Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 19 januari 2013

Verbondenheid

Ik heb twee langere relaties gehad. Vooral die ene. Die ging heel diep. Verbondenheid. Maar ook weer niet. Verbondenheid in de onderstroom, een soort geraaktheid in de diepte. We woonden allebei in een studentenhuis. Ik weet nog hoe we elkaar in de armen vielen. Midden in de nacht. Nog nooit een woord gewisseld. Maar er was iets dieps, iets van twee zoekende mensen die in dezelfde stroom zaten. Ik zat tot over m’n oren in de filosofie, losgeslagen, leefde in diepe vragen, in totale verwondering, soms op het randje van paniek.

Zij zat op de kunstacademie, net als ik ook in een soort existentiële losgeslagenheid, waarin ze koortsachtig naar vormen en expressie zocht. In opgewonden zoekendheid, volledig in de ban. Schilderen, teken, het onderzoek van materialen. Hoe kon je ons het best omschrijven? Twee diepploegers door het landschap van ons jonge leven. Woordeloos bij elkaar. De paniek van het leven delend. Maar dan. Wat was het eigenlijk? In feite de omarming van twee kinderzielen. En dan is er de dagelijkse werkelijkheid. Waarin je met elkaar moet leven. In keuzes, visies, omgang. Twee mensen, nog niet uitgewogen door het leven. We voelden grote dingen. Maar spraken nog de taal van onze ouders, teveel de mentaliteit van onze achtergrond. De druk van carrière. Nog opgejaagd door wat de wereld van ons vindt. Ik weet nog hoe ze neerkeek op mijn vrienden. Het raakte mij te diep. Ik kon dat niet meer met haar delen.

Daar ging het mis, ontzettend mis. In onze onderstroom zo samen, zo mens, eigenlijk zo vol diepe liefde. Maar in die bovenstroom zo anders, zo daarmee in tegenspraak. We waren te jong om dat te doorbreken. Het is niet gelukt. Het heeft 10 jaar geduurd. Voordat we elkaar konden laten gaan. En nu, na zoveel jaren. Is nog steeds het weerzien te beladen. Een weerzien wat ook nooit meer komt. Het jou en mij, dat is gewoon verdwenen. Niet meer een open wond waarin ontmoeting iets kan helen. Nee, in mijn verder leven, is zij opgelost, verzonken in mijn vezels. In wie ik ben voor altijd opgenomen. Waarin ik ergens steeds nog aan haar denk.

 


geplaatst door Parlante - 5423 keer gelezen

beoordeeld 3.65/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl