Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 9 mei 2013

Pantheon (II)

Mars.
Koud, droog, stoffig.
En heel ver weg.

Maar wel een planeet die tot de verbeelding spreekt.
H. G. Wells publiceerde in 1898 al zijn "War of the Worlds", over wezens van Mars die in technologisch superieure machines de Aarde komen veroveren. Op 16-jarige leeftijd las Robert H. Goddard het werk van Wells, wat voor hem de inspiratie gaf om later de eerste vloeibare brandstof raket te ontwikkelen, met de droom om ooit Mars te kunnen bereiken. Een droom die later ook in vervulling is gegaan, hoewel Wells noch Goddard dat mee hebben mogen maken. Nu rijden er meerdere marslanders over de rode planeet, waarvan de meest recente met onder andere lasers gewapend op onderzoek uit gaat, op zoek naar leven.

In de Romeinse mythologie is Mars de god van de oorlog, maar ook de god van de landbouw en hoeder van het gewas. Mars staat met zijn militaire macht garant voor veiligheid en vrede. Het is dus niet zo gek dat Mars geassocieerd wordt met typisch "mannelijke" eigenschappen. En op zich is het dan wel grappig dat het moderne beeld van de planeet daar als een anticlimax op aansluit, met winden die zo nu en dan de gehele koude, droge planeet in een enorme stofstorm kunnen hullen.

Mars, een andere wereld. Stukje bij beetje wordt deze wereld verder verkend. Eerst met telescopen vanaf de aarde, later met ruimtesondes van dichterbij, tegenwoordig met robotauto's, en in een nabije toekomst kan de eerste mens wellicht voet op Mars zetten.

Toch blijft Mars, als de helft van Mars en Venus, voor velen nog steeds een verre, koude, vreemde wereld waar onbegrijpelijke wezens wonen.

Tijd om te gaan verkennen.


geplaatst door Apollo66 - 4711 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl