Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 26 november 2012

Samen single

Samen single. Nee dit is geen recensie voor de gelijknamige tv serie. Ik heb het programma nooit gezien. Hoewel ik een vrouwelijke single ben en waarschijnlijk tot de doelgroep behoor, trekt het programma me totaal niet. De titel wel. Het klinkt een stuk knusser dan gewoon single. Ik weet het, het woord vrijgezel kan echt niet meer. Toch had het wel iets "vrijgezel". Officieel mag ik me als weduwe geen vrijgezel noemen heb ik ooit ergens gelezen. Toch heeft het iets positiefs vind ik. Je bent vrij om (een) gezel(schap) te vinden. Heerlijk idee. Bij single heb ik een gevoel van alleen is maar alleen. Vandaar dat de titel "Samen single" me wel trekt. Het gevoel van alleen is maar alleen maakt hiermee plaats voor een gevoel van gezelligheid. Als single ben je juist niet alleen, je bent samen.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 2 reactieszondag 25 november 2012

De markt van liefde en geluk

geplaatst door Julia28 - 3 reactieszondag 25 november 2012

Waarom vrouwen zoveel schoenen kopen

Na jaren observeren heb ik eindelijk het antwoord op de vraag waarom vrouwen zoveel schoenen kopen, en liefst schoenen met hakken. Ik had al niets tegen deze gewoonte, integendeel, maar het fenomeen intrigeerde me. Wat is het antwoord?! Het antwoord is de natuur en onze oerdriften. Wij zijn als soort nl geprogrammeerd om ons voort te planten. Voor de voortplanting heb je 2 dingen nodig; een man en een vrouw. De betrokkenheid van de man kan zich beperken tot een korte tijd, die van de vrouw gaat meer dan 20 jaar duren, zo niet haar hele leven. Voor de man is het gedaan als de daad gepleegd is, voor de vrouw begint het dan pas. Dat is ook de reden dan mannen na de daad in slaap vallen; ze zijn klaar J, en vrouwen energiek worden: voor hen begint het pas….

Lees verder!

geplaatst door Bobo01zaterdag 24 november 2012

Bad news from home

Vluchten in iets anders omdat het bestaande je niet bevalt.

Ik zocht troost, warmte, intimiteit en misschien ook wel spanning in de armen van een andere man.

Ik vluchtte maar kon me niet verbergen.

Alles kwam uit en zorgde voor een escalatie van bestaande, sluimerende onvrede.

Heel veel onbegrip aan twee kanten. En een rsi duim van het whatsappen.

Lees verder!

geplaatst door Babettewoensdag 21 november 2012

Geruisloos

Het was net op het moment dat ik de zoveelste voorlopig laatste laag over de zoveelste muur van die dag had gerold toen de bel ging. Ik stond op de trap in het kleine halletje en ik tastte met mijn beslipperde tenen naar de grond, op zoek naar iets opens, iets om veilig in af te dalen. Er was wat grond onder mijn voeten, maar weinig, en ik schoof de verfbak voorzichtig opzij om ook mijn andere voet wat ruimte te geven.
"Moment!!" brulde ik. "Ik moet even schuiven!"
Nadat ik de trap had ingeklapt en met mijn voeten een soort gangpad had bereid opende ik de deur. En daar stond Hij: mijn buurman van o zo vele jaren her...
"Halbe!!" gilde ik met overslaande stem. Mijn hart maakte duizenden vreugdesprongetjes, zo blij was ik om hem te zien. "Wat leuk, je komt op bezoek, oooohhh, wat geweldig!!"
Ik vloog hem niet om de hals, zoiets doe ik in de regel slechts met mannen die ik wel op kan vreten, en op dergelijke voet hebben buurman en ik nooit geleefd.
Maar mensen... wat was ik blij..

Lees verder!

geplaatst door Francien - 1 reactiewoensdag 21 november 2012

Lekker anoniem

Gaat de vlag vandaag uit? 1500 keer is mijn profiel bekeken in het afgelopen jaar. Als je daar de maanden af trekt dat ik niet actief/zichtbaar was dan zitten we op meer dan 150 ‘hits’ per maand. Om in website-taal te blijven: dat zijn vast geen 1500 unieke bezoekers, maar toch.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 5 reactieswoensdag 21 november 2012

De moeder die altijd lacht

Dank je Kronos, voor wat je ziet en waar je respect voor toont. Jouw blog kwam op een heel goed moment. Na een heel emotionele dag vol tranen en pijn. En een bericht dat me enorm raakte, het kwam er op neer dat ik geen goede moeder zou zijn. Als je me het meest wil raken dan doe je het daar. Laag bij de grond en onder de gordel vond ik. Uiteraard een bericht getypt in boosheid en voortkomend uit eigen pijn dat snap ik heus wel. En het kwam niet van de vader van mijn kinderen. Maar toch.

Mijn kinderen troffen me huilend aan vervolgens en vroegen wat er was. Na drie keer ‘niks’ gezegd te hebben, wat een heel kinderachtig antwoord is dat weet ik ook wel, zei ik wat er tegen mij gezegd was. Ze waren woest. Echt authentiek laaiend. Dat mocht niemand over mij zeggen. Ik was er altijd voor ze en ik was wel een goede moeder.

En toch…raakte het bericht me meer dan de oprechte uitingen van mijn kinderen.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 1 reactiewoensdag 21 november 2012

Zie mij

geplaatst door Julia28 - 2 reactieszondag 18 november 2012

De weg van niks naar nergens

Afgelopen week reed ik over de weg ‘ van niks naar nergens’, zoals Jolande Sap een half jaartje geleden uit haar mond liet vallen (over de weg van Dokkum naar Drachten) waarna het hele noorden letterlijk over haar heen viel, maar dat is een andere zijweg.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 7 reactieszaterdag 17 november 2012

Statistieken

 

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” Een citaat dat volgens Wikipedia vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan de 19e eeuwse Britse minister president Disraeli. Een geverificeerd citaat van Churchill luidt: “I only believe in statistics that I have doctored myself.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 1 reactiezaterdag 17 november 2012

‘Wilde’ dertigers

Vanavond keek ik, samen met mijn dochter, naar de serie met de veelbelovende titel ‘Freek in het wild’. Niet te verwarren met de film ‘Into the wild’. Afgaande op de recensie, was deze serie echt een aanrader die we niet konden missen. We stelden ons in op de jongere hippere versie van Tarzan die het oerwoud zou gaan redden, slechts gehuld in een bananenblad die zijn mannelijkheid moest zien te verhullen. Dit leek ons absoluut een aangenaam toetje na een lange vermoeiende werkweek. ‘In blijde verwachting’ hadden we ons met onze borden met lasagne op de bank genesteld. Gespannen keken we wat er ging komen.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactiesvrijdag 16 november 2012

Opgelost in de mist

Je maakt wat mee, op zo’n dating site. Je hoeft je huis niet eens uit voor je dagelijkse portie verbazing. Zie hier de oogst van twee weken op M4M:

Lees verder!

geplaatst door Latte - 5 reactiesvrijdag 16 november 2012

Het orgasme IV

Ik zit onschuldig op een terras. Te kijken. Allemaal mensen. Ik realiseer me ineens: orgastisch geconcipieërd. Wij allemaal. Ik ook. Zonder uitzondering. In een kreun ontstaan. Kan het me werkelijk niet voorstellen. Als je ziet wat er allemaal voorbijkomt. Toch is het zo. Onontkenbaar. Allemaal. Dik, dun, oud, jong.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactieswoensdag 14 november 2012
woensdag 14 november 2012

Tussen droom en daad

 

Ik had jou gekozen om hoe je er bij stond, tikje verlegen maar met een uitdagende blik. Jij wilde het ook wel met mij. Goed, dan gingen we het samen aan.

Ongemakkelijk zaten we tegenover elkaar, de spanning was bijna ondraaglijk. We bewogen niet, onze knieën raakten elkaar en jij keek met je doordringende bruine ogen in mijn grijsblauwe, vochtige ogen. Doodeng.

Het werd me teveel en je pakte me vast, ik huilde in je armen. Minutenlang zaten we zo voorover gebogen met onze armen om elkaar heen. Mijn onderrug protesteerde en ik rook jouw angstzweet. Het deerde me niet, ik voelde meteen dat ik eindeloos lang met je wilde vrijen. Het was alleen niet het juiste moment, de juiste plek.

Een kwestie van tijd dat wist ik zeker en dan gingen jij en ik heel erg vrijen.

Lees verder!

geplaatst door Babettedinsdag 13 november 2012

Nog beter matchen?

We hebben een unieke matchmethode ontwikkeld, het levenswaarden profiel. Dit profiel laat zien hoe jij in het leven staat en wat jij belangrijk vindt.

Om dit profiel tot stand te laten komen, onderzoeken we een aantal belangrijke levensgebieden. Vanuit ieder levensgebied kijken we naar de waarde die dit gebied voor jou heeft. Levensgebieden die aan de orde komen zijn lifestyle, wonen, geld, relaties en werk.

Lees verder!

geplaatst door Redactievrijdag 9 november 2012

Getuige van gestrande huwelijken

'We gaan trouwen’, zegt Meike en ze klopt op de rug van haar kersverse aanstaande echtgenoot. ‘En we zouden heel graag willen dat jij onze getuige zou willen zijn.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 1 reactievrijdag 9 november 2012

Het orgasme III

Ja, stel je voor, dat er geen orgasmes bestonden. Ook geen drang tot sex. Wat voel ik dan nog als man bij een vrouw? Als heel die dimensie weg is. De erotiek, de sex. De vrouw als begerenswaardig wezen. Ja, dat merk ik wel. Dat speelt altijd ergens, dat verlangen, die begeerte. Bij elke ontmoeting. Als dat er niet was, kale bedoening. Je kan het er ook niet uitsnijden, of benaderen als een soort aanhangsel. Heel ons contact, ons hele sociale leven is ermee doorweven. Het zit in ieder mens. Onmiddellijk al. Toch, voor de grap, probeer ik het wel eens. Het uit te schakelen. Zijn zo van die experimenten. Om een vrouw zeg maar netto te bekijken. Dat is moeilijk. Want mijn primaire contact is al erotische geladen. Ze doet me wat. Of ze doet me niets. Is gebeurd voor ik het weet. Maar het vertelt veel. Altijd heel veel. Hoe het met iemand is, hoe het met mij is, of er een soort openheid is, een soort losheid, hoe ze in haar vel zit, of ze van het leven houdt, of ze meevibreert met de dingen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 3 reactieswoensdag 7 november 2012

Dame van zekere leeftijd

Het menselijk brein schijnt op wonderbaarlijke wijze te werken. Dat van mij kent in ieder geval wel wat kronkeltjes. Zo ben ik bijvoorbeeld vaak in mijn hoofd nog rond de 25 en 65- kilo. In werkelijkheid geldt voor zowel de leeftijd als het gewicht dat dat al een tijdje geleden is. Dat besef ik ergens ook wel. Wees gerust, ik stap geen hippe boetieks in om daar vol enthousiasme een super kort en strak rokje uit het rek te pakken in de hoop dat deze mijn billen weet te bedekken. Sterker nog, ik weet heel goed dat het al heel mooi is als een dergelijk rokje pas na mijn knieën niet verder omhoog komt. Evenmin zoek ik uitgaansgelegenheden op waar de gemiddelde leeftijd ver onder de 30 ligt. Begin me steeds meer op mijn gemak te voelen op 40+ feesten.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42zondag 4 november 2012

Graag of in het geheel niet

Ik heb een lieve, wijze al wat oudere vriendin, Hanna. De laatste jaren is zij zo’n beetje mijn persoonlijke dating coach geworden. Niet dat ze zelf enige ervaring heeft op dat vlak, maar ze smult van mijn verhalen en deelt ruimhartig haar levenswijsheid met me. Een gevleugelde uitspraak van haar: ‘ het is graag of in het geheel niet’. En zij kan het weten. Ze had een rottig huwelijk achter de rug toen ze op een discussieavond, waar ze met haar dochter was, een man in gesprek zag met zijn zoon. Een énige man; ze werd zowat ter plekke verliefd. Waarop haar dochter opmerkte: “Hij woont anders vlakbij hoor. Die jongen zit bij mij op school. En zijn ouders zijn ook gescheiden.” Mijn vriendin is een kordate tante en na slechts een lichte aarzeling besloot ze hem op te bellen (dit was ruim voor het tijdperk van de dating sites!). Hij was verrast, maar gelukkig geen doetje. Ze gingen samen eten en hadden het heel gezellig. Na een paar weken een uitstapje naar het museum. Ook leuk. En toen een paar weken stilte. Hanna knapte bijna van verliefdheid. Zij wist wat ze wilde, maar hij leek te aarzelen. Het duurde gelukkig niet al te lang voor het verlossende telefoontje kwam en de rest is geschiedenis.

Lees verder!

geplaatst door Lattezaterdag 3 november 2012

Verkeerd spoor

'Met mij gaat het echt nooit wat worden. Echt!’ zeg ik dramatisch tegen mijn zusje door de telefoon. ‘Ik zou zo in het filmpje van de landmacht kunnen. Lief hebben….ONGESCHIKT. Ik kan het gewoon niet meer. Het is vast angst of een trauma of zo. Ik moet in therapie.’ Het huilen, staat me nader dan het lachen.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 5 reactieszaterdag 3 november 2012

Strand

Een druilerige zaterdag. Het regent als ik naar de supermarkt fiets om lekkere dingen te halen voor de lunch met mijn jeugdvriendin. De kaarsen steken prachtig af tegen het donkerrode tafelkleed – en met dit sombere weer is het niet eens gek om bij kaarslicht te lunchen. We hebben elkaar al meer dan een jaar niet gezien, maar het lijkt alsof het vorige week was. De tijd vliegt en ongemerkt klaart het op. Ineens zie ik de achtergevels in de tuin baden in herfstlicht. Prachtig. Zodra ze weg is besluit ik nog even naar het strand te gaan. En daar word ik overweldigd.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 4 reactiesdonderdag 1 november 2012

Het orgasme II

Ja, dat orgasme. Even dat moment van vergetelheid en zorgeloos genot. Even weg van de wereld.
Maar, ook een troostrijk samen (zie vorig blog). In zichzelf al. Ook al ben je op je eentje.

Selfsupporting. Dat zou je zeggen. Maar aan de andere kant, dat troostrijk samen, die denkbeeldige ander, dat is nu juist ook wat het eenzaam maakt. Het is toch even anders dan krabben aan je neus, of het genot van chocola. Die denkbeeldige ander. Confronteert je juist met zijn afwezigheid. Maakt het verlangen alleen maar groter, naar daadwerkelijk samenzijn. Daarom gaan veel mannen naar de hoeren. Of onbetaald in een deal met een vaste partner. Is ook daadwerkelijk samenzijn, maar meer als een fysiek rollenspel. Veredelde masturbatie zal ik maar zeggen. Waar vaak van alles aan toegedicht wordt om maar bij elkaar te kunnen blijven. Maar in feite neerkomt op met z’n tweeën, ieder op zijn eiland, beleven van het troostrijke van samen, wat je in orgasme op je eentje ook al had. Meer is het dan ook niet.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 3 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl