Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 september 2013

De Droomjurk/man*

(*doorhalen wat niet van toepassing is)

Ik ben niet shopverslaafd. Wel hou ik van shoppen. Ik vind ’t heerlijk om door winkeltjes te struinen, op zoek naar dat ene pareltje om mijn garderobe aan te sterken. En ik kan vertellen, hoe meer pareltjes je hebt, des te moeilijker is het om deze te overtreffen. Des te langer moet je zoeken naar dat ene winkeltjedat nét iets anders verkoopt dan al die andere winkeltjes.

Één van die winkeltjes trof ik bij toeval via de facebook-likes van een vriendin, en intussen heb ik daar al twee fantastische jurkjes gescoord, die mij het gevoel geven een droomvrouw te zijn. Ze benadrukken m’n sterke punten, verdoezelen m’n mindere punten, en zelfs het extra zelfvertrouwen wordt gratis bijgeleverd, en dat kan al voor bedragen onder de 50 euro! Zodoende heb ik de pagina ook maar preventief geliked, zodat ik altijd op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste aanwinsten.

Zo gebeurde het dat ik tijdens mijn vakantie in de keuken van de hostel zat (helaas de enige plek waar mijn ipad contact wist te maken met het wifi signaal) om mijn mail te checken (lees: M4M berichten) en nog even op facebook keek om te zien of ik iets gemist had. En daar was hij, de jurk van mijn dromen, the blue floral audrey Hephburn (alleen de naam al!), nieuw toegevoegd aan de collectie van de curve vriendelijke winkel. Ik was op slag verliefd, en m’n brein maakte overuren, want het was direct betalen bij bestelling, en had m’n apparaatje van m’n bank niet bij me. Met zweetpareltjes op m’n neus mailde ik de winkel: help! Gelukkig bleek de winkel net zo klantvriendelijk als de jurken, zodat de jurk werd apart gehouden tot ik terug was van vakantie.

M’n eerste reactie was extase: ik krijg m’n jurk! Misschien kan ik ‘m al met m’n eerste date aan, of nee, misschien beter voor de tweede date, en wacht, zondag voor het uitgaan zou hij ook geweldig staan. Maar dan komt die twijfel: wat nou als hij tegen valt? Wat nou als hij niet zo geweldig is als op de foto’s, niet bij me past, en besef dat ik nooit zo’n jurk zal vinden die zo geweldig is als deze had moeten zijn? Ik calculeer vast een afwijkingsmarge in dat ik bereid ben te accepteren, want wil gewoon die jurk kosten wat kost hebben, maar desondanks ben ik bang dat het zo’n mismatch is dat zelfs ik niet kan volhouden dat dit mijn droomjurk is. Ik word bijna zo bang voor de teleurstelling dat ik twijfel of ik het niet bij de droom moet houden, want zolang ik hem niet gezien/gepast heb, kan ik de hoop houden dat de droomjurk binnen handbereik is. Ik weet het, het slaat nergens op, maar ben nou eenmaal een romantische cynist: ik ben ervan overtuigd dat de realiteit zelden zo mooi is als de fantasie, en dan is wegdromen gewoon veel leuker.

Zo ben ik overigens ook met daten. Ik had mailcontact met een M4M match met wie het op de mail reuze klikte. Iemand waarmee ik kon praten over boekenleggers, hoe vaak tref je zo iemand? Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik was stiekem al een beetje gek op ‘m. Dus uiteraard begon ik te twijfelen of ik wel moest afspreken. Want eerlijk is eerlijk, hoe groot was de kans dat dit de jongen van mijn dromen was?

Uiteindelijk heb ik zowel met de jongen als de jurk de sprong toch maar gewaagd. De jongen? Die bleek uiteindelijk bij ’t daten niet meer zo geïnteresseerd in boekenleggers, maar meer in de snelste weg naar hartje slaapkamer. Maar de jurk? Pretty damn close to perfect. Dus ook al komt er geen vervolgdate met m’n laatste match, ik heb tenminste wel een geweldige jurk voor een hopelijk leuke date met een volgende match. Wie zal het worden? Wie krijgt de primeur?


geplaatst door LionZion - 4795 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl