Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 18 juni 2013

ZOON

Hij is geslaagd. Hij is met prachtige cijfers geslaagd en hij heeft het helemaal zelf gedaan. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat hij, ik denk dat hij 6 jaar oud was, door zijn enkel was gegaan. Hij kon nauwelijks op zijn voeten staan, zoveel pijn had hij. Het eerste uur had zijn klas gym en daar had ik hem voor afgemeld. Ik bracht hem achterop de fiets naar school. De afstand van huis naar school was niet meer van 500 meter maar dat was al te veel voor hem om te lopen. Hij had geklaagd dat hij niet naar school wilde maar, zo had ik hem gezegd: je hebt pijn in je voet, maar je hersens doen het uitstekend dus je kan gewoon leren.
Toen we op school aankwamen, kwam de klas net terug uit de gymzaal. “Hé T. wat is er, waarom was je niet bij de gym, waarom zit je achterop de fiets.” Voor ik door had wat er gebeurde sprong hij van de fiets, draaide zich om en sprintte weg. 2 Leerkrachten zijn achter hem aangerend en moesten hem bijna in een houdgreep nemen om hem tot rust te brengen. Al die aandacht vond hij niets. Hij vond het vreselijk om op te vallen, om anders te zijn. Daarom wilde hij er op dat moment niet zijn.
Hij was lange tijd ook als de dood om teleurgesteld te raken. We wilden een keer tijdens een vakantie voor zijn verjaardag naar een pretpark. Hij heeft daar dagen tegenop gezien en op de dag zelf was hij zo zenuwachtig dat hij aldoor enorme buikpijn had want hij kon zich alleen maar voorstellen dat hij het niet leuk zou vinden.


En volgende week krijgt hij zijn diploma. Hij heeft dat met een discipline bereikt waar ik alleen maar van kan dromen. Hij heeft zich ingeschreven voor 2 opleidingen maar hij wist niet goed voor welke studie hij uiteindelijk zou kiezen. Ik snap zijn dilemma maar wilde niet sturen bij het maken van zijn afwegingen uit angst dat hij mijn en niet zijn keuze zou maken. Gisteren zijn we samen naar de Hogeschool gegaan zodat hij geholpen kon worden bij het maken van de definitieve keuze. Hij zou eerst alleen gaan maar hij was duidelijk opgelucht toen ik aanbood om met hem mee te gaan. Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in. Ik ging er vanuit dat hij onverrichter zake weer naar huis zou gaan maar gelukkig werden de goede vragen gesteld. Hij was duidelijk opgelucht toen we in het zonnetje naar huis fietsten.
Onderweg vertelde hij dat hij er veel last had dat zijn vriendin het heeft uitgemaakt. Ze hadden ruim een jaar verkering en na een paar weken van gesprekken, een pauze en nog een keer gesprekken heeft zij besloten dat ze rust nodig heeft. Hij vertelde dat hij eerst niet wist of hij de verkering aan wilde houden om maar iemand te hebben of dat het om haar ging. Nu weet hij het wel en hij mist haar. Ik heb hem gezegd dat ik weet hoe waardeloos liefdesverdriet kan zijn. Ik heb mijn ervaringen met hem gedeeld en gezegd dat hij zijn eigen manier zal vinden om er mee om te gaan. Het gesprek hing nog een beetje in de lucht toen hij de hoek om ging naar het huis van zijn moeder. We zwaaiden elkaar nog na tot hij onder het tunneltje van de metro verdween.
Volgende maand wordt hij 18.


geplaatst door Marcelvt - 5061 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl