Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 9 juli 2013

Sportief, het nieuwe spontaan

Ik zal bekennen, mijn profiel is niet uitgebreid gevuld. Net als Mike Rosenberg van Passenger verberg ik mij graag achter grappige (uitspraken). Waar ik wel eerlijk in ben, is hobby’s. Ik vink aan wat ik leuk vind, en blijf uit te buurt van ‘gewenste’ antwoorden. Wat me hierbij wel opviel, was dat de helft van de opties bestond uit sporten. Zouden ze daarmee impliceren dat je daar de helft van je tijd mee bezig moet zijn? Of is ’t type sport wat je doet dermate specifiek dat ’t kan resulteren in een (mis)match? Bijvoorbeeld dat tennis en voetbal nooit samen gaan, omdat je dan niet bij elkaars wedstrijden kunt zijn? Overigens maakte dit de keuzes voor mij tamelijk eenvoudig, ik sport namelijk nagenoeg niet.

Wat me echter opvalt, is dat bijna iedereen zich juist lijkt uit te leven op die bewuste categorie. Drie sporten aanvinken lijkt een minimum, en ook in de beschrijvende teksten wordt doorgaans minimaal één keer verwezen naar een sportieve hobby. Waar men vroeger scoorde met ‘spontaan’, lijkt nu ‘sportief’ de nieuwe trend.

Als niet-sporter reageer ik uiteraard niet op iemand die een sportief type zoekt. Ik ben niet masochistisch. Überhaupt blijf ik liever op veilige afstand als iemand in z’n profiel een ode aan sport geeft. Als zo iemand op mij reageert dan vind ik het wel weer moeilijker. Ik ga er dan (mogelijk naïef) van uit dat die persoon mijn profiel heeft bestudeerd, en er vrede mee heeft dat het woord sport niet in mijn vocabulaire voorkomt. Dit wordt helaas vaak in het eerste mailtje al afgestraft met de vraag ‘En, hou je ook van sporten?’

Nu weet ik ook wel, sporten is gezond voor je. Of tenminste, sporten zou gezond voor je kunnen zijn. Want als ik soms hardlopers voorbij zie strompelen met hun tong achter zich aan slepend als een oververhitte hond, ziet ’t er niet erg gezond uit. Of als iemand wekelijks naar de fysio moet om de voetbalblessures weg te laten kneden? Nee, sorry. Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat sport voor mij niet gezond is. Menig gymles eindigde ik met blessure op de bank, bij springen, hoog of laag, maakt niet uit, ik landde niet op m’n pootjes. Bij voetbal ging ik door m’n rug, bij volleybal door m’n enkel, en bij korfbal kreeg ik een tand door m’n lip. Noem het een talent, maar sommige dingen kun je het beste gescheiden houden.

Wandelen, dat vind ik leuk, van de natuur genieten, lekker kletsen met ’t gezelschap zonder bij iedere lettergreep naar adem te happen. Fietsen mag ook, of zwemmen, daar kan ook weinig fout bij gaan, en ook dat is bovendien nog een beetje sociaal. Dansen, wederom gezellig, en met een beetje geluk nog goede muziek op de achtergrond ook. Dit zijn echter geen sporten om over naar huis te schrijven, of over op te scheppen op M4M. Nee, mensen gaan spinnen, hardlopen, tennissen, volleybal, of bedenk maar iets, als het maar een hoop zweetplekken oplevert.

Nu moet iedereen het zelf weten uiteraard. Geweldig als je wel sportief bent. Je ervan geniet als je jezelf weer lekker hebt afgemat en je met trots aan vrienden, familie, kennissen en M4M’s kunt vertellen wat je gepresteerd hebt. Maar ik ben dat niet. Ik beweer het ook niet, en ga niet liegen over hobby’s, lengte (oke, heb ½ cm gesmokkeld, maar niemand die dat ooit zal opvallen) of gewicht. Ga dus niet hoopvol vragen of ik sport, als ik dat deed, dan stond dat wel in mijn profiel. En ga dan vooral niet vragen hoe ik dan in vorm blijf. Ik ben een mens, geen topmodel. Ik heb een gezonde BMI, en een karakter dat afkleedt. What you see is what you get.


geplaatst door LionZion - 5123 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl