Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 20 juni 2013

Het ochtendritueel

Bij mannen bestaat doorgaans de veronderstelling dat vrouwen het grootste deel van het ochtendritueel doorbrengen in de badkamer. Alhoewel de badkamer enige tijd in beslag kan nemen, is dit zeker niet het grootste tijdverdrijf, of in ieder geval niet bij mij.

Alhoewel het modelleren van een kapsel of het aanbrengen van make-up enige tijd en concentratie vereist, zijn naar mijn mening dit niet de belangrijkste aspecten van het uiterlijk van een vrouw. Make-up, zo is mijn ervaring, kan op een afstand een aanzienlijke verbetering aanbrengen aan het gezicht, maar het is mij tot dusver nog nooit gelukt om make-up onzichtbaar te maken, met als gevolg dat een dergelijke camouflage van oneffenheden en/of bleekheid resulteert in een zichtbare laag plamuur, die op zijn beurt weer de indruk wekt dat meer verdoezeld wordt dan daadwerkelijk het geval is. Dit is dan ook de reden waarom ik doorgaans voor een redelijk natuurlijke look ga, waarbij ik hoop met m’n persoonlijkheid die paar kleine oneffenheden in m’n gezicht te kunnen camoufleren. Daarnaast biedt het modelleren van een kapsel tenminste in mijn geval weinig mogelijkheden, aangezien mijn haar slechts beperkt te manipuleren is en een grote hoeveelheid haarlak of gel enkel zal leiden tot een beatrix-esque kapsel en een gat in de ozonlaag, waar niemand echt gelukkig van wordt.

Waar ik in mijn ochtendritueel de meeste tijd doorbreng, is mijn slaapkamer, of eigenlijk voor mijn kledingkast om precies te zijn. Waar mannen doorgaans hun keuzes beperkt houden om dit proces te vereenvoudigen (ik ken zelfs iemand die alleen grijze shirts draagt om combinatieproblemen tot een minimum te beperken), zullen vrouwen doorgaans voor iedere gelegenheid, stemming en situatie kleding beschikbaar (willen) hebben. Ik ben hier geen uitzondering op. Zodoende mag ik iedere ochtend opnieuw beslissen of ik die dag lief en onschuldig, zelfverzekerd en openhartig of arrogant en bitchie wil overkomen. Ik heb zelfs kledingstukken die mij naar mijn beleving onzichtbaar maken indien wenselijk. Net zoals een schilder let op compositie, zo let ik op hoe kleding gecombineerd dient te worden, met een goed evenwicht tussen wijd en strak, print en effen, kleurrijk en neutraal. Hier is jaren training aan vooraf gegaan, en uiteraard staan zussen en vriendinnen altijd klaar om bij te staan op cruciale momenten, zoals wanneer een feest, een sollicitatiegesprek of een date op het programma staan.

Alhoewel het ideaal is om jezelf te kunnen modelleren met kleding, heeft het wel één nadeel: de mogelijkheden kunnen tegelijkertijd beperken. Zo kwam een collega laatst in spijkerbroek en t-shirt op het werk, toen deze vervolgens werd meegevraagd voor een bedrijfsbezoek in verband met benodigde expertise. Opeens blijkt de outfit, die de betreffende ochtend nog perfect voor de dag leek, uitermate ongeschikt voor de veranderde agenda. Of bij een spontane borrel, waarbij het driedelig pak opeens door de brandende zon onprettig tegen je huid aan begint te plakken. Maar mijn grootste probleem is nog altijd dat ik bij verschillende mensen met behulp van verschillende outfits mij verschillende persoonlijkheden aan kan meten. Dit is erg leuk, tot je in een situatie komt zoals een verjaardag, waarbij al je vrienden, en daarmee ook al je persoonlijkheden, bij elkaar komen. En daar sta je dan, voor je kast, en je vraagt je af: wie ben ik nu eigenlijk écht?

 


geplaatst door LionZion - 4615 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl