Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 13 september 2013

De mens is de maat van alle dingen


Wat mij opvalt is dat sommige mensen zichzelf als aantrekkelijk of zo iets omschrijven. Nu hoef je niet van jezelf te zeggen dat je niet-aantrekkelijk bent. Het is prima dat je zelfvertrouwen hebt. Als je niet van jezelf houdt, immers, hoe kun je dan verwachten dat iemand anders van jou gaat houden? En als je niet van jezelf houdt, heb je wellicht geen geestelijke energie over om van een ander te houden. Maar wat de reclameteksten op de profielen betreft: de neutrale omschrijvingen komen op mij sympathieker over. Zo is het ook met leeftijd. “Word altijd veel jonger geschat dan ik ben”, bijvoorbeeld. En al die andere mensen die door anderen meestal jonger worden geschat, of die van zichzelf vinden dat ze er jonger uitzien en dat ook pontificaal melden. Onlangs kon ik het niet nalaten iemand er een berichtje over te sturen. “Hoe kun je nou van jezelf zeggen, dat je jonger oogt dan je bent, althans, dat kun je wel zeggen, maar zou ik nooit doen (het is uiteraard wel heel goed dat je zulke dingen van jezelf denkt, dat je zelfvertrouwen hebt). Al die mensen die zich er jonger vinden uitzien, als we dat nou allemaal van onszelf vinden, klopt het (statistisch) dus nooit”. De boodschap zal ongetwijfeld zijn aangekomen, letterlijk wel te verstaan, figuurlijk wellicht niet, ik heb taal noch teken vernomen. Ik ben in ieder geval niet geblokkeerd geworden door deze dame, en dat pleit dan voor haar.

Het kan ook anders. “Ik zie eruit alsof ik ongeveer 48 ben. Ik voel me ook ongeveer 48. Ik vind het wel een mooie leeftijd, 48”, lees ik op de pagina van een 48-jarige dame. Zo’n tekstje tovert een glimlach op mijn gezicht. ‘Jij begrijpt het’, denk ik dan; heel mooi geschreven. Ook heel mooi schrijft een andere dame, dat ze inmiddels ver- en ook enigszins bijziend is (leve de variafocuslenzen :)), dat ze een zacht buikje heeft en dat het grijs hier en daar door haar krullen komt. Maar alles is naturel. “En ik ben er tevreden mee.” Van dit soort teksten word ik warm. Dan denk ik, van zo’n vrouw wil ik meer weten. Nu wil ik hier niet de moraalridder uithangen. Ik wil alleen naar voren brengen, hoe teksten op mij overkomen. Het is uiteraard ‘dubbel’ hier. Aan de ene kant is het de bedoeling om reclame voor jezelf te maken, aan de andere kant moet reclame (net als in de echte reclamewereld) niet te schreeuwerig zijn. Of moet het product waar kunnen maken, wat de reclame allemaal belooft. Termen als ‘aantrekkelijk’, ‘mooi’ en ‘knap’ zijn zo subjectief als het maar kan zijn. Zoals de oude Protagoras al zei: de mens is de maat van alle dingen, van dat wat is, en van dat wat niet is. Daarom is het helemaal niet zo gek, dat heel wat mensen op hun profiel het vakje ‘zo zie ik eruit’ gewoon leeglaten. Of simpelweg schrijven: zie foto.Ik denk dat dit best een gevoelig onderwerp zal zijn. Dat dit de kernvraag raakt. Ik ben dan ook heel benieuwd, wat jullie ervan vinden.

 


geplaatst door Brak - 4875 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl