘Heel leuk. Dat lijkt me nu echt een man voor jou en hij wil afspreken’, roept Famke enthousiast.

‘Deze bedoel je, Fam?’ Ik kijk nog eens goed.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesdonderdag 5 januari 2012

Jakkes

Jakkes


Ik ben hevig van slag,
voel me lullig en het is gewoon mijn eigen schuld.
Het voelde niet goed.
Ik had de verbinding eerder moeten verbreken.
Vreemd, ik hoefde toch niet zo beleefd te zijn.
Weet gewoon niet wat mij bezielde.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 10 reactiesdinsdag 3 januari 2012

All you need is...

Rechts af, lange donkere gang door, wachten tot het rolluik automatisch opent en het stoplicht op groen springt, via een spiraalweg naar beneden, ohh.... even stoppen, er passeert een ander elektrisch wagentje met een drietal aanhangers met daarop een aantal decor attributen en schijnwerpers gestapeld. Ondergrondse gangen door, het wordt al wat drukker, rumoeriger, plots steekt iemand zijn hand omhoog en maakt een stop gebaar. Ik rem mijn elektrisch wagentje, u weet wel, die dingen die ze op schiphol ook hebben waarbij de passagiers (meestal zakenmannen met bretels a la Jort Kelder, half invalide met gips bepakte mensen of zweefteefjes) zich achterop in omgekeerde rijrichting met hun rug naar de bestuurder laten vervoeren. De persoon die mij tot stoppen heeft gebracht komt naar me toe en vraagt of hij me een lift wil geven naar studio 24. Het viel mij in eerste instantie niet eens op, maar plotseling besefte ik wie het was begon ik mijn hart in mijn keel te voelen, mijn hoofd rood worden en begonnen mijn handen te zweten. Het was Robbert ten Brink! Hij vroeg hoe ik heette. "Thijs..." antwoorde ik en stelde hem zonder na te denken een wedervraag: "Waar is je caravan met dat tv scherm?" Hij moest lachen, en vertelde mij dat hij geen idee had waar de bekende All you need is love caravan (dat ding waar mensen een videoboodschap van een geliefde, familielid, vriend, minaar of anders te zien krijgen) zich bevond. Hij vroeg of dit rondrijden een bijbaantje voor mij was. Ik antwoorde dat het een snuffelstage van de MAVO was en dat we dit schooljaar een afstudeerrichting moeten kiezen. Ik wist het allang: Audio visueel medewerker bij de NOB, maar toch was het op mijn kleine schooltje in Naarden een verplicht onderdeel, en moest ik ook iets zoeken. Dus wat is er dan mooier dan voor 1 week werken bij de NOB in Hilversum en alles wat Hillywood te bieden heeft alvast te kunnen ervaren! Aangezien het maar een klein stukje rijden was, en ik als 15 jarige puber ontzettend trots was dat ik Robbert ten Brink (voor mij Robby) had gesproken stapte hij uiteindelijk uit. "Bedankt Thijs! Helaas heb ik nu geen videoboodschap voor je maar je komt vast een hele leuke tegen later! Wellicht zien we elkaar nog in de toekomst!" Hij stapte uit, draaide zich weg van mijn wagen de schemer in en toen wist ik het zeker: Ik wordt geluidstechnikus!

Lees verder!

geplaatst door ThijsVdinsdag 3 januari 2012

Een gekregen paard

Vrienden kun je uitzoeken, familie niet. In mijn geval geen probleem. De familie die er het meest toe doet is natuurlijk de familie die het dichtst bij je staat, je ouders en eventuele broers en zusters. Mijn moeder was niet altijd de makkelijkste persoon om mee om te gaan. Ze maakte het vooral vaak voor zichzelf heel moeilijk. Maar ze had een groot hart – helaas ook een fysiek slecht hart – en ik hoef er geen seconde aan te twijfelen dat haar liefde voor ons onvoorwaardelijk was. Mijn vader kon soms lomp en vaak vreselijk eigenwijs zijn. Daar staat tegenover dat zijn leven draaide om het zorgen voor anderen. Ik geloof niet dat ooit iemand tevergeefs een beroep op hem heeft gedaan. Ook mijn broer heeft zijn mindere kanten. Hij leeft nog dus die laat ik nu even achterwegen. Perfect is hij zeker niet – een familiekwaal – maar ik zou absoluut voor hem gekozen hebben als ik wel de keuze had gehad.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 5 reactiesdinsdag 3 januari 2012

Datingervaringen van 13 jaar geleden, zet koffie, deez duurt lang

Na die grotomschrijving durf ik ook wel. Het speelt zich af in de vorige eeuw, 1998/1999 toen ik na 7 jaar alleen geweest te zijn, spontaan het jachtseizoen geopend heb: ik zat de mooiste jaren van mijn kinderen; de combi moeder en huisvrouw en kostwinner te spelen en wilde ook wel weer eens wat. Tussen die wens en in beweging komen zat ook nog even tijd om moed te verzamelen. Het is een blog van een dagboekfragment, het uur van de waarheid, de balans opmaken:
Alle leuke mannen zijn getrouwd, dood of homo vreselijke ervaringen uit de vorige eeuw: 1999 deel I

Lees verder!

geplaatst door Papaver - 3 reactiesmaandag 2 januari 2012

Vrouwen komen terug op aarde, mannen ook

Vroeger was het leven zoveel eenvoudiger. Een man ging met een knots het bos in, scoorde een konijn of een hert terwijl de vrouw in de grot op hun kroost paste. Als zij elkaar wilden (be)minnen sleurde hij haar enthousiast mee het bos in en zij bedreven de liefde. Na het eten werd met stokjes of steentjes gespeeld en we sliepen met z’n allen bij elkaar onder de berenvellen. Helder en duidelijk. Sinds die tijd is er veel veranderd en wellicht ook verbeterd. Maar dat laatste durf ik te betwijfelen.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 10 reactiesmaandag 2 januari 2012

De Zee

Hand in hand liepen we van Bergen naar Egmond over het strand. We spraken niet veel. Ik liep naast de man van mijn leven die als verrassing een huisje in de duinen had geregeld. Het was november en echt herfstweer.

In Egmond aten we warme soep voor we aan de terugtocht begonnen door de duinen. Het begon te schemeren. Opeens stond hij stil en pakte me vast midden op het pad.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactieszondag 1 januari 2012

Vaker vertraging

Bij een gewone treinreis zitten alle passagiers in hun eigen wereldje, mp3 speler, krant of boek. Helemaal ongenaakbaar zijn de laptoppers, een onzichtbare muur om zich heen gebouwd.

Lees verder!

geplaatst door Robrdam - 1 reactiezondag 1 januari 2012

Schoenen

Schoenen

Vorige week ging ik met mijn zoon en zijn vriendin een dagje winkelen.
Ze namen me mee naar Den Haag.
Eerst maar ergens koffie en een taartje.
Daarna namens ze mij mee naar de Heulstraat,
waar dit jaar een schoenenwinkel van Jan Jansen is geopend.

Lees verder!

geplaatst door EikVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl