Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 5 september 2013

Ik ben niet perfect ik ben mens.

 

Nee gelukkig was ik niet in mijn partner keuzes, achteraf gezien. Dat maakt je niet zekerder in de loop van de jaren. Voor ik hier begon, zat ik op een andere site, ja je bent een sociaal dier en wil niet alleen zijn, maar vriendschap was wel de uiterste grens. Ik zou mij niet meer laten kwetsen. Wat ben ik toen dom geweest. Ik had zou achteraf blijken mijn gevoelens achter een deurtje gestopt, slot omgedraaid en de sleutel weggegooid. Na een aantal maanden en diverse dates, vond ik dit voorjaar dat dit het toch niet was, slechte site.

 

Enkele dagen later werd ik gemaild door een vriendin die mij in contact wilde brengen met een vriendin van haar, zij dacht dat wij wel bij elkaar pasten. Een ontmoeting werd geregeld. Ik ging daar heen met de gedachte prima ik zie wel en vriendschap is mijn uiterste grens. Lekker veilig, mij kwets je niet meer. Hoe anders liep het, direct vanaf het eerste begin was er van beide zijden de beroemde klik. Mijn hele verdedigingssysteem was in één klap weggevaagd. Het voelde zo natuurlijk, zo vetrouwd en warm. Ik noem haar nog steeds het meisje, zo onbevangen, zo open. Zij opende direct zonder enige moeite mijn deurtje. Ik wilde net als zij alleen maar bij elkaar zijn, genieten van elkaar. Na onze date kwam de verwarring. Dat open deurtje, dat bleek niet meer te sluiten, als een dijkdoorbraak stroomden mijn gevoelens naar buiten, niet te stoppen. Ik wist niet wat hier mee te doen. Uiteindelijk besloot ik die gevoelens te aanvaarden en omarmen, ik had geluk gevonden, het overkwam mij zomaar zonder te zoeken. Ik was op slag een totaal ander mens.

 

 

In volgende ontmoetingen, bleek dat zij nog niet zo lang daarvoor een relatie had beëindigt, waar zij op dat moment nog zeer onzeker van was. Wij constateerden dat zij en ik wel met gelijke gevoelens naar elkaar zaten, maar niet in de zelfde versnelling liepen. We maakten afspraken om te voorkomen dat we elkaar zouden kwetsen en dingen zouden doen waar de ander niet aan toe was. Met veel moeite is mij dat gelukt, echter zij had daar meer moeite mee en uiteindelijk, zag ik haar steeds meer in zichzelf gekeerd raken. Na bijna vier weken heb ik haar los moeten laten, niet omdat ik wilde maar ik zag haar lijden.

 

 

Ik zag dat als het volgende, al kan een nachtegaal nog zo mooi zingen, het kan niet zijn dat zij in een kooitje zit.

 

 

Het waren geweldige weken, de weken daarna daar wil ik het maar niet over hebben. Wat mij wel bij is gebleven, is dat zij het mooiste was, wat mij was overkomen en zij mij ondanks deze teleurstelling, het mooiste cadeau had gegeven wat mensen elkaar kunnen geven, zij opende mijn deurtje. Ik durf weer op mijn gevoel te vertrouwen en weet dat ik tegen een teleurstelling aan kan lopen, maar kan dat aan. Ik ben een stuk completer uit deze korte ontmoeting gekomen dan ik was daarvoor. Daarvoor ben ik haar nog steeds heel dankbaar.

 

 

Na enkele weken ben ik gaan daten op M4M, de belangstelling in het begin was overweldigend. En ongemerkt kreeg ik weer het gevoel dat ik de controle verloor, dat maakte mij weer onzeker. Dat betekende dat ik in het begin, niet met alle dames even goed en respectvol ben omgegaan. Daarvoor alsnog mijn excuus. Ik heb eerst gekeken hoe het hier toe ging, dat is redelijk eenvoudig in vergelijking met andere sites, door T2S en de blogs. Daarin onderscheid M4M zich toch zeer positief naar mijn mening ten opzichte van andere sites.

 

 

Mijn vertrouwen nam weer toe, ik kon weer onbevangen contacten aangaan. Ik heb enkele blogs geschreven, juist ook over respectvol met elkaar omgaan en verantwoordelijkheid hierin van een ieder. Ondertussen had ik contact met een zeer mooi mens hier, o ja uiterlijk was ze ook nog heel erg mooi vind ik. Maar het belangrijkste was hoe ze als mens was en daar was echt niks mis mee. We hebben enige tijd een zeer open mailwisseling gehad en spraken over een ontmoeting. Zij vertelde dat zij zich niet goed voelde en dacht aan een zonnesteek. Ineens de volgende dag, geen enkel contact meer. Gedurende twee weken regelmatig gekeken of ze er weer was maar geen enkel teken, ook werd er niet meer gereageerd op mij mails. Ondertussen had zich een ander mooi mens gemeld en er van uit gaande dat ik het ene mooie mens kwijt was, bouwde zich een nieuw en mooi contact op. Na ruim twee weken melde echter de eerste dame zich weer, zij bleek ziek te zijn geweest. Zij had bij haar dochter in een zomerhuisje gezeten, zonder contact met de buitenwereld. Blij als ik was dat zij kennelijk weer beter was, zijn wij doorgegaan met ons contact. Ik heb haar wel direct op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de andere dame en die natuurlijk ook ingelicht. Dus contact met twee mooie mensen, beide contacten ontwikkelden zich zodanig dat ik mij plotseling realiseerde dat er een emotionele binding naar beiden ontstond. Dit betekende dat ik een keuze moest gaan maken en een van de dames teleur moest gaan stellen, niet fijn maar wel noodzakelijk. Ik was behoorlijk van mijzelf geschrokken, dat dit kon gebeuren, ik vond dat ik dit had moeten voorzien. Na lang denken een keuze gemaakt en één van de dames ingelicht dat ik verder ging met de ander. Ik heb veel heel nare dingen moeten doen in mijn leven, maar dit voelde toch als één van de moeilijkste, ik was hier zelf emotioneel bij betrokken. De dame die ik teleur heb gesteld, reageerde met ongeloof en verbijstering, dat deed pijn ook bij mij. Ik heb de dag daarna mijn account stop gezet, tot nu . Ook ik was hier best wel ziek van, Bij beide dames had ik sterk het gevoel van herkenning en een hoopvolle toekomst. Ik wist even niet hoe ik hier na die reactie mee om moest gaan. Ik heb de teleurgestelde dame nog een mail gestuurd, waarin ik op haar reactie in ben gegaan en extra uitleg heb gegeven, maar realiseerde mij dat het de pijn die ik had veroorzaakt niet zomaar weg kon nemen. Het was geen kwestie van wie lijkt mij de beste, voor mij waren beide gelijk. Het werd een keuze op gevoel en ja wat is dat eigenlijk? Een retraite leek mij wel op zijn plaats voor mij.

 

 

Onder tussen heb ik nog steeds een geweldig contact met de andere dame. Een contact met haar in het echt zal nog even op zich laten wachten want zij zit tot november in het buitenland. Ik weet dus niet of die klik er zal zijn, misschien sta ik in november met lege handen, hoewel ik weet dat ik er dan wel een geweldige vriendin bij heb en dat is ook heel veel waard. Ik ben hier dus weer terug, maar zal geen diepere contacten aangaan tot medio november.

 

 

Voor mij is de les, dat er feitelijk geen slechte sites op dit gebied zijn. Er zijn wel mensen op deze sites die nog niet toe zijn aan een relatie en bewust of onbewust zichzelf beschermen tegen een dieper contact. En je kan nog zo je best doen om netjes met elkaar om te gaan, je kan altijd in een situatie komen dat je ongewild een ander pijn doet. Nee ik blijk zeker niet perfect te zijn, maar wel mens. Ik laat jullie hiermee wel erg dicht bij me komen maar vind dat jullie gezien mijn blogs het recht hebben om dit te weten. Ik wens dan ook dat de dame hier die ik losgelaten heb, een zeer mooie passende relatie gaat vinden dat gun ik haar van harte, zij heeft dat in mijn ogen zeker verdient. Succes mooi mens.

 

 

 


geplaatst door Speurder - 5432 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl