Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 juli 2013

Never a dull moment

Het voordeel van elke keer het zelfde rondje hardlopen, is dat het nooit gaat vervelen. Mijn vaste parcours staat garant voor de spannendste avonturen. Zo ligt er al een hele tijd vlak bij die ene rotonde bijna aan het eind van mijn loopje een sok op de stoep, zo'n beetje half in het haagje van de tuin van die kerk.
De eerste keer dat ik er langs loop, heb ik er nog niet zo'n aandacht voor. Mijn hersenen registreren simpel 'sok' en dat is het dan.
Maar de tweede keer is daar de herinnering. Hé, alweer die sok. Die heb ik eerder gezien.
De derde keer. Wat doet zo'n sok daar eigenlijk onder dat haagje? Wie doet er nou onder het lopen zijn of haar sok uit? Dat je er twee uit doet, dat kan ik nog begrijpen met die schitterende zomerdagen zomaar ineens. Maar er ligt er maar één. Dat is gewoon raar. Misschien uit een tas gevallen? Maar wie heeft er nou sokken bovenin z'n tas zitten? Kennelijk een tas onder rits of andere sluiting.
De vierde keer. Hij ligt er een beetje zompig bij, zo in de regen. Waarschijnlijk zie ik er zelf op dit moment ook zo uit.
Ronde vijf. Hoe zou het inmiddels met de andere helft van het sokkenpaar zijn? Zelf verbaas ik me er altijd over, dat mijn kinderen na de aanschaf van een nieuwe voordeelbundel, er in slagen om al bij de tweede wasbeurt alleen maar in-pare sokken in de wasmand te doen. Ik kan ze trouwens niet uit elkaar houden, die sokken van mijn kinderen. Mijn moeder naaide er vroeger nummertjes in, in onze sokken. Ik was nummer vier van vijf, maar ze telde vanaf de jongste en dus was ik twee en mijn oudste zus kreeg geen nummertje, want je gaat natuurlijk niet voor je lol al die nummertjes in die sokken lopen naaien en de sokken zonder nummertje waren van haar, dat was dan al duidelijk.
Zes. Gelukkig, hij is weer helemaal opgedroogd. Ligt lekker in het zonnetje. Het is inderdaad veel te heet om hard te lopen.
En nog maar eens. Hoe lang zou een sok erover doen om te verteren? Zal ik de gemeentereiniging bellen?
Ben ik weer. Mensen die een geliefde zijn verloren, ruiken vaak aan de kleding die het laatst gedragen is. De geur roept het gemis op, en is troostend tegelijk. Ik mis ook wel eens een geliefde. Eentje die nog moet komen. Soms mis ik hem zo, dat ik best aan zijn denkbeeldige sok zou willen ruiken.
Ik raak zo gehecht aan de sok, dat ik nu als ik voorbij de Boslaan ben al begin te denken welke gedachte ik nu weer zal gaan krijgen als ik de sok zie. Ik zou er straks bijvoorbeeld aan kunnen denken, dat je bij het uitkleden echt nooit je sokken als laatste moet uitdoen. Dat is echt geen gezicht.
Tien. Ik snap niet dat mensen kunnen zeggen dat hardlopen een saaie sport is.


geplaatst door Ileen - 5163 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl