Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 19 juni 2013

Giebelen

GIEBELEN
1) Giechelen 2) Gesmoord lachen 3) Ginnegappen

Eigenlijk is het een raar woord; “giebelen”. Als je het woord vaak uitspreekt en de nodige alcohol op hebt dan blijf je d'r in; Tena lady tijd want met de jaren wordt alles slapper en die streepjes plassen helpen dan niet meer! Giebelen is heel meisjesachtig maar de (jonge) heren kunnen er ook wat van; van dat giebelen! Bij de mannen lijkt het dan op geknor...de mannen die ik ken dan...en daar krijg ik dan weer de giebels van als ik er bij ben!

Mijn kinderen rollen met hun ogen als ze ermee geconfronteerd worden, met mijn giebel gedrag. Ik ben nu veel aan het whatsappen en aan het bellen met mister X en de kids lachen me enigszins uit maar plagen mij vooral. De jongste begint echter ook verdacht veel te “whatsappen” en giebel/knor gedrag te vertonen, ik zal hem binnenkort maar eens terugplagen! De oudste kijkt ons aan, whatsapped tot nu toe alleen maar met haar vriendenclub en denkt er het hare van. We wachten met smart af tot zij ook gaat giebelen.

Hoe zou je giebelen nog meer kunnen omschrijven?

Gniffelen zou je het ook kunnen noemen; die binnenpretjes die vanuit je tenen naar boven borrelen, je buik bereiken en dan op kriebelende wijze je keel kietelen. Giebels alom! Daaruit voort kan een lachsalvo je mond bereiken en is het “happy feeling feestje” compleet! Lachen is gezond en bij deze een quote uit artikeltjes.com:

“Allereerst komen er tijdens het lachen hormonen vrij als endorfine, serotonine en dopamine. Dit zijn door je hersenen geproduceerde genotsmiddelen, waardoor je je ontspannen en lekker gaat voelen. Door deze ontspannende werking worden zwaarmoedigheid en zelfs pijn in het lichaam verminderd. De lichaaamseigen “drugs” verlagen stresshormonen zoals cortisol en hebben een zeker effect als antidepressiva, al kun je uiteraard een zware depressie niet met een lachfilm genezen. Verder heeft een stevige lachbui een gunstig effect op de ademhaling en op de versterking van het immuun-systeem.”

Dus dames en heren? Als het gezonde leven start met een kriebel en een giebel? Bring it on!

 


geplaatst door Rafaelle - 4834 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl