Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 18 juni 2013

Dat is hem !

Er speelt deze middag een folkbandje in de kroeg. Het is zo’n heerlijke zondagmiddag waarin onverwacht het sfeertje ontstaat waarbij je je helemaal ontspannen en gelukkig voelt. Rustige muziek, niet teveel mensen in de kroeg, een lekker donker biertje erbij, intiem, aangenaam.

Hans, een goede vriend van me, en ik nestelen ons behaaglijk aan een hoge tafel bij de muur. We praten zachtjes en genieten van de muziek en de sfeer. Ik kijk om me heen, zijn er meer mensen die ik ken? En dan opeens stokt mijn adem, er gaat er een elektrische stroom door mijn ruggengraat en ik krijg overal kippenvel. Daar aan de andere kant van de bar, tegen de andere muur, zit een man, ogenschijnlijk gewoon maar een man. Maar ik weet het meteen, en ook helemaal zeker, dat is hem !!!!

Ik blijf hem een hele tijd ademloos aankijken. Als ik weer bij zinnen kom zie ik dat Hans verbaasd naar me kijkt. Hans en ik zijn bijzondere vrienden, we kennen elkaar al heel lang en hij kent me door en door. "Kijk eens even daar naar de overkant Hans," zeg ik. Hij doet wat ik zeg en als hij zijn hoofd weer naar mij toe draait heeft hij een verbijsterde blik in zijn ogen. Hij heeft het ook gezien. Ja Johanna, zegt hij, dat is helemaal de man voor jou.

Koortsachtig beginnen mijn hersens te werken. Dit is een belangrijk moment. Dit moment gaat het verloop van de rest van mijn leven bepalen. De man van mijn dromen is zomaar binnen handbereik, het is nu zaak het op de juiste manier aan te pakken. Maar hoe?

Hans en ik bespreken diverse scenario’s. Gewoon op hem afstappen en een praatje beginnen? Maar hij zit niet bepaald in de loop, dus als ik op hem af stap is het meteen duidelijk dat dat met opzet is. En daarbij, wat moet ik dan zeggen? Kom jij hier wel vaker? En dat dan met een rode kop en een bibberende stem? Nee dank je.

Maar wat dan wel? Langslopen en dan met een gil uitroepen, “Oh jee, mijn contactlens! Kan je even helpen zoeken?” En dan ten overstaan van de hele kroeg consternatie veroorzaken? Het concert verstoren? Nee dat ook maar niet. En bovendien, ik heb helemaal geen contactlenzen.

Iets te onvoorzichtig langslopen dan en hem dan per ongeluk expres aanstoten zodat zijn bier over zijn broek gaat? “Oh wat vreselijk, wat spijt me dat voor je, ik haal meteen een doekje.” En hem dan daadkrachtig schoonpoetsen waarbij ineens, zomaar, vanuit het niets onze blikken elkaar kruisen en ook zijn adem stokt. En onze hoofden vanzelf naar elkaar toe buigen, we elkaar teder kussen om daarna nog lang en gelukkig te leven. Mmmmm, niet slecht.

Als ik opkijk van de verhitte plannenmakerij met Hans stokt mijn adem opnieuw. Er staat een dame. Naast hem ! Ze voeren een geanimeerd gesprek. Ik word overspoeld door jaloezie. Is dit zijn vriendin? Nee zo ziet het er niet uit. Maar duidelijk is wel dat zij heeft gedurfd wat ik niet durfde. Of wat ik in ieder geval te laat heb gedurfd. Zij wijkt de rest van de middag niet meer van zijn zijde. En ik heb het nakijken.

Als het concert is afgelopen gaat iedereen vrij snel naar huis. Ook hij. En ook ik. Deze middag is nu bijna twintig jaar geleden. Tussen toen en nu zit een heel huwelijk, een heel gezin, compleet met kinderen. Maar heel af en toe, als ik toevallig weer in die kroeg ben, betrap ik mezelf erop dat ik naar dat hoekje staar waar hij toen zat. Hem heb ik nooit meer gezien.


geplaatst door Johanna - 4539 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl