Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 3 januari 2013

Tijd voor een relatie?

Onlangs had een goede kennis van me een leuke vrouw ontmoet. Ik mag hem graag en ik ben heel nieuwsgierig van aard, dus wilde ik graag weten hoe het ging tussen hen. Ze hadden nog wel af en toe contact, maar helaas waren ze beide tot de conclusie gekomen dat een relatie op dit moment niet in hun leven paste. Hoewel hij single is weet ik bijna zeker dat hij geen lid is van deze site en geen blogs lees. De volgende woorden kan ik dus rustig opschrijven: wat een kul!

Rozenblaadjes, kaarsen en koosnaampjes zijn niet aan mij besteed. In dat opzicht ben ik totaal niet romantisch. In één opzicht ben ik echter heel romantisch, ik geloof (nog steeds) in de liefde en verliefdheid. Natuurlijk, liefde overwint niet alle problemen. Was het leven maar zo simpel. Ik geloof echter niet dat als je oprecht verliefd bent, je kunt zeggen "goh jammer, past niet in mijn leven op dit moment". Toch hoor en lees ik vaak:" een partner moet wel in mijn leven passen, anders hoeft het niet voor mij". Ja natuurlijk werkt het zo. Als hij niet in je leven past, past hij niet bij jou. Alleen wanneer past iemand in je leven? Als hij van dezelfde zaken houdt als jij? Als je tijd genoeg voor hem vrij kunt maken? Als je vrienden hem ook mogen? Als je leven niet te veel veranderd door de relatie met hem? Voor mij is daar maar één antwoord op, hij past in je leven als je echt verliefd bent. Als je blijft genieten van de dingen die je al doet, maar bijna niet kunt wachten tot je hem weer ziet. Als je hem - na hem een tijdje voor jezelf gehad te hebben - aan iedereen die je kent voor wilt stellen, gewoon omdat je je niet kunt indenken dat er iemand is die hem niet geweldig vindt. Als je zo vaak trots over hem vertelt dat iedereen hem al bij voorbaat spuugzat is, maar dat niet tegen je wil zeggen omdat je telkens als je het over hem hebt straalt. Als je hem niet meer uit je leven weg kunt denken, dan past hij in je leven.

Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Hoewel ik in liefde geloof, geloof ik niet in liefde op het eerste gezicht. Dat groeit en ineens weet je het, dit is hem. Het is dus wel even doorzetten. Nog lastiger, je moet hem wel eerst ontmoeten. En dat valt niet mee heb ik ontdekt. Ik merk ook aan mezelf dat ik soms ook denk, leuk maar nu even niet. Ik heb het laatste jaar een bloeiend sociaal leven opgebouwd waarin zowel mannen als vrouwen een rol spelen. Zo heb ik een hele speciale vriendschap met een lieve man, hij houdt van lekker koken, ik houd van lekker eten. Als ik weer wat kilo’s kwijt wil past hij zijn kookkunst daar zelfs op aan. Normaal zien we elkaar ongeveer 1 x per maand. Hij is geen schrijver, beller of sms-er dus praten we op die avonden bij. Door omstandigheden hebben we elkaar dit keer 2 maanden niet gezien. Naar aanleiding van mijn nieuwjaar wens kreeg ik wel een sms-je terug met de vraag of ik inmiddels verliefd, verloofd, getrouwd was of dat onze afspraak van volgende week gewoon door ging. Op zo’n moment besef ik dat ik waarschijnlijk zijn vriendschap zal verliezen als ik een relatie heb. Ik besef ook dat ik dat heel jammer zou vinden. Mijn vriendinnen raak ik natuurlijk niet kwijt, maar ook dat zal anders zijn. Al is het maar omdat ik dan niet meer "samen single" ben en dus niet meer mee kan praten over foute mannen, date ervaringen en seks. Het idee benauwd me soms. Dan weet ik zeker dat op dit moment een relatie niet in mijn leven past. Op andere momenten denk ik dan ineens weer "wat een kul".

Ik was paar weken terug nog datemoe. Hoewel de dagen langer worden en ik ook het daten weer lichter in zie, sta ik nog niet te trappelen om me in het dateverkeer te storten. Ik voel me prima, vermaak me geweldig. Waar maak ik me druk over? Een relatie die niet in mijn leven past met een man die ik nog niet ontmoet heb. Het moet niet gekker worden. Het is net 2013. Geen idee wat dit jaar brengt; nieuwe kennissen en vriend(inn)en, leuke uitstapjes en dates, heerlijke etentjes binnen en buitens huis, of misschien wel die ene man die iedereen straks zat is omdat ik steeds vertel hoe geweldig hij is? Mocht dat laatste zo zijn, dan gaat hij vanzelf in mijn leven passen. Zo niet, dan geniet ik nog even zo door.


geplaatst door Gerbra42 - 5042 keer gelezen

beoordeeld 3.78/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl