Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 juni 2013

Het exitgesprek

Wie aan het daten slaat ontkomt er niet aan, het exitgesprek. Er is misschien een enkele gelukkige die meteen aan zijn of haar eerste date blijft hangen om nog lang en gelukkig te leven. Maar de meerderheid heeft toch echt wat meer ontmoetingen nodig en daarbij hoort dat soms de klik er niet is. Als je samen tot die conclusie komt is dat nog relatief eenvoudig. Moeilijker wordt het als je zelf de klik voelt, maar de ander niet. Of andersom als je zelf zeker weet dat dit niet de partner van je dromen is, maar de ander daar heel anders over denkt.

Het begint eigenlijk al met die veelbesproken eerste mail. Natuurlijk stuur ik wel eens een mail aan iemand die niet warm loopt voor mijn profiel. En andersom ontvang ik ook wel eens iets van iemand zonder daar enthousiast van te worden. Allebei een beetje lastig, maar het hoort erbij. Ikzelf steek altijd enige energie in zowel de eerste mail als in mijn reactie op zo’n mail, ik hanteer eigenlijk nooit de ‘geen interesse-knop.’ Des te vervelender is het als een reactie van de andere kant helemaal uitblijft. Warm, en attent staat er dan in het profiel. Ik heb al diverse malen tegen de aanvechting moeten knokken zo’n kerel wereldkundig te maken via mijn blog of Things2Share. Dames let op, heer X is alles behalve warm en attent, heeft ook geen ballen, want hij durft niet eens op een fatsoenlijke manier….tuin er niet in ! Maar ja, ik weet best dat ik daar uiteindelijk alleen mezelf mee heb.

Goed, terug naar de date die niet heeft gebracht wat je ervan hoopt. Tenminste voor een van de twee partijen. Natuurlijk is het mij wel eens overkomen dat ik in de betreffende heer geïnteresseerd was, maar hij geen brood zag in verder contact. Niet vaak, want ik ben uiteraard verschrikkelijk leuk, slim, mooi en interessant….. Maar goed, die enkele keer dan, ach ja, het is niet leuk, maar met wat afstand kon ik ook wel zien dat uit die combinatie geen duurzame relatie kon voorkomen. Geen man overboord dus.

Wat ik wel vervelend vind is dat het tegenwoordig normaal lijkt te zijn zo’n boodschap via de mail te brengen, of erger nog, via sms. Dat druist bij mij echt in tegen alle fatsoensnormen. Als je een hele avond in de kroeg hebt zitten kletsen, is toch het minste wat je kunt doen die boodschap persoonlijk over te brengen? Ook hierbij vind ik dat ik een man geen vent is als hij niet eens de ballen heeft even de telefoon te pakken. Goed dat hij me heeft afgewezen, want ik verdien namelijk beter.

Maar door deze mezelf opgelegde fatsoensnorm heb ik het mezelf wel moeilijk gemaakt wanneer ik zelf onder verder contact uit wil en terwijl de ander daar heel anders over denkt. Dit zijn voor mij echt afschuwelijke momenten. Afgewezen worden is tot daar aan toe, maar zelf iemand afwijzen…..vreselijk! Nerveuzer dan bij de eerste date loop ik eerst een half uur door de keuken te ijsberen om uiteindelijk met het zweet in mijn handen de telefoon te pakken. Drie keer diep ademhalen, een korte introductie, ja je bent best aardig, maar…..en dan hèhè, het hoge woord is eruit. Als ik daarna de telefoon neerleg sta ik helemaal te bibberen en weet ik het zeker. Daten? Ik begin er nooooooit meer aan! En dat allemaal voor een man die waarschijnlijk inmiddels allang inziet dat uit deze combinatie geen duurzame relatie kon voortkomen. Geen vrouw overboord, denkt hij vast.


geplaatst door Johanna - 5054 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl