Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 januari 2013

Goede voornemens

Volgens mij mag het nog op deze datum goede voornemens hebben voor 2013. Zo niet dan heb ik gewoon goede voornemens voor de komende tijd. Tenslotte is het nooit verkeerd je iets voor te nemen, laat staan om je iets goed voor te nemen.

Zoals ik in mijn profiel al aangeef, of je het nu volslank, rond of gevuld noemt, slank ben ik in ieder geval niet. De mate waarin ik volslank ben wil nog weleens wisselen. Het afgelopen jaar waren er stiekem weg toch wat kilo’s bijgekomen. Op een gegeven moment heb ik besloten dat het tijd werd die kilootjes weer kwijt te raken. Tot nu toe lukt dat prima. Het gevolg, veel complimenten. Sommige mensen zien direct dat ik afgevallen ben, anderen zien iets aan me, maar wat precies weten ze niet. Ik zie er in geval geweldig uit. Terecht natuurlijk al die complimenten, ik zie er ook geweldig uit. Zou zelf niets anders kunnen en willen beweren. Alleen zag ik dat voor die groei ook en toen hoorde ik het toch iets minder vaak. Ik moest echt daten, mijn haar volledig laten veranderen, me extra mooi aankleden of opmaken of iets anders wilds doen om een compliment te krijgen. Heel herkenbaar waarschijnlijk. Mensen geven elkaar zelden complimenten over iets dat al gewoon is inmiddels. Pas bij een verandering merken we dat op en zeggen we er iets van. Terwijl het toch zo leuk is om een compliment te krijgen of te geven. Ik denk dat ik in bepaalde opzichten best attent ben. Toch merk ik ook aan mezelf dat ik veel zaken als normaal beschouw en daar niets meer over zeg. Kwam hier bijvoorbeeld tijdens een cursus effectief leidinggeven achter. Mensen stimuleer je vooral door ze positieve feedback te geven was een belangrijke boodschap tijdens de cursus. Ik moest heel eerlijk toegeven dat ik dat zelden doe. Normaal tot goed presteren is blijkbaar voor mij de norm geworden. Alleen echte positieve uitzonderingen ontlokken nog een glimlach en welgemeende prijzende woorden aan me. Op dat moment schrok ik daar best wel van en toch had ik het al snel goed gepraat voor mezelf. Het is toch heel normaal dat je een bepaald niveau van medewerkers verwacht? Nu ik zelf veel complimenten krijg besef ik weer hoe leuk dat is, goed voornemen nummer 1 is dus ook complimenten uitdelen in situaties die ik eigenlijk als normaal beschouw. Gewoon af en toe weer even zeggen dat ik vind dat iemand er altijd zo goed uit ziet, zo lief is, of taken goed uitvoert.

Het afvallen gaat op dit moment soepeltjes en lekker. Heb daarom een redelijk ambitieus doel voor ogen. Een aantal jaar geleden had ik dat doel ook bereikt. Ik ging toen met een vriendin shoppen. Ik was direct weg van de eerste blouse die ik aantrok. Zij vond dat ik nu ik een stuk slanker was mijn kleding stijl aan moest passen. Ik droeg altijd hetzelfde soort kleding. Daar heeft ze volkomen gelijk in. Ik heb een stijl waar ik me behoorlijk aan vasthoudt. Dat betekent niet dat ik super wijde kleding draag. Ben van mening dat ik beter kan laten zien dat ik een echte taille heb in plaats van dat ik probeer te verbergen dat ik echte rondingen heb. Geloof veel, maar niet dat dat te verbergen is. Alleen is mijn kleding zelden uitbundig. Heb wat printen in de kast hangen, maar ga vaak toch voor iets meer denkende kleuren. Nu wilde mijn vriendin dat ik uitbundiger werd. Vol enthousiasme koos ze samen met de verkoopster een gebloemd rokje en een blouse met ruches voor me uit. Ik trok het nog aan ook. Na bijna 2 uur passen was ik zelfs haast zo ver dat ik dat setje ging kopen. Ik was wurm, moe en ben helaas ook iemand die af en toe graag pleast. Gelukkig hervond ik nog wat energie en wilskracht en ben gegaan voor de blouse die ik al vanaf het eerste begin mooi vond. Mijn vriendin was teleurgesteld. Zij had toch een goede smaak? Ziet ze er niet altijd goed gekleed uit? Ja natuurlijk, alleen is zij een 1,75 lange stewardess. Ik ben 1,65 en hoeveel ik ook afval ik ben veel. Veel in rondingen, veel in handgebaren, lichaamsbewegingen en veel in mimiek. Dat laatste is soms lastig Ook dat heb ik tijdens die zelfde cursus ervaren. Bij rollenspelen deed ik mijn uiterste best om op rustige, vriendelijke en vooral geduldige wijze te reageren. Voor mijn gevoel ging dat ook behoorlijk goed. Helaas kreeg ik steeds hetzelfde commentaar, wat we horen is geduld, wat we zien is ongeduld. Mijn hele gezicht straalde dat uit. Ook op andere manieren is het soms best lastig. Onlangs vertelde iemand me dat ik een enorme flirt ben. Ik was me van geen kwaad bewust. Lachend vroeg ze me of ik echt niet door had dat ik vaak heel ondeugend keek. Eh nee dus. Dat ik veel bloos, dat weet ik wel. Heel lastig allemaal. Heb me daar best druk over gemaakt. Net als over de vraag hoe veel wil ik nog kwijt. Iedereen lijkt dat te willen weten en bijna iedereen heeft daar een mening over. Sommige mensen zijn direct bezorgd dat ik te ver wil gaan. Anderen vragen zich af of dat wel ver genoeg gaat. Beide groepen kan ik vertellen, ik ga niet voor maatje 36. Het heeft dus geen zin om je daar druk over te maken. En ik heb beseft dat het geen zin heeft om me druk te maken over de nadelen van mijn mimiek. Het hoort bij mij. Net als mijn kleding, mijn handgebaren, lichaamsbewegingen en het feit dat ik altijd wulps zal blijven. Mijn 2e goede voornemen voor 2013 is dan ook gewoon lekker mijzelf blijven. Wel in een iets minder uitgebreide versie, maar met alles wat me maakt wie ik ben.

Tot slot is mijn 3e en laatste voornemen voor 2013 om er een fantastisch jaar van te maken. Dat heb je niet volledig zelf in de hand, maar daar waar ik er zelf voor kan zorgen zal ik dat zeker doen!

 


geplaatst door Gerbra42 - 5696 keer gelezen

beoordeeld 3.45/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl