Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 13 juni 2013

Maraboe of ijsvogel?

Ik kan niet anders zeggen dan dat de wereld van het daten soms vragen oproept die vrijwel onmogelijk kunnen worden beantwoord. Nou ja, misschien wel, maar vooralsnog niet door mij. De vraag wat uiteindelijk bepaald of een date leidt tot een relatie zal ieder van ons zich wel hebben gesteld. Hoopvol denk ik na de meeste ontmoetingen die zijn geëindigd met het perspectief op een ontmoeting met een volgende onbekende: ik zoek maar één partner.

Een van de complicaties van het daten is de neiging om af te gaan op de eerste indruk en die eerste indruk wordt bepaald door wat je ziet (in het geval er foto’s zijn geplaatst) de woorden die zijn geschreven en, wat mij betreft in mindere mate, het pseudoniem. Het behoeft geen toelichting dat uiterlijk van groot belang is: mooi is beter. Mooi is een kwestie van smaak en we kunnen met elkaar dus best van mening verschillen over de definitie van schoonheid maar om het maar even kort door de bocht te duiden: weinig mensen zullen het oneens zijn als ik stel dat een ijsvogel mooier is dan een maraboe. Op het gevaar af dat wat is schrijf plat overkomt: als ik in mijn middagpauze over de Lijnbaan loop blijft mijn oog eerder hangen bij een mooie vrouw dan bij een minder mooie vrouw. Ik kan het ook anders en zonder greintje van minderwaardigheidscomplex zeggen: ik ben er van overtuigd dat George Clooney qua uiterlijk een mooiere man is dan ik en dus sneller aandacht krijgt.

Mooi is wat anders dan aantrekkelijk. Naar mijn idee wordt het te vaak als synoniem gebruikt. Mooi impliceert een bepaalde mate van objectiviteit, al is wat mooi is ook door cultuur en tijd gebonden, terwijl de vraag of iemand aantrekkelijk is voor mijn gevoel van een andere orde is. Aantrekkelijkheid wordt wat mij betreft bepaald door persoonlijkheid, uitstraling. Ik snap nooit goed als iemand zichzelf in zijn of haar profiel omschrijft als aantrekkelijk. Ik weet van mezelf dat ik licht kalend ben, een flink stuk zwaarder dan me lief is, dat ik van nature een lach op mijn gezicht heb en oh ja, geen sixpack… maar of dat bepaalt dat ik aantrekkelijk ben? Dat hoeft maar voor één iemand te zijn. Nu maar hopen dat het wederzijds is. En dan zijn er nog een aantal andere factoren die ook nog moete kloppen. Waarom komt Boudewijn de Groot nu in mijn hoofd: ”hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind, zichzelf een weg baant”?

 


geplaatst door Marcelvt - 4618 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl