Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 30 mei 2012

Dichtsel (1)

Na een huwelijk van 21 jaar, begon ik in 2008 voorzichtig, nog zonder veel zelfvertrouwen aan mn eerste "date-sels". Maar nog voor ik iemand in levende lijve ging ontmoeten, mailde ik mij de avonden aan stukken en de vingers blauw. Ik had nog geen enkel idee hoe ik bij de vrouwen zou vallen. Dat was een groot vraagteken. Maar zo nu en dan schreef ik een aardig gedichtje en dat wist ik! En omdat ik voor deze blog voorlopig nog even uit het verleden put, kwam ik onderstaand gedichtje tegen. Het kon mijn toets der kritiek nog wel doorstaan. Het draagt eigenlijk de naam voor wie ik het schreef, maar om diskreet te blijven noem ik het...

Lees verder!

geplaatst door MarsL - 1 reactiedinsdag 29 mei 2012

Wat ik zoal date (1)

In 2008 ben ik officieel gescheiden. Al vrij snel en tegen al mn verwachtingen in had ik mn eerste date. Ik schreef de belevenissen van die dag op. Nu, een paar jaar later herlees ik het. Het blijft leuk en volgens mij deelbaar...

Ik zat er al even. Aan het tafeltje in dat Wijchens restaurant. Ik heb een prima uitzicht op het plein. Ik ben echt benieuwd of ik ze zal herkennen van dat kleine fotootje op de site. Een tikkie onrustig scan ik echt iedere vrouw die in m'n blikveld verschijnt. Soms denk ik..."Nee, he... het zal toch niet?". Opgelucht haal ik adem als het dan doorloopt. Anderszins lopen er ook dames voorbij, waarvan ik vurig hoop dat een van hen het is. Allen slaan vroegtijdig af. Als het vijf minuten voor de afgesproken date-tijd is, bekruipt me het angstige gevoel dat ze me van een afstand al lang heeft gade geslagen en nu zwaar loopt te overpeinzen of ze me wel de moeite waard vindt. Of erger nog, dat ze reeds de kuierlatten heeft genomen. Inmiddels heb ik naar diverse bekenden gezwaaid. Ik vraag me af of zij gezamenlijk hebben afgesproken in een soort doorlopende voorstelling langs mijn raam voorbij te trekken? Het lijkt er ook op of allen weten waarom ik hier zit. Af te lezen aan hun manier van glimlachen. Ik hoop maar dat ik me dat verbeeld.

Lees verder!

geplaatst door MarsL - 6 reactiesmaandag 28 mei 2012

Eisen laten vallen

Om je doel te bereiken moet je soms je verwachtingen, wensen, eisen zelfs bijstellen. Zo heb ik bijvoorbeeld 2 jaar lang de woning van mijn ouders te koop gehad.. Ik had het op advies van de makelaar in 1999 gekocht had en zij huurden het van me. De bedoeling was dat zowel mijn vader als ik terug zouden verhuizen naar Utrecht Hij had zich ingeschreven voor een leuke huurwoning en ik kocht in dezelfde wijk een eengezinswoning. Toen we het huis te koop zetten waren we optimistisch. Er was al redelijk wat belangstelling en de makelaar wist zeker dat vooral jonge mensen in de rij zouden liggen. Uiteindelijk is het verkocht voor 57.000 minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Mijn vader heeft dat helaas niet meer meegemaakt. Hij was een paar maand daarvoor – ondanks zijn 81 jaar totaal onverwacht – overleden.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 4 reactiesmaandag 28 mei 2012

Ja…en wat doe je dan hč…

Wat doe je als je kersverse sexy date tegenover je zegt dat hij je All Stars gympen niet vrouwelijk vindt? Maar hij is leuk, hij is knap. En hij weet dat zelf ook drommels goed. Jij weet inmiddels dat hij ook met een andere vrouw date. Maar daar kan hij niet mee praten, zegt hij. Dus jij gaat er eens goed voor zitten en praat de intelligentste en meest begripvolle blaren op je tong.

Lees verder!

geplaatst door Vini - 5 reactiesmaandag 28 mei 2012

De vriendin van

 

‘Je kent me niet maar ik ben de vriendin van L.’

Ik ben in een museum met mijn kinderen op een heel warme zaterdag en open uit gewoonte op de wc mijn mailbox even. Had ik dat nou maar niet gedaan. Een zeer confronterend mailtje dringt mijn systeem binnen. Ik scan het vluchtig: ‘L. heeft een alcoholprobleem’ ‘Ik ben nu twee jaar zijn vriendin heeft hij dat verteld?’ ‘Hij zoekt nog steeds erotisch contact met andere vrouwen als hij gedronken heeft’.

Lees verder!

geplaatst door Babettemaandag 28 mei 2012

Puur genot

Het beste moment van de dag is wanneer ik mijn eerste kopje koffie drink en denk: ‘Ja dit is het. Dit wil ik. Dit is mijn moment. Hier kan ik mijn dag op beginnen.’ Daar kan geen knuffel of een ochtendzoen van een geliefde tegen op. Sterker nog, ik heb ook liever niet dat, voor mijn eerste kop koffie, iemand mij lastig valt met al dit soort trivialiteiten. Koffie legt de basis voor een succesvol begin van mijn dag. Het is de motor waarop ik draai. Mijn beginpunt van waaruit alles ontstaat. U begrijpt het al, goede koffie is voor mij heel belangrijk. Maar dit beste moment van de dag staat al geruime tijd onder druk. Om niet te zeggen het is al heel lang geen best moment meer. Tot dit weekend, tot deze fantastische zonnige pinksterdag.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 9 reactieszondag 27 mei 2012

Als ik een ode aan chocola zou schrijven….

 

Geinspireerd door het odeblog van Francien een ode aan chocola ;-))

Er gaat niets boven een heerlijk stuk, pure stevige chocola....

Nouja...misschien nog iets anders ;-))

Have a nice day all !!

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 4 reactieszaterdag 26 mei 2012

Ode aan de blogschrijvers

Wij, de blogschrijvers, zijn de krenten in de pap, de kersen op de taart, de ballen in de soep en de slagroom op de aardbeien. Zo, dat moge gezegd worden. Ik moet jullie dan ook schoorvoetend, maar wel eerlijk bekennen dat ik hier vooral zit voor de blogs en dat ik het speuren naar een geliefde niet eens van secundair belang acht. Daten is best aardig en soms afschuwelijk, maar blogs lezen is altijd een waar genoegen, ik lees ze dan ook allemaal. En keer op keer met plezier en ontroering.

Lees verder!

geplaatst door Francien - 24 reactiesvrijdag 25 mei 2012

Schone schijn

Met Hemelvaart had ik een barbecue met zo’n 200 andere mensen. Gescheiden mannen en vrouwen, een aantal met hun kinderen. Sommigen hebben inmiddels een nieuwe liefde in hun leven. De meesten zijn zoekende. Velen kennen elkaar al van andere uitjes die worden georganiseerd via een alleenstaande ouder-organisatie.

Ik was er met een nieuwverworven vriendin en haar vriend (‘maar we hebben geen relatie!’). Ik raak aan de praat met een aardige man. “Ken je haar allang?” en “Hoe goed ken je haar?“, waren zijn vragen. Tja, je moet toch érgens over praten als je elkaar nog nooit eerder hebt ontmoet.

Lees verder!

geplaatst door Branwen - 6 reactiesvrijdag 25 mei 2012

Wat in het vat zit...

M'n date en ik, we hebben elkaar zo'n zes keer ontmoet. Het was echt leuk, gezellig en knus, maar nu is het over en uit. Waarom? Nou, heel simpel, we waren toch niet wat we zochten in elkaar. Je struikelt over de fundamentele basisbegrippen van het leven. Hoe ziet zij ze, hoe zie ik ze? Daartussen kan een slootje liggen of een kanaal, dus te overbruggen. Maar wat te doen indien daar oceanen liggen? Dan ligt het compromis midden op zee... en das niks.

Lees verder!

geplaatst door MarsL - 1 reactiewoensdag 23 mei 2012

De waarheid en de werkelijkheid bestaan niet

‘Is dat nu allemaal werkelijk zo gebeurd Julia wat je allemaal schrijft?’, vroeg voor de zoveelste keer van de week iemand mij. Misschien tijd om eens even op in te gaan. Want wat is waarheid en wat is werkelijkheid? De waarheid bestaat in mijn optiek niet. Er zijn alleen feiten. De werkelijkheid al helemaal niet, er zijn slechts subjectieve werkelijkheden. Ieder mens heeft zijn of haar eigen werkelijkheid. Dat maakt het ook zo vreselijk lastig in relaties maar ook in organisaties, bedrijven en de gehele maatschappij. Want veel mensen denken dat hun werkelijkheid en hun waarheid de werkelijkheid en de waarheid zijn en daarmee ontstaan de misverstanden.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactieswoensdag 23 mei 2012

Geen titel

Mijn leven boeit, verrast, beweegt. Het is vol en veel. En het gaat maar door. Waar ik ook ben. Het komt in golven op me af. Ik ben een kind, met grote ogen. Ik kijk rond, en snap van alles niets. Iets wil dat ook, iets wil het niet begrijpen, wil simpel blijven kijken. Er is dan ook geen analyse, maar enkel wat ik zie. Meer hoeft ook niet. Want alles wordt verteld. In eigen taal. Is naakt, is onverborgen. In alles wat mij raakt. Zichzelf vertellend leven. Ik heb het niet voor het kiezen. Het dringt zich aan me op. Vol en diep, recht in m’n smoel. Alles. Dingen, maar vooral toch mensen. Zoals ze naakt zich tonen, zich vertellen. Maar ja, zo wil ik dan ook pràktisch met de mensen zijn. Gewoon onmiddellijk daarin samen leven. In elke ontmoeting domweg delen. Rechtsstreeks. Ongefilterd.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiezondag 20 mei 2012

Zo wil ik het weer

Hij ligt op zijn rug naast me te slapen als de eerste ochtendzon door de gordijnen heen piept en hem beschijnt. Ik kijk naar zijn tengere borstkas met rossige borstharen en sproetjes .

De aanblik ontroert me.

Nooit geweten dat ik op lange, tanige mannen viel. Misschien val ik daar ook niet perse op; maar ik vind ik hem geweldig en daarom ben ik zo gek op zijn lijf. Geen grammetje vet, alle spieren zichtbaar.

Ik ga met mijn vinger van zijn navel naar de plek tussen zijn tepels. Ik draai rondjes in zijn borsthaar en kijk omhoog of hij al ontwaakt. Maar hij slaapt nog.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactieszondag 20 mei 2012

Verleidelijke tenen

Zaterdag was ik op bezoek bij de ouders van een vriendje van mijn zoon Lenne, op een park van een niet nader te omschrijven keten. Puur omdat Lenne zo goed op kan schieten met hun zoontje. Lenne had er zin in. Hij hipte voortdurend op en neer op de autozitting en zijn mond stond geen moment stil. Ik had iets minder zin want de moeder van het betreffende vriendje en ik hebben echt niets gemeen. En ik ben ook geen fan van dit soort parken met een teveel aan voorgeprogrammeerde gezelligheid. Maar tja soms moet je wel eens iets doen omdat je kinderen dat zo ontzettend leuk vinden. Toch?

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactieszaterdag 19 mei 2012

De buitenman

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesvrijdag 18 mei 2012

Gouden jaren

Gisteren naar de film geweest: The Best Exotic Marigold Hotel. Een echte aanrader want een prachtige combinatie van Engelse humor, diepgang, levenslessen, ontroering, romcom, een kleurrijk India en, natuurlijk, een happy ending.  De gevleugelde uitspraak van de hoteleigenaar is immers het motto van de film: everything will be alright in the end, so if it's not alright it's not yet the end.

Lees verder!

geplaatst door Euridicedonderdag 17 mei 2012

Driegesprek

Elke woensdagavond maken we samen muziek en af en toe drinken we na afloop met zijn allen een borrel bij iemand thuis. Gisteravond raakte ik verzeild in een driegesprek over relaties. Hij, achter in de zestig, is na een relationele achtbaan inmiddels bijna 20 jaar gelukkig getrouwd. Zij, begin vijftig, is al dertig jaar zeer gelukkig met haar man. Ik zit er zo'n beetje tussen in: tot achter in de 20 was ik serieel monogaam, daarna 20 jaar getrouwd en nu alweer twee en een half jaar alleen. Ze willen graag weten hoe het nu met me is. Of ik het als een opluchting ervaar. Of ik het moeilijk vind alleen.

Lees verder!

geplaatst door Euridice - 1 reactiewoensdag 16 mei 2012

Samenwonen, Latrelatie of Freewheelen?

Julia 's blog over samenwonen en de reacties daarop gaven weer stof tot overpeinzingen.

Neem nu de reactie van FF61, hij schrijft het volgende: ' Samenwonen, nee, dat zou het ook niet meer voor mij zijn. LAT-ten houdt de boel zoveel spannender, maar dan wel op een wijze, dat je je bij de ander ook echt thuis voelt, niet 'op bezoek' of 'uit logeren.

Lees verder!

geplaatst door Laura - 1 reactiewoensdag 16 mei 2012

Leer jezelf kennen...

Nou kijk, ik dacht, als je meer dan 21 jaar getrouwd bent geweest dan weet je toch wel het een en ander van het leven, van het huwelijk, van hoe relaties werken. Niks hoor! Ik was natuurlijk niet geheel onervaren, maar ga maar eens daten. Nee, niet als je 25 jaar oud bent, dan denk je sowieso dat je alles van het leven weet, ze jou niets kunnen maken en dat jij alle fabriekjes waar Abraham mosterd maakt wel weet te vinden. Nee, zo iemand is voor een paar jaar lang niet meer te helpen. Daar ben ik ook geweest. Maar als je dan toch gescheiden bent, tegen de vijftig loopt en enigszins wil openstaan voor nieuwe inzichten, ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar ga "daten". Afgezien van de lol, de opwinding maar ook de alledaagse gezelligheid die deze afspraakjes met zich meebrengen, krijg je bij het langzaam aan gaan van een nieuwe relatie een hele goede kijk op wat jezelf wilt, wat je belangrijk vindt, waar jouw prioriteiten liggen. En die kunnen heel basaal zijn.

Natuurlijk is het belangrijk dat ze sociaal, lief, vol empathie en zorgzaamheid zit, dat ze er mooi uit ziet en haar libido niet echt geleden heeft naar mate haar leeftijd opliep. Zo zou ik tientallen primaire partner-behoeften kunnen opnoemen, waarvan eenieder zegt dat het heel begrijpelijk is, dat je ze mee weegt. Toch ben ik bij mezelf op een paar behoeften gestoten waarvan ik eigenlijk niet wist dat ik ze zo belangrijk vond.

Geld bijvoorbeeld. Nee, versta me goed, niet de hoeveelheid die ze daarvan bezit! Dat maakt me echt niet uit. Maar of ze er mee om kan gaan. Het spreekwoordelijke gat in de hand, heb ik toch meermalen gezien en vaak zelfs gedacht of hier niet sprake was van een volledige amputatie. Zo onhandig en de na mijns inzien veroorzaker van zo veel problemen in een relatie, dat ik het zo langzamerhand als een voorwaarde ben gaan stellen.

Vervolgens is daar de orde en netheid. Ik weet het klinkt zo conservatief maar voor mij is het heel belangrijk. Weet je, een beetje een chaoot kan ik nog wel handelen, maar iemand die vies is op zichzelf en/of de plek waar ze woont... ik huiver ervan. Maar als je echt van iemand houdt dan neem je dat toch voor lief, lijkt de voor de hand liggende conclusie? Ik kan het niet. Ik heb op plaatsen gedoucht waar ik dingen in het putje zag drijven waarvan ik me nu nog afvraag wat het geweest zou kunnen zijn. Ik heb eten gegeten uit vertrekken die geen keuken zouden mogen heten, maar er wel voor gebruikt werden. Ik heb de liefde bedreven in bedden waarin... efin, kleur de plaatjes en maak het verhaaltje af!

Maar ik heb ook het tegenovergestelde meegemaakt. "Schat, ik stofzuig wel even". Niets vermoedend sloot ik de stofzuiger aan op de dichtstbijzijnde stekkerdoos. Er lag er een naast het dressoir waarop die hele dure lamp stond. Zij ging even de tuin in om aldaar wat onkruid te wieden. Ik zoog alsof het 'n lieve lust was. Nog even dat hoekje daar achter in de kamer... opeens een luidde knal. Doordat het snoer van de stofzuiger was gaan spannen, trok ik daar mee de stekkerdoos de kamer in en omdat daar ook die dure lamp in zat, was deze van het dressoir afgekomen en met een harde knal in de daarnaast staande prullenbak gevallen. Lijkbleek staarde ik eerst naar de lamp en daarna naar buiten. Nietsvermoedend zag ik mijn duifje wieden. De stofzuiger loeide waardoor ze de klap wellicht niet gehoord had. Haastig liep ik naar de plek des onheil. Gelukkig was de lamp onbeschadigd. Een beetje onhandig zette ik hem terug en kon gelukkig de situatie zo herstellen dat ze er niets van meekreeg. Tot op de dag van vandaag weet ze er bij mij weten niets van.

Zelfde duifje, andere plek. "Zeg schat, als je straks klaar bent met douchen, doe je dan even met de trekker de deur en de wandtegels af?". "Natuurlijk, lief!" bevestigde ik en douchte nog even heerlijk voort in een prachtige badkamer. Met fantastische tegels en zo'n hele mooie mat glazen douchdeur. Het was er toppie-joppie. Ik zong nog wat, want het galmde er prima tot ik het welletjes vond en de kraan dicht draaide. Daar lag de trekker. Eveneens een mooie, zoals alles hier mooi was, fantastische trekker. Ik had echter niet gezien dat het rubber hiervan een beetje uit z´n houder was, waardoor ik toen ik de tegels wilde afdoen, een paar gigantische strepen, cq krassen trok over het modieuze wandplaveisel. Ik schrok me een hoedje. Als een soort van Mr. Bean, probeerde ik het met mijn hand weg te poetsen, maar tevergeefs. De krassen bleven. Het benauwde zweet brak me uit. Ze was niet bepaald het type om dit onbesproken te laten. Daar de krassen onder de kraan zaten, heb ik m´n handdoek zo over de kraan gehangen dat ze er in ieder geval toen niets van zou zien.

Later in de auto op weg naar huis heb ik vreselijk om mezelf moeten lachen. Als je toch zo bang moet zijn om dit soort dingen eerlijk te vertellen, is zij dan wel degene bij wie jij de rest van je leven wil blijven? En weer had ik iets over mezelf geleerd. Dus zonder nu diverse echtscheidingen te veroorzaken, moge uit bovenstaande wel duidelijk zijn, dat wanneer je oprecht jezelf wilt leren kennen, ga daten!!!

Lees verder!

geplaatst door MarsL - 1 reactiemaandag 14 mei 2012

Samenwonen, je zou het niet moeten willen

‘Julia, ik snap jou niet hoor. Waarom wil je nu toch zo graag op termijn samenwonen?’, vraagt Famke. ‘ Ik had het er laatst nog met Puck over. Weet je dat wij allebei stik jaloers op je zijn?’

‘Huh? Jaloers? Hoe kom je daar nu bij.’

‘Kijk, dat bedoel ik nu. Je hebt volgens mij geen flauw idee hoe goed je de zaken voor elkaar hebt. Je hebt een geweldig en spannend leven. Bent financieel onafhankelijk en hebt een heerlijk eigen huis. Puck en ik weten al hoe het er voor de rest van de komende twintig jaar al gaat uitzien met onze mannen. Maar jij. Al die verhalen die je ons vertelt. We hangen echt aan je lippen. Je hebt geen idee. Wat jij allemaal meemaakt, meid. Daar dromen wij alleen van.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactieszondag 13 mei 2012

Sprong in het diepe

Als andere vrouwen plezier hebben, dan word ik daar chagrijnig van. Als zij met oranje pruiken op arm in arm over Koninginnedag lopen met een biertje in hun hand, dan heb ik er de pee in. Als ze lopen te flirten en de aandacht van de mannen naar zich toe weten te trekken, dan komt er stoom uit mijn oren. Zie mij maar liever niet, dan. Ik blijf wel thuis.

Lees verder!

geplaatst door Possess - 3 reactieszondag 13 mei 2012

Tomboy

"Mama" had ik gevraagd, "kan ik echt nooit, nooit een jongetje worden?" "Nee!" had ze stellig geantwoord. "Jij bent een meisje, gelukkig wel zeg, en je zult nooit een jongetje worden." Ik keek naar het blauwe potje waarop ik op gezette tijden braaf zat te plassen en te poepen en ik wenste zo'n handig piemeltje, net zoals de blote jongetjes op het strand, zodat ik gewoon buiten tegen een boom kon gaan staan lozen als ik moest. "Ik wil graag een piemel. Krijg ik die nooit?" "Nee, dat kan niet." zei mijn moeder. Toen ze niet oplette sneakte ik naar het toilet, alwaar ik met een vaag, maar onmiskenbaar gevoel van schuld een lege WC-rol weggriste.. Het leek me handig om in ieder geval een neppiemel bij de hand te hebben...dan zou ik in ieder geval een soort van jongen zijn, stelde ik me zo voor. En, gelukkig, niet meer een echt meisje, want echte meisjes hebben helemaal geen piemels. De natuur mocht dan vernuftig in elkaar steken, ik zou me daardoor nooit laten ontmoedigen. Maar het lukte me met geen mogelijkheid zonder te morsen in het potje te mikken...

Lees verder!

geplaatst door Francienzondag 13 mei 2012

Moederdag

Ter ere van alle dagen ;-))

GOEDEMORGEN OP DEZE STRALENDE BLAUWE morgen!!
Vandaag is extra om alle moeders/oma's en verzorgers van alle kinderen te eren!! ( en ook postuum!!)
Een heerlijke dag gewenst en tel je zegeningen als je dit vandaag nog kunt delen op welke manier dan ook!!

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 4 reactieszaterdag 12 mei 2012

Overkomen

Okay, misschien hebben ze gelijk als ze zeggen: "Mars, wees niet zo desperaat. Wees niet zo op zoek, maar laat het je overkomen". Daar was ik het van de week helemaal mee eens. Ik dacht bij mezelf, ze hebben gelijk. Ik laat het me overkomen. Dus ik ben in mijn gerieflijke fauteuil gaan zitten en heb gewacht op de dingen die me wellicht zouden gaan overkomen. De eerste dag, niets! Doch ik had een paar dagen vrij en als ik eenmaal ergens aan begin... Maar op de derde dag begon ik toch enigszins te twijfelen. En toen ik op de vierde dag wakker werd, en zich nog geen vriendin, partner of levensgezellin vrijwillig had aangemeld, was ik er toch min of meer van overtuigd dat ik zelf actie moest ondernemen.

Lees verder!

geplaatst door MarsL - 4 reactieszaterdag 12 mei 2012

Niet dapper

Het is vandaag Open Molendag en dus wordt er iets speciaals gedaan bij de molen in het dorp. Pannenkoeken en ijsjes… daar zijn mijn jongens (van 3 en 7 jaar) wel voor te porren! Eerst zijn we daar maar met ons drietjes, maar al snel druppelen er meer mensen binnen.

Lees verder!

geplaatst door Branwenzaterdag 12 mei 2012

Blaren

 

Ja, op de blaren zitten, natuurlijk ben ik daar bang voor. Want die komen heus op een dag en met dat besef wordt iets eigenlijk al niks meer. Kansloos. Want gevoelens worden begrensd. Krijgen geen ruimte. Dus doven ze. Goed beschermingsmechanisme.

Teveel blaren gehad de afgelopen jaren. De plekken zijn dus nog kwetsbaar waar ze eens zaten. Met alle macht dus proberen te voorkomen dat er weer nieuwe komen.

Lees verder!

geplaatst door Babettezaterdag 12 mei 2012

Herkennen, erkennen….ontkennen?

 

Als ik de blogs hier lees komt er steeds minstens een glimlach om mijn mond…

Lees verder!

geplaatst door Joyfulldonderdag 10 mei 2012

Je eigen leven dragen

Soms zien we elkaar tijden niet en dan ineens lijkt er geen tijd meer te verliezen. Dien en Mart, op hun woonboot aan de rand van de stad. Ik ben er al maanden niet geweest maar we pakken de draad meteen weer op. Met uitzicht over het kabbelend water en een goede fles wijn komt het gesprek vanzelf op het leven en de liefde.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 8 reactiesdonderdag 10 mei 2012

Afscheid....

Nu ik toch bezig ben ;-)) Dit gedicht hoort bij mijn blog Draaglijke liefde...

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 2 reactiesdonderdag 10 mei 2012

Draaglijke liefde....

Toen ik deze uitdrukking las was ik direct terug in het moment waarop mijn leven een lange tijd al volledig op zijn kop stond....Ik moest een een keuze gaan maken hoe ik verder zou gaan, want zó kon het i.i.g. niet.

Lees verder!

geplaatst door Joyfullwoensdag 9 mei 2012

Fonkelingen uit ooit geweest

"U bent altijd opgewekt!" merkte laatst een leerlinge op. Haar gezicht plooit zich in een glimlach wanneer ik binnen haar blikveld treed, en dat zie ik ook bij andere kinderen gebeuren.
O, mevrouw, ik heb u zien lopen op het bevrijdingsfestival!" Een meisje wiebelt met rode koontjes naar me toe, ze maakt kleine huppelpasjes van vrolijkheid. Als ze voor me staat, met gebalde vuistjes van opwinding verdwijnen heel even die lichtjes uit haar ogen: "U was wel alleen..."
"Nee hoor, ik had mijn zoontje bij me, en nog een ander jongetje!"
De lichtjes verschijnen weer en ze wuift "tot straks"..

Lees verder!

geplaatst door Francien - 1 reactiewoensdag 9 mei 2012

Goedemorgen…….

Zo...even jullie een goedemorgen/goededag en alle goeds toewensen.

Ga gewoon genieten op deze stralend grijze dag (hier i.i.g.) en wees blij om al het omringende!!

Lees verder!

geplaatst door Joyfullmaandag 7 mei 2012

Met vuur spelen

 

Al dagen gaat het hier over oneerlijke profielen, onbeschofte types, vrouwen affakkelen(weer een woord geleerd), geen succes hebben op de markt; kortom over frustraties.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactiezondag 6 mei 2012

Voor de lieve rede

Vanochtend zag ik bij toeval een staartje van het programma 'Het Vermoeden', een gesprek over spiritualiteit bij de IKON. Heel mooi. Te gast was Tanja Jadnanansing, o.a. intiatiefneemster van het project 'Voor de lieve rede'.  Ze organiseert debatten over hoe angst en wantrouwen - waarvan er veel te veel is in onze samenleving - omgezet kunnen worden in vertrouwen en respect, ja zelfs liefde.  Ze vertelde hoe een ontmoeting met een buschauffeur die begon met chagrijn en zelfs regelrechte discriminatie uitmondde in een goed, verrijkend gesprek. Dat kwam doordat ze niet in een defensieve reflex schoot toen haar vriendelijke begroeting beantwoord werd met een racistische opmerking.  In plaats daarvan vroeg ze hem waar zijn pijn zat.  Dat lijkt heel zweverig, maar daardoor ontstond er wel een echte dialoog die wat opleverde. Het lukt me niet om in dit blog een link op te nemen, maar kijk even naar het programma of naar de youtube-filmpjesover 'voor de lieve rede'.

Lees verder!

geplaatst door Euridice - 4 reactieszondag 6 mei 2012

De wolf-in-schaapskleren-woorden.

 

 

 

De wolf-in-schaapskleren-woorden.

Hoe moeilijk kan het zijn om je eerlijk te profileren in je profiel op een datingsite?

Lees verder!

geplaatst door Joyfull - 4 reactieszondag 6 mei 2012

Rijp voor de ware

Het meest spectaculaire op date gebied in de afgelopen weken is wel dat de man die ik ooit als allereerste een berichtje stuurde, nu in de lijst ‘Wie bezocht mijn profiel’ stond. Ik kreeg het er warm van.

Lees verder!

geplaatst door Possess - 2 reactiesvrijdag 4 mei 2012

Online dating – mijn ervaring

Zo’n 2 jaar terug zat ik al bij match4me en nu ben ik sinds 2 weken
terug. Ik had toen een gemengde indruk. Positief vind ik de opmaak van
de site. Alles is heel overzichtelijk, je kunt je profiel leuk
opschrijven en het lijkt erop, dat de mensen een serieuze poging doen
om op zoek te gaan. Maar: wat was het toch ingewikkeld om contact met
de dames te maken! Toen stuurde ik veel persoonlijke berichten. De
eerste twee drie berichten waren nog erg lang: ik vond toen spontaan
twee drie vrouwen, die een interessant profiel hadden ingevuld, ze
zagen er ook leuk uit, en ik kreeg inderdaad reactie. Deze reacties
leken, en terugkijkend heel begrijpelijk ook, op reacties van
medelijden: “ah je hebt een hele aardige mail geschreven, bedankt”.
Dan gaven ze nog antwoord op de een of ander vraag en concludeerden
met “Ik denk niet, dat je mijn type bent, geen interesse dus, veel
succes op m4m!”.

Lees verder!

geplaatst door Sandor - 14 reactiesdonderdag 3 mei 2012

De routine

Ledenpagina.

Blogs van leden - wat een mooie weer van Julia28. 5 sterren vegeven.

Wie bezocht mijn profiel? Hmm, niemand nieuw sinds een paar dagen terug.

Laatste 50 inschrijvingen - hee, een leuke nieuwe meneer, dicht in de buurt!

Foto zichtbaar maken - kijken of hij kijkt. Ben benieuwd -afwachten maar.

Zoeken op naam.  Zou die leuke meneer van een maand geleden inmiddels weer actief zijn? helaas niet.

Het is weer mooi geweest, verder met het gewone leven.

Ledenpagina.

Uitloggen.

Lees verder!

geplaatst door Euridice - 4 reactiesdonderdag 3 mei 2012

Een gewoon mens, dat verwacht je niet

 

‘Intelligent, humoristisch, lang, dynamisch, actief en sportief, niet alledaags, veel lezen en ook veel lachen, enorm creatief’, lees ik. ‘Gezond en erg succesvol in mijn werk. Ik hou van avontuur en actie. Maar ook van stijl en klasse’, gaan de teksten verder. ‘Ik hou van prachtige huizen (ja wie niet?) en Bali en misschien straks van jou.’ Op de ene foto lacht mij een aardige meneer, op een glossy foto, toe. Hij heeft een trendy bril en een smetteloos wit overhemd aan. En op de andere zie ik een meneer die relaxt tegen een sportwagen aanhangt. Zelf hang ik nooit tegen mijn bestelbusje aan. Ik zou ook niet weten waarom maar het is misschien een idee voor een foto.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactieswoensdag 2 mei 2012

Eng

Wat vond ik het eng om mijn eerste blogs te schrijven en op M4M te zetten. Pfff….. Het gevoel mij bloot te geven, kwetsbaar, naakt…. Het stond mij totaal niet aan. En toch heb ik het gedaan. Met angstzweet in mijn handen heb ik mijn blog geplaatst.

Lees verder!

geplaatst door Branwen - 3 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl