Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 29 februari 2012

Resten van een warm contact

Mocht het je interesseren: mijn leventje kabbelt voort. In mijn hart zijn nog de resten van een warm contact te vinden, maar dit werd op raadselachtige wijze beëindigd. Of ik ooit antwoord op mijn vragen krijg weet ik niet, maar het ongewisse doet mij geen goed.

Lees verder!

geplaatst door Possess - 3 reactiesdinsdag 28 februari 2012

Vrijheid blijheid?

Ik vraag me de laatste tijd af of het nog wel mogelijk is om een relatie te vinden als je in de 50 bent. Het laatste jaar heb ik best regelmatig gedate, maar op de een of andere manier zijn de mannen die ik ontmoet al te lang alleen. Ze hebben hun eigen leven en ik merk dat ze het feitelijk ontwent zijn om dat leven te delen met een vriendin. Een vriendin is dus voor hen een aanvulling, maar moet toch vooral op gepaste afstand blijven, een soort oproepkracht als het ware.

Lees verder!

geplaatst door Puzzled - 1 reactiedinsdag 28 februari 2012

Sex sells

 

Moet ik me nu vereerd voelen dat mijn laatste blog mijn best gelezen ooit is? Eerder schreef ik er al eentje over dat ‘size’ wel degelijk ‘matters’; ook die werd gretig verslonden. Alhoewel, er wel wat kritische kanttekeningen geplaatst werden. Men vroeg zich bijvoorbeeld af of dit wel kon op een site voor hoogopgeleiden. Nou, het goede nieuws is: het kan, want mijn blogs zijn niet verwijderd noch door de redactie gecensureerd en ze worden ook nog veel gelezen.

Hoogopgeleiden zijn dus eigenlijk net gewone mensen; gefascineerd door seks.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 5 reactiesdinsdag 28 februari 2012

Schoffelen

We hadden om acht uur ’s avonds afgesproken. Ik reed natuurlijk weer verkeerd en was m ’n mobiel vergeten. Geen beste indruk voor een eerste afspraak. Een half uur te laat en een minuut verontschuldigingen later zaten we aan de koffie. Een jaar na mijn zelfverkozen ontslag als leerkracht van een basisschool had ik andere inkomsten nodig. Ik was al dirigent van twee koren intussen, maar samen met mijn onregelmatige invalwerk in het onderwijs zou ik het niet gaan redden….

Lees verder!

geplaatst door Nobele - 4 reactiesdinsdag 28 februari 2012

Om eerlijk te zijn I

Over eerlijkheid zijn al veel beschouwingen geschreven en hebben al veel mensen heftige discussies gevoerd. Toch wil ik daar via een aantal blogs mijn steentje aan bijdragen. De aanleiding voor dit blog is een discussie die we een tijdje terug met een aantal vrouwen onder elkaar hadden. Wat doe je als je ontdekt dat de partner van een vriendin is vreemdgegaan?

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 5 reactiesmaandag 27 februari 2012

Verscholen

Pas liep ik over de markt. Aan het uiteinde van die markt liggen twee zijstraatjes, waar een aantal van die tweedehands winkeltjes zitten. Nou ja, winkeltjes, het zijn meer ruimtes met griebes, waar een onduidelijk iemand, ergens tussen de prut, de boel een beetje in de gaten houdt. Meestal is het er steenkoud. In het beste geval staat er een afstands kacheltje in een hoek zijn hopeloze best te doen. Maar evengoed, heerlijk om af en toe naar binnen te lopen, je ogen heen en weer te laten zwieren tussen de spullen en maar af te wachten of ze ergens blijft hangen.

Lees verder!

geplaatst door Parlantemaandag 27 februari 2012

Gecontroleerd lid

Gecontroleerd lid….

Soms kan ik ozo jaloers zijn op de mensen, die bij het gesproken woord direct het beeld blijken te zien: het zgn visualiseren. Zelfs het kunnen oproepen van beelden, als het me wordt gevraagd te doen, krijg ik maar mondjesmaat voor elkaar.

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 2 reactieszondag 26 februari 2012

Haar lukt het wel....of niet?

De oersaaie verjaardag werd onverwachts opgeleukt door een single vriendin. Ze maakte - kilo's lichter- stralend haar entree .
Al snel kropen we als lotgenoten bijelkaar om 'juicy details' uit te wisselen.
In dit geval haar juicy details.

Lees verder!

geplaatst door Chipitowoensdag 22 februari 2012

Toilet bezoek

Sjoerd, één van mijn beste vrienden, staat voor de deur. Twee meter, een schat van een vent, één van de meest positieve mensen die ik ken. We kennen elkaar al 40 jaar en dat is dus bijna al mijn hele leven.

‘Ik was bij een klant hier in de buurt’, zegt hij. ‘Heb je tijd voor koffie?

‘Altijd. Kom er in.’

Sjoerd hangt z’n bruine leren jack aan de kapstok en bezoekt eerst even mijn toilet.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesdinsdag 21 februari 2012

Hoe mooi kan het zijn….

Haar gedachten gaan terug naar de dag waarop ze opnieuw “geboren”werd.

De dag waarop ze Schoonheid in de ogen keek en het begon te stromen in haar.

De hele ruimte om haar heen ademde devotie en zij waande zich in een andere wereld.

De hemel op aarde.

Flinterdun was het liefdesgordijn dat hen afscheidde van elkaar. Ragfijn de bries, die over hen woei en hun adem deed stokken.

Elke beweging, elke blik liet het geluid horen als van porselein dat brak zonder dat het werd aangeraakt.

Jaloezie werd de, tot dan ongekende, emotie van de vulkaan die toen uitbarstte.

Wie had ooit gedacht te kunnen wedijveren met deze kracht?

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 2 reactiesmaandag 20 februari 2012

Hete date

 

Een blind date in deze setting is eigenlijk doodeng realiseer ik me als ik de parkeerplaats op rij met hevige hartkloppingen . Hoe heb ik dit nou weer verzonnen?

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactievrijdag 17 februari 2012

Zoals liefde hoort te zijn

Vandaag heb ik een rustdag ingelast. Tussen werken, zorgen, nog meer werken, kinderen, zieke vader en alle andere besognes stiekem een dagje er tussen uit knijpen. Extra lekker omdat het als een soort van spijbelen voelt. Ik neem koffie, een broodje, veel chocola, tijdschriften en de laptop mee naar boven. Trek de gordijnen van mijn hemelbed dicht en doe de hele morgen niks. Helemaal niks. Waarmee ik bedoel dingen die ‘moeten’ in de grote mensen wereld. Onder het grote dekbed droom ik weg. Gedachten aan vroeger aan hoe het was toen er nog geen kinderen waren. Geen pianoles, geen op en neer naar school rijden, geen mobiele telefoons die piepen, geen hypotheek te betalen en nog geen zieke ouders. En heel soms droom ik over mijn eerste grote liefde.

Lees verder!

geplaatst door Julia28donderdag 16 februari 2012

Haiku's

 

Haiku's, komen uit Japan,
kleine gedichtjes
die vaak over de natuur gaan.
Deze gedichtjes
zijn een expressies
van mijn gevoel
van twee weken geleden.
Ik hou van de eenvoudige
soms suggestieve woorden
met een ritme
van 5-7-5 lettergrepen.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 3 reactiesdonderdag 16 februari 2012

Valentijnsdag

Waarom roepen mannen trouwens op 9 februari al dat ze niets om Valentijnsdag geven, dat ze het maar een uitgemolken commerciële bedoeling vinden en dat je echt niets van ze hoeft te verwachten op die dag? Is het omdat ze zelf stiekem net zo hard hopen dat ze iets van hun geliefde krijgen? Willen ze zich alvast indekken voor het geval ze het vergeten? (lijkt me niet, als je op 9 februari al weet wat er de week erop te doen is) of zijn mannen gewoon echt te simpel om van een dag als deze te houden? Want je hoort ze niet als het om Vaderdag, Moederdag, kerst of sinterklaas gaat (wat mij net zon uitgemolken commerciële bedoeling lijkt?!).. en ook aan Koninginnedag doen ze vrolijk mee (maargoed, dat kan liggen aan het feit dat er dan een flinke hoeveelheid bier bij komt kijken)..

Lees verder!

geplaatst door Fleurtjewoensdag 15 februari 2012

Erotisch kapitaal

“Een mooi jurkje, hoge hakken en vrouwelijke charmes: slim gebruik van erotisch kapitaal is goed voor je carrière. “Maar het kan de sleutel zijn tot emancipatie. En tot een hoger salaris.”

Dit is het subhoofd van een artikel in een toonaangevend feministisch blad.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactieswoensdag 15 februari 2012

Sms’en, mailen of op je handen zitten?

Afgelopen weekend was ik spekkoper. Ik was de week ervoor aan de mail geraakt met drie aardige mannen en allen wilden het weekend afspreken. Dus op vrijdagmiddag een lange wandeling met date 1. Aardige man, maar er gebeurde zoals gewoonlijk helemaal niets wat op vonken, flitsen, een klik of iets anders leek. Jammer dat dat maar zo hoogst zelden gebeurt.

Lees verder!

geplaatst door Puzzled - 3 reactieswoensdag 15 februari 2012

Een eenzame kerst

Goedemorgen! Wat een heerlijke frisse, fruitige ochtend is het vandaag… Ai.. Dat is misschien niet helemaal waar.. Ik ben namelijk een half uur te laat op stage.. en ik ben brak.. heel brak.. ik was vannacht om 4 uur thuis en om half zeven ging de wekker weer.. #slapenisvoormietjes!

Een eenzame kerst? No way! Niet aan mij besteed! Hoezo zou ik een eenzame kerst tegemoet gaan alleen omdat vriendjelief het toevallig een week voor kerst (perfecte timing, dat moet ik hem nageven!) uitmaakt?! Dacht het niet guys..

Nee, ik heb het even heel anders aangepakt! Deze kerst heb ik me niet alleen voorgenomen om me volledig te misdragen, maar ik heb het ook meer dan waargemaakt! (niet dat ik dat in het dagelijkse leven niet doe, maar toch)

Lees verder!

geplaatst door Fleurtjewoensdag 15 februari 2012

Jouw sleuteltje in mijn slotje

 

Wat een uitvinding. We geven de mannen een sleuteltje en de vrouwen een slotje. En dan past niet ieder sleuteltje op elk slotje, maar soms is er wel een match. Dan kan de vrouw ‘unlockt’ worden. Wat een goede ijsbreker zeg. Vervolgens een hartje vasthouden en samen lachend op de foto en kans maken op de hoofdprijs. Ik had niet geluisterd naar het meisje bij de kassa wat die prijs precies inhield.

Zo kwam het dat ik droomde van een auto die verstopt stond achter de grote, opgeblazen, rode lippen met ‘kiss’ in gouden letters erop. Die lippen waren dan weer gepositioneerd achter de Dj. Er was over nagedacht.

Op zoek dus naar een man die zijn sleuteltje wel even in mijn slotje mocht proberen.

Lees verder!

geplaatst door Babettedinsdag 14 februari 2012

Valentijnsdiner

Ik probeer dieper in mijn jas te schuilen. De snijdende kou is weliswaar verdwenen, maar mijn lijf moet nog bijkomen van de zware vorst van de afgelopen twee weken. Ik loop door de laatste sneeuwresten die langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Herinnering aan een winter die geen 200 kilometer lang hoogtepunt kende. Maar voor velen wel schaatsplezier.

Ik moet opschieten. Anke wacht. Volgens mij is het echt een type dat altijd op tijd komt. Ik normaal ook. Maar nu niet. De in plastic omwikkelde roos in mijn rechterhand liet zich niet zo makkelijk vinden. Op Valentijnsdag gaat het snel met de rozen, zo vertelden twee bloemenboeren.

Lees verder!

geplaatst door Willemdinsdag 14 februari 2012

Match4Me te gast bij de Jonge Humanisten

Onlangs werden we benaderd door de Jonge Humanisten met de vraag of leden op Match4Me hun Religie en/of Levensovertuiging in kunnen vullen. Dat kan. Hun tweede vraag luidde: "Kunnen leden daar ook Humanisme invullen?".

Lees verder!

geplaatst door Redactie - 1 reactiemaandag 13 februari 2012

Huis te koop

Het zal heel veel mensen op het ogenblik bezig houden: een huis te koop hebben waar je niet vanaf komt. Er zijn dagen dat je er minder bij stil staat, of dat het gewoon net iets minder de overhand heeft, maar er zijn ook dagen dat je moedeloos wordt omdat je niet weet wat je nog meer kunt doen.

Lees verder!

geplaatst door P_tjemaandag 13 februari 2012

Sweet Seventeen

Een laatste geschuifel, gekuch en geschuif van stoelen. Dan is het stil. Een spotlicht verlicht de muziekinstrumenten die staan opgesteld op het podium. De zaal adem verwachting uit. Verwachting naar al die jonge mensen die vandaag het beste van zichzelf zullen laten zien.

Uit mijn ooghoeken zie ik haar in de coulissen zitten op de hoge tafels, op en neer wippend met haar voeten in de hoog gehakte schoentjes. Een bleek gezichtje omlijst door lange bruine krullen. Haar mond tot een smalle streep vertrokken. De bruine ogen, die ik zo goed ken, neergeslagen naar de grond. Het vintage jurkje is korter gemaakt door oma. ‘Dat hoort zo, mam. Dat heeft iedereen.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesmaandag 13 februari 2012

Babbeldebabbel

Marjelle heeft eigenlijk niets te vertellen. Geen reet beleefd de afgelopen dagen. Maar ja, ze blogt zo graag. En ze heeft nog wel íets gedaan natuurlijk. Daar kan ze best iets over schrijven eigenlijk. Ze is gezellig naar het café geweest en daar heeft ze dus bier gedronken. En naar de sportschool, daar heeft ze zich in het zweet gewerkt. Ook nog naar de bioscoop, waar ze een mooie film heeft gezien. En Marjelle heeft geschaatst, net als de rest van Nederland. Ze heeft boodschappen gedaan, gekookt, gestofzuigd, de wc schoongemaakt, de lege flessen naar de glasbak gebracht. En een heleboel niet echt ergens toe leidende overpeinzingen gehad. Daar kan ze in deze blog mooi eens over uitweiden.

Lees verder!

geplaatst door Marjelle - 1 reactiezondag 12 februari 2012

Praten over seks???

 

Tijdens een van mijn laatste workshop voor leerkrachten over
seksueel grensoverschrijdend gedrag
en waar je dan op moet letten
Heeft me aan het denken gezet,
over de communicatie binnen datingland.
Seksualiteit blijft vaak onbesproken
er rust gewoon nog steeds een groot taboe op.

Lees verder!

geplaatst door Eik - 2 reactieszondag 12 februari 2012

Lekker of lelijk

Het was een merkwaardige dag vandaag. Ik heb een mooie bos bloemen op tafel staan en als ik er naar kijk ben ik gevleid. Maar is dat terecht, of was het meer een troostprijs?

Lees verder!

geplaatst door Possesszaterdag 11 februari 2012

Verbijsterend

Iedere keer als ik een foto bekijk van een single-man en vervolgens lees hoe blij, avontuurlijk, bereisd, succesvol, sociaal en geengageerd hij is, bekruipt me een gevoel van vervreemding.

Nog erger wordt het als er geciteerd wordt uit een zelfhulp-blij boek met als thema: 'het leven is een groot feest en ik ben bijzonder.' Ik ben zo bijzonder dat ik op 15 jaar jongere vrouwen val. De bijzondere meneer is immers hot en happening. Hij is zo attent om dit feit nog toe te lichten in termen van jeugdig, rejuvinated en uiteraard parabenen.

Lees verder!

geplaatst door Chipito - 4 reactiesvrijdag 10 februari 2012

Algemene voorwaarden aangepast

Match4Me is lid van Thuiswinkel.org. Het Thuiswinkel Waarborg is het consumentenkeurmerk voor het kopen van producten en diensten via internet, catalogus of post en wordt ondersteund door de Consumentenbond.

Thuiswinkel waarborg biedt je de volgende zekerheden:

Check Je weet met wie je zaken doet
Check Veiligheid en privacy via SSL certificaten
Check Veilig en vertrouwd betalen
Check Onafhankelijke klachtenbemiddeling
Check Algemene voorwaarden ism de Consumentenbond

Lees verder!

geplaatst door Redactievrijdag 10 februari 2012

Loslaten

Het komt bij mij nogal eens voor, dat ik geraakt, emotioneel of woedend ben. Laat het los, zeggen ze dan. Loslaten. Ik hoor het van alle kanten. Kan ik niet begrijpen. Waarom zo’n opzichtige daad van zelfcontrole? Ik zou zeggen: Laat het lekker zijn werk doen. Beetje vertrouwen in jezelf. Want alles wat je pakt of raakt, dat ben je. Pats, gebeurt buiten je wil om, vertelt je iets en duurt zolang als het duurt. Dat ga toch niet onder de tafel schoffelen? Dan neem je jezelf niet serieus. Zit je jezelf onder curatele te plaatsen. Daar kom je niet verder mee. Het heeft ook nog eens iets verschrikkelijk hautains. Het is zich overal maar boven stellen. Ook boven jezelf. Dat laatste is natuurlijk het ergste. Maar goed, daar heb ik weinig mee te maken.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactievrijdag 10 februari 2012

Zucht

 

Soms heb ik gewoon een beetje last van mijn eigen stelligheid. Beweerde ik bijvoorbeeld in mijn vorige, ietwat opstandige, blog dat ik de woorden altijd binnen het kwartier op het scherm heb staan, zit ik nu natuurlijk al een uur naar een leeg Wordbestand te staren.

Het is niet dat ik niks meer te vertellen heb.

Lees verder!

geplaatst door Babettevrijdag 10 februari 2012

Ladys'night

Nadat ik er op gewezen ben dat ook niet m4m leden de blogs kunnen lezen heb ik getwijfeld of ik dit blog wel moest schrijven. Er staan een aantal ontboezemingen in die voor bekenden nogal schokkend kunnen zijn. Uiteindelijk besloot ik het te toch te doen, dit is ook een deel van mij. Laat ik dus maar gewoon beginnen met de eerste bekentenis: ik heb helemaal niets met Valentijnsdag. Zo dat is eruit. Het komt niet doordat het een commercieel fenomeen is. Vader- en moederdag heb ik altijd gekoesterd en op dierendag koop ik trouw iets extra lekkers voor mijn kleine diva. Mogelijk komt het doordat ik met die dagen wel ben opgegroeid, terwijl Valentijnsdag in Nederland iets van de laatste jaren is. Of misschien heb ik gewoon moeite met de opgeklopte romantiek. Het is in ieder geval geen bitterheid. Ik voel me niet alleen op die dag en ik ben niet verdrietig. Het doet me gewoon niets. Toch is er één ding waarvan ik stiekem wel geniet, Valentijnfilms. Het maakt me niet uit of de hoofdrolspelers Valentijn haten of er juist van houden. Of ze nu wel een date hebben of juist naarstig op zoek zijn. Het maakt mij niet uit.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 2 reactiesdonderdag 9 februari 2012

Rivaliteit

Er staat een waanzinnig leuke man voor je en even leek het erop, dat hij je hand vast zou gaan pakken. Zo, dat hij heel dicht bij je moet gaan staan om erbij te kunnen en om misschien wel iets liefs in je oor te fluisteren. Op dat moment roept een vrouwenstem zijn naam. Hij kijkt om. Doet een stap naar achteren. Je voelt zijn hand niet meer. Hij zegt een vluchtig ‘dag’ en is weg. In de verte zie je dat hij zich geanimeerd pratend naast een andere vrouw voegt en met haar weg loopt. Zij is niet zijn vriendin, dat weet je, je kent haar. Wat gaan zij doen?

Lees verder!

geplaatst door Possessdinsdag 7 februari 2012

Van Einstein naar de wet van Juliaantje

Tja Einstein en ik, we hebben veel gemeen. Zo draag ik net als Einstein liever geen sokken in mijn schoenen, steek ik ook graag  mijn tong uit, heb ik veel moeite met autoriteit, twee lange maar gestrande relaties en heb ik heel vaak een briljante gedachte. Eén van deze gedachtes wil ik graag met u delen maar dan moeten we even een stukje terug in de tijd.

In 1999 werd Albert Einstein door Time Magazine uitgeroepen als persoon van de Eeuw. Hij stond boven aan de lijst van de honderd meest invloedrijkste mensen. Zijn formule E=mc2 waarbij de relatie tussen energie, massa en lichtsnelheid wordt weergegeven is wellicht de beroemdste vergelijking uit de hele natuurkunde. Gevolgen van zijn theorieën zien wij in het leven nog dagelijks terug. De ontwikkeling van kernenergie, zonnepanelen en lasers in elektronica zijn daar voorbeelden van.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesdinsdag 7 februari 2012

Rekkelijken en preciezen

In een tijd van Facebook, Hyves, Twitter en weblogs leggen steeds meer mensen hun ziel en zaligheid bloot voor iedereen. Er is nu zelfs een televisieprogramma (Connect) dat nog een stap verder gaat en het dagelijks leven van een aantal vrouwen indringend laat zien. Met toestemming en eigen regie. Het is geen Trumanshow.

Lees verder!

geplaatst door Willem - 3 reactiesmaandag 6 februari 2012

Reeds ervaren

Déjà vu. Iedereen kent het wel. "Gek... Dit heb ik eerder meegemaakt". Je kan het herkennen als je ineens een bepaalde richting opkijkt, ineens iets in je gezichtsveld observeerd, het juiste geluid erbij, de juiste stemming... Het maakt niet uit wat het is maar ineens heb je een moment van herkenning en stokt je adem even. "hee...dat is appart, dit ken ik". Je gaat malen in je gedachte, maar kan geen moment bedenken waaneer dit heeft plaatsgevonden. Ervan uitgaande dat er een verklaring is voor dit herkenbaar verschijnsel. Het schijnt iets te maken hebben dat het signaal van onze ogen normaal gesproken eerst het bewustzijn van het brein binnen dringt, en daarna wordt opgeslagen in de hersenen en dat bij een déjà vu dit in omgekeerde volgorde gebeurd waardoor we ons ineens iets "herinneren". Ik wil met jullie eens een gedachtesprongetje maken. Stel nou, puur fylosofisch, dat iedereen een moment in zijn of haar leven overnieuw zou mogen doen. Dit mag eenmalig, hoewel dit nooit is te controleren, want als je er gebruik van hebt gemaakt ga je terug naar een punt uit je verleden en weet je niet meer of je het gedaan hebt... Any how, het kan wellicht oneindig vaak. Kies zelf maar wat je wilt. Het blijf een gedachte experiment, dus het kan. Tijdreizen. Bijna ieder profiel hier op match4me houd van reizen, dus tijdreizen vinden jullie ook vast leuk. Kom mee, ik neem jullie mee op een gedachte reis. Een leuk gedachten experimentje. Laat jullie creativiteit de loop, koop een kaartje bij mij en ga mee.

Lees verder!

geplaatst door ThijsV - 1 reactiezondag 5 februari 2012

Ze bestaat en hij ook!

Moet ik nu ineens ontmaskerd worden?? Mag ik niet meer ongezien en ongekend doen wat ik nou al bijna twee jaar zo heerlijk doe; zo eens per week even wat van me af bloggen?

Dit moet kort gesloten worden met Willem. Hoe heet ie ook alweer in het echt? Ik scrol door mijn adresboek. Gevonden!

Lees verder!

geplaatst door Babette - 4 reactieszondag 5 februari 2012

Alleen

Mensen die iets ernstigs misdaan hebben, stop je in de gevangenis. Bij hoop op herstel, wordt er nog gewerkt aan je terugkeer. Zo niet, is het kale opsluiting. In het ergste geval is het eenzame opsluiting. Het gaat daarbij niet alleen om vrijheidsbeperking. Het is ook iemand uitstoten uit de sociale gemeenschap. Uiteindelijk om de maatschappij in bescherming te nemen. Dat moet soms. We kunnen niet anders. Maar de vraag is: is het geen zwaktebod? Zetten we een mens hiermee niet juist terug in de bron van de ellende, zijn diepste pijnplek: het outcast zijn, uitgestoten worden, er niet bijhoren? Is dat niet de zwakke plek van iedereen? Speelt het niet dé centrale rol in ieders leven? Staat ons hele doen en laten niet in dat teken: de relatie tot de ander? Het kwetsbaarste punt. Zichtbaar in alledag. En niet altijd even positief.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactieszondag 5 februari 2012

CouchSurfing (bankdating)

Marjelle heeft een nieuw datingconcept ontdekt. Het is hierbij niet de bedoeling dat je bij elkaar in bed belandt, maar op de bank. En je mag er ook vreselijk promiscue zijn. Niemand neemt het je kwalijk als je steeds weer op een vreemde bank belandt of als je elke week een ander op je bank hebt liggen. Maar er zijn ook veel overeenkomsten met internetdaten. Je moet bij elkaar solliciteren en een goed profiel helpt. De bankdatingsite biedt ook mogelijkheden die een datingsite als Match4Me revolutionair zou veranderen...

Lees verder!

geplaatst door Marjellezondag 5 februari 2012

Get on your feet soldier, face your own enemy

De laatste maanden vallen mij de verhalen en reacties met als thema ‘aanklacht tegen…..de wereld’ nogal op. Vanuit een onaantastbare positie boven ‘het gepeupel’ wordt de samenleving onder een vergrootglas genomen en voor het gemak ingedeeld in twee groepen. Diegene die deugen en diegene die niet deugen. De personen die hun verhaal vertellen of reageren horen uiteraard, hoe kan het ook anders, tot de groep die vooral erg deugen. Een herkenbaar fenomeen wat je in de samenleving steeds meer tegenkomt.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactieszaterdag 4 februari 2012

Een avond met een belofte

Vandaag loop ik over de dijken door de wondere witte wereld. De sneeuw knarst bij elke stap vertrouwd onder mijn laarzen. Een zwarte roofvogel vliegt laag boven het ijs van de uiterwaarden, contrast in het smetteloze landschap. Sun is shining, life is smiling. De wereld is mooi en ik denk aan gisteravond, een avond met een belofte.

Lees verder!

geplaatst door Julia28zaterdag 4 februari 2012

Koud

Een snijdende wind doet mijn ogen tranen maar ik vind het lekker. Fris. Opluchtend. Heerlijk contrast met de vieze verwarmingswarmte waar ik de hele dag in zat.

Ik ben op weg naar iets. Ik weet niet precies wat. We zullen zien. Is het een derde date? Is het een domme actie? Of ga ik gewoon even koffie drinken met een bekende? Ik weet het niet. De hemel is kraakhelder. Een half maantje schijnt mooi. Sterren zijn zelfs in het stadslicht goed te zien.

Ik verbind me voor een paar uur met al mijn vezels met een man.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactiesdonderdag 2 februari 2012

Old and wise

Wie ben ik. Vroeger, 18 jaar oud, lachte ik erom als mensen zich dat afvroegen. Wat een flauwekul. Je weet toch wie je bent... Nu speelt dit dagelijks door mijn hoofd. Ik ben een gescheiden man. Mijn relatie is al lange tijd voorbij, en mijn leven gaat verder. Ik woon nu in Leiden, en het bevalt goed. Het weer alleen wonen doet me flink nadenken. Het leven speelt met me. Het leven daagt mij uit. Hoe gaat het met je, zegt het leven tegen mij. Als ik goed zeg, verzint het leven wel weer een list om dit snel te veranderen. Ineens een besef van eenzaamheid. Geen mensen om je heen, het is stil, en het voelt kil. Aan de andere kant heb ik gelukkig vaker een gevoel van vrijheid als warme deken over mij heen, en lach ik naar en met het leven. Ik heb het goed naar mijn zin. Ik ben vaak weg, pak mijn leven weer op, en kom vaker onder de mensen dan ooit tevoren is gebeurd. Ik ben mij zelf de laatste jaren niet of nooit geweest, zo lijkt het. Bekneld door een ring. Verboden te ontwikkelen. Er is iets met mij aan de hand, maar ik kan niet verklaren wat. Ik denk, ik maal en ik pieker. Mijn hoofd staat niet meer stil. Mijn gevoel is om de hoek komen kijken en heeft zich een periode terug voor het eerst aan mij voorgesteld. Een beetje onwennig zitten we elkaar aan te kijken... Het klinkt stom, maar ik ben blij dat het allemaal gebeurd is. Ik merk nu dat ik weer aan het ontwikkelen ben, ik weer aan het groeien ben, mijzelf aan het uitdagen ben... Het voelt als een tweede pubertijd. Zo zit ik er ook in. Ineens ben ik een stuk zekerder geworden, flikt niemand mij meer iets en heb ik nu vooral het gevoel dat ik weer leef! En hoe... Ineens vraag ik me af: Wie ben ik? 

Lees verder!

geplaatst door ThijsV - 4 reactiesdonderdag 2 februari 2012

Ik verlang naar

geplaatst door PossessVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl