Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 januari 2013

Kalasjnikov

Hij kon niet die avond want zijn werk kent geen kerstvakantie. Maar ik wilde per se iets. Heel erg per se zelfs. Nog slechts twee dagen van de vakantie die ik vrij te besteden had en dan kon ik alweer in de zorgstand. Maar liefst een week lang had ik nog voor de boeg. Het idee alleen al aan die ellenlange vakantiedagen, die gevuld moesten gaan worden, maakte me heel erg wanhopig. Ik was duidelijk niet uitgerust van de eerste week.

Dus er moest een plan komen. Wat kon ik nou eens gaan doen?

Ik speurde en speurde op het net of er nog iets was wat mij het laatste weekend van 2012 verlichting ging brengen. Maar nee, niks voldeed aan mijn verlangen. Uiteraard kwam ik pas tot deze conclusie nadat ik gemaild en gebeld had met de organiserende partij, die altijd staan te springen overigens in deze tijden van crisis om last-minute nog een extra deelnemer binnen te halen. Kortom, ik deed grondige research.

“Wat wil je dan precies?” vroeg hij die ook best iets wilde maar me niet kon vergezellen. Ik kon het hem niet uitleggen. Het ging namelijk om een gevoel dat ik na afloop van de activiteit wilde hebben. En hoe leg je een gevoel uit?

Eigenlijk liep ik erg op de zaken vooruit; ik zocht iets waarvan ik zeker wist dat ik in betrekkelijk korte tijd een ‘ik -was –helemaal- van- de- wereld- gevoel’ zou hebben na afloop. Ik weet namelijk dat enige vorm van bezinnings-, meditatie- of spannender nog, tantra activiteiten mij altijd het gewenste gevoel geeft. Daar kan ik dan weer even op teren en het zorgen gaat dan ook stukken makkelijker. Een weekendje op een kussentje zitten, eens goed gemasseerd worden of weer eens tot inzichten komen die me in het dagelijks leven toch steeds weer ontglippen; dat had ik nodig.

Maar ik zocht te hard denk ik, dat mag nooit als je echt spiri bent. Het kwam me dus niet aanwaaien(‘Karma’ zeggen mijn dochters dan sinds ze Britt iets met Ad Visser hebben zien doen in Echte meisje op zoek naar zichzelf) en inmiddels was het al halverwege de laatste zaterdag van 2012. Nog slechts 48 uur over en dan…ja dan was het jaar nagenoeg om en het huis weer vol.

Uit pure verveling, want dat werd het op een gegeven ogenblik, startte ik mijn pc maar eens op. Ondertussen de smsjes negerend van twee vrienden die best met mij naar de film wilden of naar een oudejaarsconference van een nieuwe ster. Maar dat zocht ik niet.

Ik wilde iets groots en meeslepend. Daar kwam het op neer. Iets dat me even zou doen vergeten waar ik woon, wie ik ben, wat er allemaal toe doet en wat er morgen allemaal weer moet en kan gebeuren. O,ja en zo’n heerlijke lome, wazige dufheid die wilde ik ook. Dat gevoel dat niks er meer toe doet en tegelijk eigenlijk alles. Dat je je zelf helemaal goed vindt en bijna iedereen verder ook. En dat dan ook nog zonder alcohol of pillen. Een hele opgave.

Goed, ik startte de pc op en ik kan je zeggen dat dat zomaar lukte was een godswonder. Even tussendoor had ik namelijk ook nog te maken gehad met het klpd politievirus(zie google) op een oude pc, ik zal jullie er niet mee vermoeien, kan alleen wel zeggen; probeer er ver van te blijven.

Ik logde, na wekenlange afwezigheid, in op mijn oude vertrouwde chatsite en binnen drie minuten( ‘karma’?)had ik hem te pakken. Hij die een voorstel deed dat ik niet kon weigeren.

“Ik zie je om 22 uur”.

Ik had geen zin meer om me te verkleden of op te knappen, nu het ineens groots en meeslepend dreigde te worden voel ik me een vaatdoek. Ik koos voor makkelijk en stapte in de auto en reed mijn wijkje uit, twee politieauto’s vlogen met een noodvaart voorbij met zwaailicht en sirene. Vreemd. Ik appte hij die aan het werk was. “Groot alarm blijkbaar hier”.

Uren later was ik een beetje van de wereld. Niet van hem van het voorstel hoor. Maar wel van de lekkere trance muziek en de relaxte, vreedzame blote voeten sfeer. Hij was aardig, zeker en ook best leuk maar ik voelde niks. “Is dit nou een date” vroeg hij. Hij was vrij maagdelijk zeg maar in datingland binnen gestapt die middag op de chatsite. Ik was te moe om een goed antwoord te verzinnen dus ik zei: “Wat vind je d’r zelf van?”(altijd een goede optie). Er kwam weinig respons behalve dan dat: “hij er nog niet zo aan toe was allemaal”. Ik vroeg me af waar aan. Maar vroeg dat veiligheidshalve maar niet aan hem.

Toen ik ging zitten om mijn schoenen weer aan te doen zag ik dat ik heel veel berichten had. Met waarschuwingen en vragen of ik nog wel naar huis kon. Ik keek snel op alle nieuwssites op mijn mobiel en zag dat ik me werkelijk in het episch centrum bevond van ware Wildwest taferelen. Nou zijn we hier wel wat gewend inmiddels maar dit sloeg alles.

Buiten gekomen was er sprake van een rustige nacht, niks bijzonders. Ik kon gewoon via de gebruikelijke route thuis komen.

Toen ik in bed lag realiseerde ik me dat ‘groots en meeslepend’ deze nacht ook een andere betekenis hadden kunnen krijgen als ik me zo’n 200 meter verderop had bevonden. 


geplaatst door Babette - 3348 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl