Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 31 augustus 2012

De dating site….hedendaagse “valium” tegen eenzaamheid

Ik zit nu een paar weken op deze site. Goede site denk ik wel en beneden staande tekst is ook geen klaagzang. Zie het als een gevoel dat langzamerhand wat vorm gekregen heeft naar aanleiding van “gesprekken” met andere leden. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Laten we dat koesteren en niet proberen elkaar in doosjes te stoppen. Acceptatie en tolerantie zijn peilers waar onze vrijheid opgebouwd is. En…belofte maakt schuld…had ik maar niet moeten reageren op T2S.

Lees verder!

geplaatst door Ben55 - 11 reactiesdonderdag 30 augustus 2012

Een onofficiële weduwe

Vannacht las ik, tot het licht door het dakraam een streep maakte op mijn kussen , ‘Logboek van een onbarmhartig jaar’, van Connie Palmen. In dit dagboek beschrijft zij voor de tweede keer in prachtig taalgebruik het verlies van, in dit geval, haar partner Hans van Mierlo. Het aantal uitzonderlijk mooie beeldende zinnen is zo groot dat ik soms de bladzijde nog een keer herlees en daarna nog een keer. Ik ken niet veel schrijvers met een zo groot taalgevoel als het hare en ik geniet er van, hoe erg het ook is, dat wat zij beschrijft. Een onbarmhartig boek is het, wat de titel al vermeld. De pijn van het verlies van Hans wordt zo tot op het bot beschreven, dat het dan ook niet anders kan dan dat het schuurt aan mijn eigen pijn van lang geleden.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 16 reactiesdonderdag 30 augustus 2012

Een nog niet verteld verhaal

Onlangs schreef Julia28 het al in haar blog, sommige verhalen worden nooit verteld. Andere verhalen blijven gewoon even in het hoofd totdat het juiste moment daar is. Een verhaal kan om veel redenen – in eerste instantie – niet verteld worden. Het juiste moment kan om veel redenen ineens daar zijn. In dit geval heb ik degene over wie dit verhaal gaat al een tijd niet online gezien op m4m. Ik ga er daarom vanuit dat hij geen lid meer is. Daarbij kijk ik nu anders tegen de date aan dan vorig jaar. En last but not least, toevallig had ik het vandaag met iemand over dit verhaal. Vandaar dat ik dacht, de tijd is gekomen, het verhaal mag mijn hoofd uit. Klinkt serieus het intro, valt gelukkig mee. Behalve dan de lengte van het verhaal. Als je de afloop wilt weten, is het even doorbijten.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 1 reactiewoensdag 29 augustus 2012

Ik heb geen vrienden

Ik heb geen vrienden. Ja, wat mensen met wie ik zo af en toe omga. Maar vrienden, nee. Ik ga ze ook niet aanhouden voor het idee. Terwijl ze het eigenlijk niet zijn. Die mensen heb je. Nee, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ze gewoon niet heb. Wil dat gewoon onder ogen zien.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 7 reactiesdinsdag 28 augustus 2012

Slechts eng

Je diepste geheim delen in een groep met vreemden hoe voelt dat?

Lees verder!

geplaatst door Babettevrijdag 24 augustus 2012

Jack, de bavianenman

‘Typisch een Bavianen man, die Jack’, zei Hans door de telefoon toen ik was uitverteld. ‘Onvoorstelbaar Julia dat je daar nog steeds niet doorheen prikt. Een vrouw met jouw intelligentie daar verwacht je een dergelijke sufheid niet van.’

‘Dank je Hans. Maar van een bavianen man heb ik nog nooit gehoord’, antwoordde ik vriendelijk.’Maar ik weet zeker dat jij mij precies kunt uitleggen wat dat is. Blij dat je het me nog even inwrijft. Hoe fijn denk je eigenlijk dat het is om zo suf te zijn?’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesvrijdag 24 augustus 2012

Levenszin

Het is al even geleden. Ik studeerde nog. Iemand werd verliefd op me. Erg verliefd. En het was van één kant. Ik voelde niets voor haar. O, ja, ik vond haar aardig, maar dat was het dan. Het vervelende was, ze kwam er niet van los, ondanks vele gesprekken. Haar gevoel bleef, jarenlang. Dan kwam ik haar af en toe tegen. Een kort praatje, en steeds weer voelde ik haar verlangen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiedonderdag 23 augustus 2012

Zwoele zomeravonmd mijmeringen

Zwoele zomeravonden nodigen uit tot het mijmeren over de liefde. En zwoele zomeravonden hebben we de laatste week genoeg gehad. Ik heb dus flink zitten mijmeren. Natuurlijk er is meer in het leven dan liefde. Laat staan dat het hoogste doel in het leven het vinden van een partner is. Toch is het niet voor niets dat veel liedjes, films en romans over De liefde gaan. Ik mag dan ook van mezelf stiekem op een zwoele zomeravond stilletjes naar de liefde verlangen.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 4 reactiesdinsdag 21 augustus 2012

Over lief hebben en geluk

Omdat niet alles in verhalen is te vangen en soms zelfs niet in woorden. Een poging.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 1 reactiezondag 19 augustus 2012

Alles onder controle

Enige tijd geleden las ik in het AD (want “kwaliteitskrant”…) een stukje, dat me vreselijk fascineerde. Het ging als volgt. In Engeland had een jongeman zijn (toenmalige) vriendin overgoten met een fles “Brown Sauce” (een soort ketchup-curry-jus-achtige ranzigheid in een flesje). Op zich geen wonder, dat gebeurt daar vast vaker. Het waarom, is wat mij intrigeerde. Hij ergerde zich namelijk groen en geel (of bruin…) aan het feit dat mevrouw alleen nog maar oog had voor een boek. Jawel, dat leest u goed: een boek.

Lees verder!

geplaatst door Nienke28 - 2 reactieszondag 19 augustus 2012

Mag ik dan bij jou

Doorgaans ben ik heel gelukkig, ben ik een happy single, en ben ik ook best een kranig wijf, al zeg ik zelf. Mijn familie is me lief, we staan voor elkaar klaar, mocht dat nodig zijn, zonder dat we bij elkaar de deur plat lopen. Heerlijk om te beseffen dat er altijd mensen zijn op wie je terug kan vallen. Zelfs al is het midden in de nacht. Ik ben gezegend met het liefste, makkelijkste kind dat er bestaat. Ik heb hele lieve, gezellige, grappige vriendinnetjes waarmee ik heerlijk kan kletsen, ook diepgaand, en mee kan lachen, die ik soms weken, soms zelfs maanden niet spreek, maar waarmee het daarna gelijk weer is alsof we elkaar gisteren nog zagen. Eigenlijk verloopt mijn leven momenteel vrijwel vlekkeloos, en zonder al te grote kopzorgen.

Lees verder!

geplaatst door Vini - 4 reactieszaterdag 18 augustus 2012

Alle wegen leiden naar Rome

Met ‘Heaven’ van Chris Rea op mijn Ipod, vlieg ik in nog geen twee en half uur naar Rome. (Zonder muziek is het ook twee en half uur maar dan duurt het gevoelsmatig een stuk langer). Dwars door de wolken, die van blauw en wit naar zacht oranjerood kleuren, kijk ik naar de wereld. Als iets de hemel zou moeten zijn, dan zou dit het kunnen zijn. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben hier later voor eeuwig op een wolk rond te zweven. Stilletjes rond kijken naar al het gedoe daar beneden. ‘Rome zien en dan sterven’, zei Goethe lang geleden. Rome zien is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat, het sterven hoop ik nog een tijdje uit te stellen.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactiesdonderdag 16 augustus 2012

De familie von Trapp

Als we aankomen, staan de tenten al keurig in rijen neergezet, recht tegen over elkaar. De meeste gezinnen zijn er al en kijken met verbazing naar de hoeveelheid kinderen, gitaren en ook nog een jembé die uit mijn auto komen. Uit mijn ooghoeken zie ik de alleenstaande mannen met kinderen terplekke afhaken. ‘Dit zijn teveel kinderen. Hier ga ik geen werk van maken’. En ik slaak een zucht van verlichting. Nu had ik van tevoren niet zo nagedacht over dat dit de gretigheid bij mannen op zoek naar….. ernstig zou verminderen maar het kwam mij goed uit. Want het laatste waar ik nu even behoefte aan had was een vent bij mijn tent of nog erger een vent in mijn tent. Ik wilde gewoon even lekker een weekje tot mezelf komen. Geen romantiek of aankomende romantiek en daar had ik zo mijn redenen voor.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactieszondag 12 augustus 2012

De date ....

Na lange tijd had ik zondag weer eens een date met iemand.

Er zijn maar 2 of 3 mailtjes over en weer gegaan toen de, voor mij op dat moment nog onbekende, man een date voorstelde in een park vlakbij mij. Prima, ik wilde best even een drankje drinken in het café in het park. Ik ging dan ook erg nonchalant naar de afspraak toe, even een drankje doen en dan weer naar huis, dates, via internet of via een ander kanaal, waren toch meestal niet leuk genoeg om langer dan 1 drankje aan te besteden, zo gaat het per slot van rekening altijd bij mij......... Dus ook bij deze date.............. dacht ik.

Lees verder!

geplaatst door Siepje - 3 reactiesdonderdag 9 augustus 2012

Vergelijkend warenonderzoek

Anderhalf jaar slemp ik nu langs Neerlands datingsites, dus ik durf te beweren dat ik aardig wat vergelijkingsmateriaal heb. Zelfs zoveel dat ik mijn kennis best met u wil delen.

Lees verder!

geplaatst door Viniwoensdag 8 augustus 2012

Relaties, begin van een nieuw leven (slot)

Relaties. Iedereen heeft het erover. De rode draad in ieders leven. Daar lijkt het op. Maar wat is het eigenlijk, een relatie? Wat is er specifiek aan? Bestaan ze wel echt? Of is het meer een idee?

Het is in ieder geval een speciaal zich verhouden tot de ander.

Zich verhouden tot de ander. Doen we dat eigenlijk niet bij alles? Is niet alles wat we doen, denken en voelen al een zich verhouden tot de ander? Staat niet alles in het teken van die ander? Ik ga dat voor mezelf eens na. En dan merk ik dat alles wat ik doe, denk, vind of zie al is in het perspectief van de ander. Ik kan naar dingen kijken, of dingen denken, maar nooit neutraal. Altijd al in een beleving van afkeuring, goedkeuring, delen, erbij horen, samen, alleen, aandacht, iemand zijn, zelfvertrouwen. Direct en onmiddellijk, in werkelijk alles.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesmaandag 6 augustus 2012

Mobiele website geheel vernieuwd!

Match4me was een van de eerste datingsites met een mobiele website. Nu bijna iedereen een smartphone heeft hebben we onze mobiele site geheel vernieuwd. Je kunt nu bijna alles wat je ook op de normale website kunt:

Check Nieuwe en online leden bekijken
Check Zien wie je profiel bezocht en zien welke leden je hebt bekeken
Check Uitgebreid zoeken naar leden
Check Het volledige profiel van leden bekijken
Check Persoonlijke en interesse berichten sturen
Check Ontvangen en verstuurde berichten lezen
Check Things2Share lezen en updaten
Check Blogs lezen
Check Een volledig lidmaatschap afsluiten


Lees verder!

geplaatst door Redactiezondag 5 augustus 2012

Sommige verhalen worden nooit verteld

Van sommige verhalen is het beter dat ze nooit worden verteld. Ze blijven ergens hangen in mijn hoofd om uiteindelijk te worden opgeslagen in het onderbewustzijn. Maar soms duikt een verhaal dan toch op, meestal vlak voor ik in slaap val. Ik probeer het dan zoveel mogelijk te negeren. Maar dan net voor ik indommel komt er een briljante openingszin naar boven. Ik probeer mij dan te bedwingen en concentreer mij op een grote roze olifant. Dat wil nog wel weens werken. Maar af en toe lukt dat niet en dan stap ik zuchtend mijn bed uit, klap mijn laptop open en begin te tikken. In het donker van de nacht word ik niet afgeleid en rolt het  hele verhaal gewoon mijn hoofd uit en mijn laptop in. Het gaat vanzelf. Daarna is het klaar, ben ik opgelucht en kan ik weer rustig ongestoord slapen.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl