Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 23 juli 2013

De ex-factor

Een poosje geleden werd ik verrast door een mailtje van mijn ex. Misschien dat anderen hier meer ervaring mee hebben, maar voor mij is het een eerste. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik met mond open van verbazing naar m’n laptopscherm heb zitten staren.

Ik had ‘m, ergens in november 2009, leren kennen op M4M. De klik was er vrijwel gelijk, en dat er een relatie uit ontstond daarom ook geen verrassing. Maanden zaten we op een roze wolk, maar na verloop van tijd kwamen de barstjes, een relatie die ik in maart 2010 beëindigde.

We hadden een afspraak gemaakt om elkaar na 6 maanden weer te zien, maar die is er nooit meer van gekomen. Gedurende de tussenliggende periode is het erg stil geweest. Tot zo’n 2 maanden geleden, toen zag ik dat hij op m’n LinkedIn had gekeken.

En nu, na al die tijd, krijg ik opeens een mailtje van ‘m in mijn mailbox. Een vriendelijk mailtje, een geïnteresseerd mailtje, naar hoe het met me gaat. Waar hij dacht dat de relatie fout was gegaan, en hoe ik op onze relatie terug keek. En dat hij hoopt dat ik reageer.

Zou hij op een of andere manier gezien hebben dat ik op M4M weer zit? Of zou het te maken hebben met verdere nieuwsgierigheid naar aanleiding van LinkedIn?

Ik weet dat ik er niks achter moet zoeken. Dat ik enkel moet reageren op wat hij vraagt in z’n mailtje. Maar ik kan het niet. Er spoken gelijk allerlei scenario’s door m’n hoofd, allerlei verklaringen waarom hij nu een mailtje stuurt. Zou hij de zogenaamde ‘closure’ zoeken, en daarom willen weten waar ’t fout was gegaan? Of zou hij het opnieuw willen proberen? En zou ik het opnieuw willen proberen? Zou de klik er nog wel zijn? En zouden we niet dezelfde fouten maken? Eén mailtje, een paar korte zinnen, en ik ben al m’n hele leven opnieuw aan het analyseren.

Dus uiteraard reageer ik. Geïnteresseerd, open, enigszins luchtig, enthousiast, en voorzichtig aftastend, of we nog een keer af zullen spreken?

En de volgende dag, een enthousiast mailtje terug, dat hij mijn terugblik naar de relatie herkent, en dat hij mogelijk binnenkort samen gaat wonen met z’n vriendin. Ehm...wat?! Wacht, even nog een keer lezen. Ja, het staat er toch echt. Nou ja, toch maar verder lezen. Blijkbaar lijkt het hem erg leuk om af te spreken...En ik probeer gelijk andere scenario’s te bedenken, andere verklaringen voor zijn onverwachte mailtje. Ditmaal kan ik er geen bedenken.

Natuurlijk heb ik gereageerd. Geïnteresseerd, open, enigszins luchtig, enthousiast, maar duidelijk op één punt. Dat afspreken? Toch maar niet. Ik zou zelf niet echt vrolijk worden als m’n vriend opeens zijn ex zou benaderen, en vond het eenmalig verbreken van een relatie wel even voldoende.


geplaatst door LionZion - 5301 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl