Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 december 2012

spugende scooteraars en een uitnodiging voor een eindejaarsfeest

Vanochtend zag ik op tv een gesprek naar aanleiding van een incident waarbij een fietser zonder aanleiding in zijn gezicht gespuugd werd door passerende scooteraars. Het onderwerp van het gesprek was onder andere of niet te veel de aandacht wordt gericht op grote criminaliteit terwijl de fatsoensnormen dusdanig zijn vervaagd dat alles wordt getolereerd. Ik ben nou niet bepaald het prototype van de fatsoensrakker maar het zette me wel aan het denken.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 7 reactieszaterdag 29 december 2012

De paradox van de rechte lijn

De rechte lijn. Een paradox. Voor sommigen is het houvast. Voor anderen juist weer niet. Voor hen boezemt de rechte lijn zelfs angst in. Hundertwasser, kunstenaar en architect, zei ooit: De rechte lijn voert naar de ondergang van de mensheid (The straight line leads to the downfall of humanity. Text for the catalogue of the first exhibition at Studio Facchetti, Rue de Lille, Paris).
Nogal een uitspraak. De ondergang van de mensheid. Waar doelt hij op? In ieder geval de dood van de architectuur. Waarin alles strak is. Alles overvleugeld door de rechte lijn.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 5 reactiesdonderdag 27 december 2012

kanttekening

Het zit er weer op. De kerstdagen zijn voorbij. De eerste kerstdag hebben we met de familie hier gegourmet en de tweede kerstdag genoot ik bij vrienden van palingterrine en hazenrug. Het was beide dagen gezellig, het was beide dagen heerlijk. Maar toch…

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 2 reactieswoensdag 26 december 2012

Twee stappen voorwaarts en geen stap terug

Over een paar dagen is het op de kop af drie jaar geleden dat mijn ex en ik besloten er een punt achter te zetten. Oudejaarsavond 2009. De kinderen deden ook toen al hun eigen ding. Misschien voelden ze de stemming goed aan. Het was het onvermijdelijke einde van een lange tijd samen. Er werd niet met kopjes gegooid, er werden geen lelijke dingen gezegd over of tegen elkaar, maar er was wel verdriet. Toen ik het de kinderen een week later vertelde (er was geen gelegenheid voor het volgens de boekjes vereiste gezamenlijke gesprek) leek het of de sluizen van de Aswan-dam werden opengezet. Ik kon een dag lang niet ophouden met huilen.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 3 reactiesdinsdag 25 december 2012

Trots

Er zijn van die momenten die het leven zó ontzettend waard maken om geleefd te worden. Ik zal het wel niet objectief zien maar mijn zoon zorgde dit weekend voor zo'n ervaring. Ik was met mijn kinderen, mijn ouders en het gezin van mijn broer voor ons inmiddels traditionele gezamenlijke weekend op zo’n enorm traditioneel bungalowpark waar ons land groot mee is geworden.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvtmaandag 24 december 2012

Kerstkadootje

Sinds kort, als ik ’s avonds naast hem lig en wacht tot hij in slaap valt, fluister ik zachtjes in zijn oor dat hij mijn kadootje is.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 4 reactieszondag 23 december 2012

Mijn vriend Hans

Het zijn grijze dagen zo vlak voor de kerst. Door de regen fiets ik nog even snel naar de Appie Happie op zoek naar ingevroren zomerfruit voor de spetterende ijstaart die ik ga maken. Ik slalom door tientallen mensen en vermijd botsingen met winkelwagens en chagrijnige blikken dat nog een hele toer is. Spetteren zal mijn ijstaart want boven op de ijstaart komen heel veel kerststerretjes die ik als slot aan ga steken, speciaal voor Hans.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 2 reactiesdonderdag 20 december 2012

Relativiteitstheorie

Als regelmatige treinreiziger verbaas ik me bij voortduring over het geklaag over de NS. Ja, het is zo dat er met enige regelmaat vertraging is, soms vallen treinen uit en ja, dat is lastig. Maar is dat nu zo gek? Treinen gaan over rails en dat gaat gepaard met een grote mate van inflexibiliteit. Dat is logisch, er kan namelijk maar een trein tegelijk over die 2 stalen balken. Er wordt per ongelijk wel eens geprobeerd in te halen en dat heet dan botsing. Dat geeft een hoop rotzooi en is ongewenst.

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 3 reactieswoensdag 19 december 2012

BANGERANG!!!!!!!!!

Vanavond was ‘Hook’ op tv, de film met Robin Williams, Dustin Hofman en Julia Roberts over de volwassen Peter Pan die zo gevangen is in zijn leven als volwassene dat hij zich niet meer de gelukkige gedachten kan herinneren die hij nodig heeft om te gaan voor wat echt belangrijk is in zijn leven. Ik heb de film waarschijnlijk al tientallen keren gezien en weer biggelden de tranen over mijn wangen...

Lees verder!

geplaatst door Marcelvt - 4 reactiesdinsdag 18 december 2012

Het ov FEEST

Ik ga iedere dag met de trein naar onze hoofdstad om daar mijn brood te verdienen. En ja hoor, geheel in lijn met de traditie, begon de NS er weer een zootje van te maken toen de wintertijd was ingegaan, en de eerste regendruppels begonnen te vallen. Maar zoals met veel in het leven, gepruts en gestuntel, je went eraan.

Lees verder!

geplaatst door Bobo01 - 2 reactiesdinsdag 18 december 2012

Doe maar gewoon

 

‘Nou vooruit Julia, als je die teamtraining dan perse moet geven en jouw ouders kunnen echt niet inspringen, wil ik wel voor onze zieke zoon zorgen.’

‘Het is niet voor de lol, Dirk. Als het had gekund, had ik het heus anders geregeld. Echt.’

'Maar dan wil ik wel dat je de extra tijd die ik voor Lenne zorg meteen inhaalt want anders komt onze planning in de war.'

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 4 reactieszondag 16 december 2012

Hoe Johannes in verband te brengen is met mijn ict vaardigheden

Mijn harde schijf is niet meer. En ik ben totaal onthand. Boos ook op al die mannen die me nooit gezegd hebben dat ik toch maar eens wat van mijn kostbare documenten zoals foto’s, belastingaangiftes en ja ook mijn blogs, moest zetten op een externe harde schijf of in zo’n cloud, ja daar komen ze dan nu mee aan. Nu de bultrug verdronken wordt de put gedempt en de beste stuurvrouw staat in Pieterburen zoiets, om maar even aan te sluiten bij de actualiteit.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 7 reactieszondag 16 december 2012

Datemoe

Het loopt tegen het eind van het jaar. Het moment om achterover te leunen en het bijna afgelopen jaar te overdenken. Alleen gebeurt dat meestal niet. Mensen gaan in deze tijd juist voorover hangen en lijstjes op stellen en "… van het jaar" kiezen. Er wordt zelfs een woord van het jaar gekozen. De enige winnaar die ik ken is swaffelen. Het is ook alleen in deze context dat ik het woord ken. Had er nooit eerde van gehoord en ben het ook verder nooit tegen gekomen. Was wel even schrikken. Dacht echt dat ik op dat gebied toch een behoorlijk theoretische kennis had. Helaas, helaas blijk toch nog steeds een tikkeltje burgerlijk typje te zijn. Ik heb voor 2012 ook een woord van het jaar: datemoe(heid). Tenminste ik neem aan dat je het aan elkaar schrijft en dat het dus 1 woord is. Kan dat niet checken. Het is niet bekend bij de Dikke van Dale.

Lees verder!

geplaatst door Gerbra42 - 5 reactieswoensdag 12 december 2012

Er is altijd wat te doen

Op mooie zomeravonden hoef ik GTST niet eens aan te zetten want als ik het keukenraam open doe, dan speelt de soap zich regelmatig voor de deur af. Vrouwen die uit ramen naar hun man lopen te schreeuwen of soms het complete meubilair uit het raam gooien. Dit gaat meestal gepaard met een vocabulaire die ik in mijn stoutste dromen nog niet zou kunnen verzinnen. Ik heb mijn opschrijfboekje dan ook standaard bij de hand. Wie weet zit er nog iets tussen wat ik kan gebruiken voor een interessante dialoog of een passievolle liefdesnacht.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactiesdinsdag 11 december 2012

Andermans leed

Op een steenworp afstand van mijn comfortabele huis staat een kerk en sinds 10 dagen is het een drukte van belang in deze kerk. Op mijn verjaardag werden  uitgeprocedeerde asielzoekers verwijderd uit het tentenkamp dat er weken gestaan heeft. Ik ben er al die tijd niet gaan kijken of helpen, ik heb niet eens een pannetje soep gebracht, terwijl het letterlijk om de hoek was.

Ik was het er eigenlijk helemaal niet mee eens dat ze onder zulke omstandigheden daar moesten verblijven en ging dus maar niet. Slap excuus eigenlijk.

Lees verder!

geplaatst door Babette - 3 reactiesmaandag 10 december 2012

Menselijk geslaagd

'En ben je ook gelukkig?’ vraagt mijn schoonmoeder fluisterend. Het is juli 2004 en we liggen samen in haar tweepersoonsbed. Met mijn ene hand houd ik haar hand zachtjes vast en met mijn andere het kind, dat onrustig ligt te trappen in mijn buik. Mijn schoonvader is vanmorgen overleden en nu durft ze niet meer alleen te slapen. Het bed is veel te groot geworden. Niet meer een bed waar je zomaar alleen in kunt gaan liggen. Om de beurt slapen we naast haar.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactieszaterdag 8 december 2012

Blogs

Een paar weken geleden had ik het helemaal gehad. Ik schreef heel stoer over al die mannen die op miraculeuze wijze oplossen in de mist. Maar van binnen voelde ik me gekrenkt. Ik trakteerde jullie op wat statistieken en zei dat ik me er niet door uit het veld zou laten slaan.  Maar de twijfel sloeg toe. En ik liet me de oren wassen over mijn blog 'lekker anoniem'. Mijn fotoloos, zichtbaar surfende vlaggedrag werd kennelijk niet erg gewaardeerd. Ik voelde mee een tikje onbegrepen.

Lees verder!

geplaatst door Latte - 2 reactieszaterdag 8 december 2012

De woordenwinkel

Wat sommige vrouwen hebben met schoenenwinkels heb ik met boekenzaken. Ik kan geen boekenzaak voorbij lopen zonder even in de etalage te gluren, zoekend naar de nieuwste titel van één van mijn favoriete schrijvers. Maar nog meer dan voor mooie boeken, waarbij ik uren lang kan wegdromen in een andere wereld, heb ik een zwak voor mooie woorden. Bijvoorbeeld: ‘De gezongen aarde’. Veelzeggend, vrolijk maar ook uitnodigend. Van zo’n titel word ik gewoon blij. Daar wil ik meteen bij gaan dansen. ‘De gezongen aarde’, zeg nou zelf, daar kan toch geen paar schoenen, behalve dan balletschoenen, tegenop? Woorden gaan bovendien veel langer mee dan schoenen. Neem nou spraakwaterval. Fantastisch woord, als een klaterend beekje. Of zinderend, een woord om meteen in een greppel te gaan liggen omdat het heel spannend en gevaarlijk klinkt.

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 3 reactiesvrijdag 7 december 2012

Contact

Joe Satriani, Jimi Hendrix, Steve Vai, Ritchie Blackmore, Jimmy Page. Dat zijn de mannen. Wervelende, vlijmende gitaarssolo’s. Wat kunnen die mij raken. Ik ben zelf klassiek gitarist, met elementen flamenco, maar hardrock, dat is apart, dat blijft apart, en gaat dieper dan welke muziek bij mij ooit kan komen. Arvo Pärt, Gorecki, Brahms, Mahler, Sibelius, prachtig, onvoorstelbaar indrukwekkend, maar zo diep als rock en gitaarsolo’s mij raken, nee. Ik heb alle techniek in huis om zo te spelen, en altijd is het mijn droom gebleven: gitarist in een hardrockband. Bouwen aan nummers, veel gitaarwerk, klassiekachtige intro’s, symfonische elementen, na een droge klap van de drums, los. Vol erop. En dan elkaar aankijken.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 7 reactiesdonderdag 6 december 2012

Missen

geplaatst door Julia28 - 1 reactiedinsdag 4 december 2012

Remmen

De wereld om mijn heen is deze weken, zoals zo vaak aan het eind van het jaar, een beetje op hol geslagen. Er moet beslist nog een training klantgerichtheid komen voor het personeel, een tweedaagse met het nieuwe algemeen bestuur, de nieuwe directeur heeft bedacht dat hij wil reorganiseren en of ik direct tijd wil maken voor allerlei meedenksessies en werkgroepen en de ene na de andere medewerker belt op omdat hij of zij het echt niet meer ziet zitten en beslist nu en wel meteen een gesprek met mij wil afspreken. ‘Het water staat mij aan de lippen. De maat is vol en zo kan ik het nieuwe jaar niet in’, zijn nog de meest positieve wanhopige uitspraken die ik hoor door de telefoon. En ondertussen bak ik alvast taarten voor de achtiende verjaardag van mijn dochter die, zonder overleg, heel veel mensen heeft uitgenodigd die allemaal blijven slapen. ‘Dat is toch gezellig, mam? Nee, ik heb deze week niet veel tijd om mee te helpen. Heb nog twee tentamens.’

Lees verder!

geplaatst door Julia28 - 7 reactieszondag 2 december 2012

Gelul over seks

“Eigenlijk ben je een heel dominant vrouwtje hoor”. Ik zwijg en geniet.

“Zo van me eerst heel erg uitdagen, een paar keer met je lekkere billen langs me lopen en die foute blik in je ogen dan weet ik al hoe laat het is...en dan zeg je ook nog even tussen neus en lippen dat je je vanmorgen geschoren hebt..”.

Lees verder!

geplaatst door BabetteVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl