Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 31 oktober 2012

Mannendingen

Volgens veel mensen ben ik best stoer. Ik stap overal op af – ook in mijn eentje, ik huur en bestuur een bestelbusje om mijn dochter te verhuizen, ik sjouw met hout, ik schuur en schilder dat het een lieve lust is, ik heb altijd mijn eigen geld verdiend. Kortom, ik sta behoorlijk op mijn eigen benen. Maar toch zijn er dingen die ik niet kan: typische mannendingen. Natuurlijk onvergeeflijk ouderwets om dat zo te noemen, maar voor mij is het wel zo. Dat krijg je ervan als je opgroeit met zes broers en een vader met gouden handjes.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 4 reactiesmaandag 29 oktober 2012

Verfrissend!

Vorige week kreeg ik een e-mail van mijn kersverse achterbuurman. Dat kersverse slaat op mij, niet op hem. Ik ben nieuw hier en hij nodigde me uit om me bij te praten over de buurt. In de loop van de zomer hadden we al eens kort met elkaar gesproken – vooral toen ergens in de zomer onze tuinen voor een paar dagen in elkaar over liepen.

Lees verder!

geplaatst door Lattemaandag 29 oktober 2012

Bang maar moedig

Dodelijk bang ben ik vandaag. Zo bang ben ik in lange tijd niet geweest. Want hij komt dichtbij, zo dichtbij dat ik bang ben nu al te verschroeien aan een teveel aan liefde.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesmaandag 29 oktober 2012

De kikker

geplaatst door Julia28 - 1 reactiezondag 28 oktober 2012

Dior Homme

Per roltrap verplaats ik me door de imposant grote bibliotheek met mijn Ipod shuffle nog in mijn oren, normaal gesproken zet ik die meteen uit als ik in de buurt van andere mensen kom. Nu zorgt het voor een lekkere demping van alles dat tot me door zou kunnen dringen.

Lees verder!

geplaatst door Babettezondag 28 oktober 2012

Verfrissend

Vorige week kreeg ik een e-mail van mijn kersverse achterbuurman. Dat kersverse slaat op mij, niet op hem. Ik ben nieuw hier en hij nodigde me uit om me bij te praten over de buurt. In de loop van de zomer hadden we al eens kort met elkaar gesproken – vooral toen ergens in de zomer onze tuinen voor een paar dagen in elkaar over liepen.

Lees verder!

geplaatst door Euridicezondag 28 oktober 2012

Sneu...

De laatste weken speelt mijn huil op. Die huil zit ergens in mijn borst en meestal houdt hij zich constant, zoals een goedaardige, maar soms wat lastige, in de weg zittende cyste.
Het is niet zo dat ik nu dagelijks zit te janken...nee, dat doe ik eigenlijk helemaal niet. Zelden, nauwelijks, niet vaak, soms...
Maar het altijd wat weee, zware gevoel in mijn borst is de afgelopen tijd indringender geworden, het drenst en zeurt, en soms moet ik zelfs even stil staan omdat het me dreigt te overmeesteren. Dan moet ik heel diep ademhalen om weer verder te kunnen. En terwijl ik daar zo sta, mijn hand tegen de zere plek drukkend realiseer ik me hoe sneu ik eigenlijk ben: een vrouw, een alleenstaande moeder, die het overgrote deel van haar volwassen leven single is gebleven. En de tijd verstrijkt en de klok tikt maar door en er is al die tijd geen liefdevolle hand die door haar haar strijkt, geen hand in haar hand wanneer ze in de stad wandelt. Geen hand in mijn hand...

Lees verder!

geplaatst door Francien - 4 reactiesdonderdag 25 oktober 2012

Het orgasme

Het orgasme. Het komt over je. Het neemt bezit van je. Even geen zorgen meer.

Ontheven van de zwaarte, ontheven van het drama van het bestaan.

Waarin we ruw geworpen zijn. En niemand aan ons heeft gevraagd.

Ja, dat moment, dat is toch echt bijzonder. Dan zijn we even vrij.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactiesdonderdag 25 oktober 2012

Some say love

Of ik niet weer eens een leuke blog kan schrijven, ik doe maar net alsof ik niet gestopt ben met bloggen; de redactie heeft dat besluit gemist blijkbaar. En het blijft trekken om zo nu en dan even te gaan zitten en van me af te schrijven dus ik maak er dankbaar gebruik van.

Dit jaar was het voor het eerst sinds 16 jaar dat ik niet meer getrouwd was op mijn trouwdag, wat op zichzelf eigenlijk heel goed nieuws was na jaren gedoe. Die datum zal echter altijd de dag blijven waarop ik ooit trouwde. Deze zomer kreeg deze dag echter een extra lading.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 3 reactiesmaandag 22 oktober 2012

Onverwacht

En dan gaat de bel en daar sta jij.

Mijn hakjes op het laminaat, klikkend,
dan open ik de deur
en mijn ogen keuren
je licht-gebogen hoofd, schuin omhoog blikkend

Lees verder!

geplaatst door Francien - 4 reactiesvrijdag 19 oktober 2012

Seks, een eigenaardig fenomeen II

Ik doe het met haar. Ik deel alles met haar. Elke dag weer. Elke dag is zij het, bij wie ik me thuisvoel, herkend weet, en aan een half woord genoeg heb. Maar steeds weer achteraf. Want hoe het morgen is weet ik niet. Hoe het over een maand is weet ik niet. Ik wil daar niet op vooruitlopen, zekerstellen, in vastigheid denken. Daarmee doe ik tekort wat we hebben. Geen relatie dus. Nooit een relatie. Dat is hoogstens achteraf. Eigenlijk pas op m’n sterfbed: Goh, we hebben eigenlijk een relatie gehad! Ja, dan heb je hem ook echt gehad.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactieszaterdag 13 oktober 2012

Jouw jas

geplaatst door Julia28 - 6 reactiesvrijdag 12 oktober 2012

Seks, een eigenaardig fenomeen

Ik krijg een berichtje van een vrouw. Ik ken haar al wat langer. Maar ze heeft een vriend. Wil geen contact. Voor het een bepaalde kant opgaat. De seks die lokt. Gek. Schijnt er ineens een sfeer van verboden op te liggen. Wat is dat toch? Het gaat toch om het contact? Dat dan zijn eigen vorm vindt? Of het nu seks is, knuffels, of praten. Gevoel in die eigen vorm, dat is toch waar het om draait? Als je door elkaar geraakt bent. En wat dan zijn eigen handelingen vindt? Dat is mooi. Daar mag niets en niemand tussen komen. Daarin laat je je nooit de les lezen. Niet door jezelf. En al helemaal niet door je partner. Tenminste, als die partner echt om je geeft. En niet bang is. Bang voor verlies. Want je bent van hem. Alleen van hem. Je bent gekooid, gebonden in zijn armen. Zijn hart verbrandt als hij jou in de armen van een ander ziet. Een waas komt voor zijn ogen. Het kan niet zijn. Het mag niet zijn. Maar ja, het is. Daar is niks meer aan te doen. En die seks staat natuurlijk niet op zich. Heeft altijd iets te zeggen. Zoals elke verlangen of gevoel ons iets vertelt. Maar het is seks. Dan schijnt er plots een sfeer van ‘hebben’, ‘pijn’, ‘verlaten’ te ontstaan. Ja, blijft gek. Is toch een intense persoonlijke beleving die je juist met je eigen partner weer kan delen. Zoals je doet met alles wat je voelt en vindt. Maar nee, plotseling dreigt er gevaar. Die exclusiviteit. Die aanspraak op de ene. Die voor ons in seks besloten ligt.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 5 reactiesdinsdag 9 oktober 2012

De geur van soep gemengd met kersenhout

´Waar ben je toch naar op zoek, Julia´, vraagt mijn vriendin. ´Er zijn toch best mannen die jou leuk vinden en jij hen.´

´Natuurlijk zijn die er´, zeg ik tegen haar. ´Maar niet de mannen waar ik dàt mee heb. Die speciale geur. Je weet wel, de geur van soep gemengd met kersenhout.´

´De geur van soep?´ Ze kijkt me onbegrijpelijk aan en tikt nog net niet op haar hoofd. Natuurlijk snapt ze het niet. En dan vertel ik haar het verhaal.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 6 reactieszaterdag 6 oktober 2012

P.s.

Rare samenloop van omstandigheden, deze dag. Ik heb net het allereerste uur van mijn re-integratieplan afgewerkt en fiets een soort van opgelucht naar huis.

Nee, nou niet jezelf veroordelen zo van ‘het was slechts een uurtje’, nee, zeg maar tegen jezelf ‘je hebt na 6 maanden alweer een heel uur doorgebracht binnen de muren van dat gebouw dat je een tijd verafschuwd hebt.

Met zulke gedachten fiets ik door de koude herfstlucht. Het is gelukkig even droog. Dan belt mijn lover. “Zal ik even een bakkie komen doen voor ik naar mijn werk ga?”.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 2 reactiesvrijdag 5 oktober 2012

De bedoe(ze)ling van kritiek

Ergens onderweg, tussen het jaar 1950 en 2000 vermoed ik, is iets mis gegaan. Misschien ook al langer geleden. Ik weet het niet. Was het de opvoeding, de verregaande individualisering met daaruit voortvloeiend het egocentrisme, overbevolking, het doorgeschoten materialisme? Geen idee waar het vandaan komt, daarover bestaan talloze theorieën. Het maakt ook niet uit.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 10 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl