Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 juni 2013

(D)eetcafé

Het was een winterse dag in april. Goede Vrijdag nota bene. Geen koopavond die vrijdagavond. Mijn adem sloeg wit uit door de kou. Een vrouw fietste me voorbij. Ze remde toen ze mij zag. 'Hé, ben jij Johan?'. 'Ja, ik ben Johan'. Ik werd op straat, in een stad die niet mijn stad is, herkend door een zomaar voorbij fietsende vrouw. Nou, niet helemaal 'zomaar'. Zij had een date. Ik had een date. Wij bleken een date te hebben en zij had me in het voorbijfietsen, in een flits, herkend van het fotootje op het profiel van de datingsite. Ik gaf Paola een hand. Samen liepen we verder naar het café waar we hadden afgesproken. Om 8 uur 's avonds. Een te klein café, op dat moment eetcafé. Alle tafels bezet met etende mensen. Het is wel haar stad; zij wist een ander café. Nog eigenlijk niet echt kennisgemaakt, liepen we samen door de stad. Na vijf minuten wandelen, gingen we het volgende café in. Iets ruimer, maar ook alle tafels bezet met eters. We mochten plaatsnemen aan de bar. Op de kop van de bar, waar ook alle serveersters hun dienbladen neerzetten en vulden met volle glazen. Erg rustig was het niet; een understatement. Een van de serveersters herkende me, een meisje dat bij mij in de wijk woont. 'Ha, jij ben toch de vader van...?'. 'Ja, dat ben ik, helemaal goed, dat heb je goed gezien.' En ik had nog steeds niet fatsoenlijk kennisgemaakt met mijn date. We bestelden een drankje, zij een kop thee, ik dan maar een kop koffie. Spontaan meldde zij me zenuwachtig te zijn. Het was al weer zo'n tijd geleden, dat ze een date had gehad. Nou, dat was het voor mij ook. Maar we waren het nog niet verleerd en wisselden de gebruikelijke informatie uit. Hoeveel kinderen, in- of uitwonend? Hoe lang gescheiden? Vertel eens wat meer over je werk? Enzovoort. Voordat we goed en wel op gang waren, was er nog een man aangeschoven. En aan de bar begin je nu eenmaal gewoon een praatje als je daarom verlegen zit. Hij zag ons als stelletje en dacht, ach die willen ook wel eens met iemand anders praten. 'Wah doe jeh nou ei..eigenlijk...ja..ik denk..ik zit aan de bar he, en ik vraag me dan gewoon af wah ieman doe..'. Hij was niet geheel kraakhelder, maar we begrepen hem. Binnen 5 minuten had hij ons zijn leven uit de doeken gedaan, heel wat voortvarender dan 'wij dates' elkaar van informatie voorzagen. Hij bood ons een drankje aan, waarvoor we beleefd bedankten, omdat er anders van onze date helemaal niets zou terechtkomen. We waren nog een klein uur lang best aardig en beleefd tegen elkaar, om vervolgens, nadat iedereen zo'n beetje uitgegeten bleek te zijn, maar dat had niets met ons vertrek te maken, haar fiets weer op te pikken bij het eerste café, waar iedereen nu ook uitgegeten bleek te zijn. We namen heel beleefd en koel zoals het weer was afscheid van elkaar.

De moraal van het verhaal. Spreek als je ter kennismaking wat wilt drinken met elkaar niet rond etenstijd af in een eetcafé. Maar ook: in elke ontmoeting zit wel een verhaal. Dat is het mooie van elke ontmoeting. En hoe het met Johan en Paola verder ging? Dat bleef bij enkele beleefde e-mails. Op naar het volgende verhaal.


geplaatst door Brak - 5490 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl