Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 juni 2013

Run & date

Ik ben zo iemand die aan hardlopen doet. Sommige mensen vinden dat een afwijking. Ik eigenlijk ook, maar toch vind ik het lekker en doe ik het al jaren.


Maar een enkel keertje wil het niet. Dan loop ik echt als een krant. Dan zijn mijn benen van lood en mijn enkels van oud ijzer. Kom ik adem te kort en is mijn vaste rondje te lang. Juist dan zul je zien dat ik op de laatste twee kilometer richting huis ook nog eens een straffe wind tegen heb. Dan zucht en steun ik net even te veel om het hardlopen met goed fatsoen als mijn favoriete hobby te mogen aanvinken. Afzien, kortom.
Ik had het laatst en liep onder het hollen behoorlijk te sputteren in, om en tegen mezelf. Krijg nou wat, ik kom gewoon niet vooruit, ik heb het veel te koud, het is verdorie toch al bijna zomer, nou krijg ik ook nog eens steek in mijn zij en dat soort dingen.
Ineens reed er een toeterende auto langs. “Goed bezig, Ileen!!” joelde een vriendin van me enthousiast met haar kop uit het raampje. Ik zwaaide vrolijk terug, zag wat zij zag en was het eigenlijk meteen roerend met haar eens. Ik was toch ook gewoon goed bezig? Ook al voelde ik me eerder een plompe knol dan een sierlijke hinde, ik liep daar toch maar mooi. Gewoon geen watje, dat was ik. Karakter, heet dat.
Mijn vriendin riep de juiste tekst op het juiste moment en door haar liep ik het laatste stukje met aanzienlijk meer gemak uit. En een uurtje later voelde ik net als anders datgene waarom ik het telkens weer doe: die vertrouwde, heerlijke, zachte gloed door mijn lijf, puur omdat ik gelopen had. En daarbij herinnerde ik me vooral die laatste minuten, in plaats van die drie kwartier ploeteren daarvoor.
Eigenlijk lijkt hardlopen wat dat betreft wel een beetje op daten. Je doet het niet omdat het lopen zelf nou altijd zo vreselijk leuk is, maar omdat het je iets brengt, iets wat per saldo de moeite waard is. Soms zit het even tegen. Heb je er effe de balen van. Vraag je je af waarom je het eigenlijk doet. Maar één vrolijke ontmoeting kan ineens weer je stemming doen omslaan. En wie weet, ooit, die heerlijke gloed door je lijf. Dan ben je echt goed bezig.
Alleen, bedenk ik me, er is wel één belangrijk verschil. Ik hoop tot op hoge leeftijd te blijven hardlopen.


geplaatst door Ileen - 5119 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl