Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 16 februari 2013

Het volk en haar politici..

Als je in dit land als particulier in de financiele problemen komt, dan beland je uiteindelijk in de schuldsanering. De maatschappij helpt je dan om van je schulden af te komen zonder dat je verhongert, en je wordt daar meestal schoner en beter van. Het doet pijn, het is moeilijk, maar het helpt en je kunt weer opnieuw beginnen.

Nederland, onder aanvoering van Mark Rutte, zit een beetje in de schuldsanering; tientallen jaren gaven we meer uit dan we hadden, en ik geloof dat onze gezamenlijk schuld nu iets van 50 miljard is!!!! Wat wij niet wilden en de politici dus niet durfden, hebben de zgn financiele markten ons opgedrongen; beste houders van de euro, als je zo doorgaat gaan we niks meer lenen, en/of we vragen een torenhoge rente”. In nederland is dat probleem een relatieve peanut vergeleken met bv Italie.

Persoonlijk steun ik dit initiatief van onze golden boy Rutten van ganser harte. De lafheid van de politiek om dit probleem echt aan te pakken is me al jarenlang een doorn in het oog, en ik heb er zelfs mijn stemgedrag voor aangepast. Waar ik 30 jaar lang PvdA stemde, ben ik “övergezwoven” naar de VVD (zei het met idiologische pijn in het hart).

En kijk nu toch eens hoe nederland daar mee omgaat; een ieder die getroffen wordt schreeuwt niet alleen moord en brand, maar roept ook vooral waar het geld elders te halen is; als het maar niet bij hen is. Ik stoor me mateloos aan dat gebrek aan collectieve verantwoordelijkheid. En dan de onzin daarover die ik lees in zowel de volkskrant als het NRC, wat een stemmingmakerij!!! En dan de jongens van het economen gilde, die blijven roepen dat je de zaak niet “kapot moet bezuinigen” . In beginsel hebben ze gelijk dat bezuidingen niet goed is voor de economie, maar het vraagstuk waar we het over hebben is niet over economie, maar een vraagstuk van sanering van het saneren van de financien van dit land. Van de tering naar de nering zetten. Als we het over schuldsanering hebben dan praten we ook niet over verminderde economische groei, maar zeggen we: “sneu maar het moest er een keer van komen”. En uiteindelijk worden we er allemaal beter van. “Never waist a good crisis” wie zei dat ook al weer?! Dat geld voor een ieder persoonlijk, en dat geld voor landen.

En het volk en haar politici?!? Het volk mort en klaagt, en veel politici laten daar hun oren naar hangen, want het pluch lokt en is alleen te bereiken via de steun van de kiezer. De politici praat het volk dus vaak na, in plaats van een voorbeeld te stellen en te vertellen hoe het zou moeten. Tja, democratie is geweldig……maar heeft ook zo haar nadelen. En de journalisten?! Journalisten waren vroeger halve intellectuelen en schrijvers, maar die zijn tegenwoordig ook van een voor het volk, en blaten hyperig alles na wat er te horen valt…..dat heet dan nu objectief verslaan van het nieuws. Is het gek dat de oplagen teruglopen?! Ik denk het niet


geplaatst door Bobo01 - 5279 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl