Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 2 januari 2013

Lot uit de loterij

Nieuwjaarsdag 2013. Koffie in het restaurant in het prachtige nieuwe filmmuseum ‘Eye’. Twee vriendinnen. Onderwerp: mannen. Eentje is er net single – ze is nog nauwelijks de schok te boven van het plotselinge verraad na heel veel jaren lief en leed. De ander is al een tijdje op het liefdespad. Dat wil zeggen: ze loopt inmiddels een paar jaar rond in online datingland. Daar moet nummer 1 niks van hebben (al zou een nieuwe minnaar tzt natuurlijk zeer welkom zijn). Het lijkt haar vreselijk – al dat doelgerichte gezoek. Daar zijn de twee vriendinnen het eigenlijk hartgrondig over eens. Hoeveel aangenamer en natuurlijker is het niet om iemand eerst te bekijken (in the flesh, niet zo’n profiel), wat rondjes om elkaar heen te draaien, een kopje koffie of een glaasje wijn te doen zonder steeds te moeten bedenken en (vooral) uit te moeten spreken wat je nu van elkaar vindt. En dan pas – eventueel – tot actie over te gaan.

“En, laten we wel wezen,” zegt vriendin nummer 1, “volgens mij ben jij nu vooral toe aan een ‘man voor de leuk’. Gewoon, een aangename aanvulling op je leven. Zo’n relatie waar je allebei met je hele ziel en zaligheid in zit, is dat niet een lot uit de loterij? En wat nu als je dat lot niet wint, deze maand niet en nooit niet? Wil je dan helemaal niks meer met een man?”

“Ik moet er niet aan denken,” zegt nummer 2. “Maar het gekke is dat ik geloof ik wél het lef heb om zo’n hele-hebben-en- houden relatiepoging te wagen, maar zo’n ‘man voor de leuk’ niet aandurf. Ik wil het misschien wel, maar vertrouw mezelf niet helemaal. Ben bang dat ik het niet licht en luchtig kan houden. En wat dan?”

Nummer 1: “Er is maar één manier om dat te weten te komen, schat!”


geplaatst door Latte - 4647 keer gelezen

beoordeeld 3.46/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl