Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 24 januari 2013

Het staat geschreven in de cijfers

Over zijn ronde brilletje keek hij mij aan. Van die wijze ogen die heel veel zagen maar met een blik waar nog een hele wereld achter zat. Ik kreeg het er warm van en ging wat naar achteren zitten. Zojuist had de natuurgenezer al een paar openbaringen aan mij gedaan waar ik werkelijk stijl van achter over was geslagen. Hoe kon hij dat weten allemaal? Onvoorstelbaar.

‘Je bent een typische 1’, zei hij nu.
‘Een 1?’
‘Ja, in de numerologie ben je een 1.’
‘En dat is niet best?’

Hij lachte een beetje scheve glimlach. Heel aantrekkelijk die mond. Mooie tanden ook.
‘Nee, in combinatie met de andere cijfers die je hebt, betekent dat dat je heel erg moedig bent maar wel een taai leven hebt. Soms gaat het voor de wind en vlinder je er vrolijk door maar vaak ook is er heel veel verdriet. Uitputting ligt dan op de loer. Dan heb je ook veel moed nodig. Maar je hoeft echt niet alles alleen te dragen!’
Hoe wist die man dat allemaal? Op mijn werk had ik als bijnaam ‘moedig’. Soms zelfs een beetje overmoedig. Dat was meestal als ik net teveel wijn op had. Dan dacht ik werkelijk dat ik alles kon. Van over leuningen van bruggen lopen tot een half uur op je hoofd staan. Geen enkele uitdaging ging ik uit de weg.

‘En dat lees je allemaal in deze cijfers?’ vroeg ik ongelovig.
‘Niet alleen hoor. Ik zie het ook in je ogen en voel het verder allemaal via dit stokje.’ Ik keek naar het wonderstokje in zijn hand wat hij met kleine bewegingen geroutineerd over een heleboel flesjes bewoog. ‘Kijk het stokje geeft aan welk middel bij jou past. Dat gaat gewoon vanzelf.’
‘Bijzonder’, zei ik. Dat zeg ik meestal als ik het eigenlijk nog niet echt geloof. Een woord waar je gewoon lekker veel kanten mee op kunt ook. Ik neig namelijk niet zo snel om dit soort dingen te geloven. Maar het was wel verbluffend wat hij tot nog toe had verteld over mij.
‘En hoe komt het nu dan toch dat ik steeds zo moe blijf?’

‘Omdat je lever niet goed werkt en je teveel gif in je lijf hebt. Je moet anders gaan leven’, zei hij nu haast een beetje streng. Van een beetje streng hield ik eigenlijk ook wel. Niet van dat slappe en softe. Gewoon geen gezeik. Zo moet je het gaan doen.
‘Andere dingen eten’, ging hij verder. ‘En minder de spanning en stress opzoeken. Want dat doe je teveel. Ga meer genieten en laat iemand anders jou eens dragen. Je hoeft niet voor alles en iedereen altijd te zorgen. Je wilt teveel en dat gaat gewoon niet.’
‘Ok’, zei ik. ‘Dat komt goed uit. Want dat had ik mezelf ook al voorgenomen.’

‘Heb je eigenlijk een relatie?’ vroeg hij ineens.
‘Nee, ik heb geen relatie’, zei ik. ‘Wel een aangeboren talent om voortdurend verliefd te worden op de verkeerde mannen. En weet je wat zo stom is?’
‘Nee?’ Was hij nu serieus of geamuseerd. Ik kon het niet aan hem zien maar eigenlijk kon me dat ook niet schelen.
‘Nou, al die enorm leuke lieve sociale aardige attente mannen die mij wel heel leuk vinden, daar word ik dan weer niet verliefd op. Ze zouden echt zo goed voor me zijn maar ik word gewoon niet verliefd. Het is echt vreselijk!’
Ik stak dramatisch mijn handen in de lucht, zuchtte diep en keek hem met rollende ogen aan. De stokjes zwaaiende meneer knipperde zelfs niet met zijn ogen. Hij leek er niet van onder de indruk.

‘Nou je moet op zoek naar een 3 en een 7’, ging hij stoicijns verder. ‘Dat past uitstekend bij iemand zoals jij.’
‘Huh? Een 3 en een 7? En hoe weet ik dat dan of iemand een 3 en een 7 is?’
‘Nou dat is heel simpel. Je vraagt gewoon naar zijn geboortedatum.’

Eindelijk eens iemand die mij een duidelijk antwoord gaf. Heerlijk. Gewoon op zoek naar een 3 en een 7. Hoe simpel kan het zijn? Daarom was het met de laatste meneer natuurlijk ook niks geworden. Hij was alleen een 3 en dat was niet genoeg. Het moest echt beiden zijn!
Een paar minuten later vertrok ik met chorella, een soort pillen van algen, twee buisjes druppels en een baukelietsteen aan een kettinkje.
‘Die steen krijg je van mij’, zei de natuurgenezer. ‘Waarom weet ik niet. Maar die wil ik je gewoon geven. Ik denk omdat ik je leuk vind.’
‘O, nou dat is aardig’, zei ik. ‘Dankjewel’ Maar ik durfde niet naar zijn geboortedatum te vragen. Stel dat hij een 3 en 7 was. Daar kreeg ik het wel een beetje benauwd van.

Een paar minuten later huppelde ik haast zijn praktijk uit. Dit jaar wist ik wat mij te doen stond. Het ging helemaal goed komen met mij. Moedig voorwaarts, op zoek naar een 3 en een 7.

 


geplaatst door Moedig - 4633 keer gelezen

beoordeeld 3.1/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl