Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 29 september 2012

Een parttime man

'Ik heb niks te doen’, zegt mijn jongste als ik mijn bed uitkom en in mijn te grote ochtendvest eerst een kopje koffie zet. ‘ Wil je met me kaarten? Wil je mij helpen met mijn computer? Waarom hebben we geen piepschuim? Ik wil een bootje maken. Wil je me helpen met mijn fiets schoonmaken? Hoezo nee? Je doet ook nooit wat met mij. Echt nooit.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 8 reactiesvrijdag 28 september 2012

De dokter

Ik had het een keer met een officieel iemand. Jaren geleden. Ik was daar voor medisch onderzoek. Ik ging zitten en vertelde mijn verhaal. Het raakte haar. Dat zag ik. Het raakte ook mij. En toen ging het snel. Heel snel. Als op commando stonden we op en ineens lagen we in elkaars armen. Dat had geen pas. Maar het gebeurde. Er was geen kruid tegen gewassen. Hoe we daar stonden, met tranen in de ogen, de handen in elkaar verstrengeld. Pas na lang lieten we elkaar los, verlegen, met de situatie geen raad. “Eruit”, riep ze, de deur van de spreekkamer wijd open. Op rozen zweefde ik naar buiten. Op weg naar huis, werd ik gebeld. “Zo bedoelde ik het niet, hoor. Dat eruitgooien”, zei ze. Zo lief, verlegen en onzeker. Die grote vrouw in witte jas.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactieszaterdag 22 september 2012

Dode ogen

Ik weet het nog. Hoe oud ik was. Tien, elf. Ik zat op school. De vijfde klas. School. Duidelijk niet mijn wereld. Mijn thuis was slootjes, plompeblad, de boeren en de koeien. Als ik op school was, kon ik me niet voorstellen, dat ik daar ooit nog terug zou keren. Zo ver was het weg. Onbereikbaar ver. Mijn wereld, de wei, de vissen en het water. En die twee broers. Twee boeren uit de buurt. Die wisten niet van school. Het waren oermensen. Ze konden een volle hooiwagen optillen. Aten elke dag 20 boterhammen.

Lees verder!

geplaatst door Parlantedonderdag 20 september 2012

Een ‘echte’ relatie

'Je hebt helemaal gelijk, Julia. Bedankt dat je zo verrassend helder naar me bent. Ik had het gewoon even nodig dat iemand mij spiegelde in wat ik allemaal oproep bij jou. Ik snap nu hoe het zit.’

Aan de telefoon heb ik de man die ik net voor de tweede keer heb ontmoet. Een erudiete meneer, zoals hij mij al eerder vertelde. Ik moest het woord erudiet, geef ik eerlijk toe, even opzoeken in het woordenboek maar het betekent zoiets als ‘uitgebreide kennis gepaard met smaak en kritische zin.’ Erudiet is namelijk niet een woord dat ik vaak tegenkom of gebruik maar nu natuurlijk wel toegevoegd heb aan mijn vocabulaire. Het bekt ook best lekker. ‘Ben een beetje erudiet.’ Maar zeg nou zelf, het is altijd leuk als iemand eens net iets meer leest als de gebruiksaanwijzing van de afstandsbediening of de Voetbal International, waar ik natuurlijk verder helemaal niks aan af wil doen, maar dit terzijde. Een belezen iemand vind ik leuk om eens te ontmoeten. Daar kan ik misschien ook nog wat van leren.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 10 reactieszondag 16 september 2012

Gezien worden

Soms kan ik gek naar mensen kijken. Niet met opzet, dat ik denk, ik ga eens zus en zo kijken. Nee, dat gaat vanzelf. Zit daar in één keer in. Zie ik al die mensen voorbij komen. In allerlei soorten en maten, de een zus de ander zo. Sommigen hebben echt een rot kop. Daar heb je dan gelijk een hekel aan. Of van die zure, negatieve. Alles is kut in deze wereld. Of van die blije. Kan ik meestal ook wel neerschieten. Of van die mooie. Die dat willen weten ook. Van die vrouwen die weten dat ze gezien worden, nagekeken worden. Die zelfs bewonderd en begeerd worden. Dat gun ik ze niet. Ik gun ze niet dat ik ook kijk. Is wel moeilijk, hoor. Wegkijken. Maar ik wil ze pesten. Ik ben die man die niet naar ze kijkt. Die onverschillig is. Die een andere kant opkijkt. Vanuit mijn ooghoeken hou ik haar in de gaten. Ze ontwijkt me. Hautain. Ze staat er boven. Voor geen moment verwaardigt ze me een blik in haar hemelse ogen. Maar dan, ik zie haar balen. Ze voelt dat ik niet kijk. Ho, dat mag niet. Ik moet wel kijken.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiezaterdag 15 september 2012

Als mijn poes...

Op een datingsite had gestaan, vermoed ik dat ze iedereen zou afwijzen.
Ze zou wel veel reacties krijgen want ze is heel mooi en Heeft een zacht karakter.
Ze doet niet zo aan netwerken en qua hobbies beperkt ze zich tot eten, slapen en haar nachtleven.

Lees verder!

geplaatst door Chipito - 1 reactiewoensdag 12 september 2012

Januari 2018

Een verhaal van niks

Sorry, een dag te laat. Nu is het alweer 12 september. Ach, niemand die er een traan om gelaten zal hebben dat ik mijn allerlaatste blog een dagje te laat aanbied of dat ik überhaupt mijn laatste blog plaats.

Er is maar 1 persoon die me herinnerde aan mijn eigen gestelde deadline.

Normaal gesproken is hij niet zo van de deadlines en regeltjes maar nu is hij blijkbaar erg benieuwd naar wat ik zal melden. Over hem, wij, ons, dat dus.

Waar het begon?

Lees verder!

geplaatst door Babette - 4 reactieszondag 9 september 2012

Mijn broer

Mijn broer was gek. Ik weet nog dat ik een raadsel had. Niet te raden. Werkelijk niet te raden. Door geen enkele normaal mens.
Ik zeg: “Kees, een raadsel”.
“Brandt maar los”, zegt Kees.
Ik: Een scheepstype, wat je ook in het bos aantreft”.
Kees: “Een neukebootje”.

Twee seconden. Kan niet. Ik dacht dat ik gek werd. “Kees, je bent niet goed bij je hoofd. Dat kàn je niet raden. Je bent gek, je bent echt niet normaal”.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 9 september 2012

Vissen met Ed

Tegenwoordig weet ik alles van vissen. En dat komt niet alleen door mijn zoontje Lenne die volkomen gepassioneerd is geraakt door het vissen maar voornamelijk door Ed. U vraagt zich af wie is Ed? Dat vroeg ik mij ook lange tijd af. Ik dacht eerst dat het een buurman was die Lenne wel eens hielp maar dat bleek toch niet zo te zijn.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 1 reactiezaterdag 8 september 2012

Wat een zomer

 

“Inspiratie; adem voor de geest…inspiratie..”

Mathilde Santings zwoele stem vult de ruimte in mijn hoofd en in de auto. Twee kinderen luisteren ademloos mee. Niet omdat het bij hen net zo binnenkomt als bij mij, maar omdat ze allebei weer beginnen aan een nieuw schooljaar over een paar minuten en dat is toch altijd een beetje spannend.

Wat een zomer. En nu is het meteorologisch gezien al herfst. Heerlijk.

Wat een zomer.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl