Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 7 september 2013

Overpeinzingen in de sauna

Een overwacht cadeautje, een prachtige nazomerdag, bijna hittegolf zo warm. Ik heb mijn baas een mailtje gestuurd dat ik een dag vrij neem in verband met het weer. Wacht zijn antwoord niet af want hij kan dit soort last minute spontane invallen niet erg waarderen, pak m'n spullen en vertrek naar de sauna. Die is hier zo ongeveer om de hoek. Kan er lopend naartoe. Een kleine sauna, rustig, je vraagt je af hoe de eigenaars het financieel bolwerken, maar daar ga ik me vandaag niet druk over maken. Ik kan daar lekker in m'n blootje in de zon liggen, af en toe verkoeling zoeken in het zwembad of het ijskoude dompelbad. En als ik ergens trek in heb, bestel ik een drankje of een hapje. Wat een luxe!

 

Ik installeer me op het zonneterras tussen de overige gasten. We zijn met een man of tien vandaag. Er is één stel, mooie mensen van midden dertig. Zij is blond, bruin en weelderig met nepborsten en 20 perfect gemanicuurde nagels. Hij is heel donker, knap, mager, nerveus en hij praat teveel en te hard. Zijn vriendin probeert hem soms beschaamd af te remmen maar hij wordt aangemoedigd door een andere blonde vrouw met een paar pondjes teveel. Zo te horen een collega van de vriendin. Ze schuddebuikt van het lachen bij elk van zijn opmerkingen, soms al voordat hij ze plaatst. Ook draagt ze een blauwe mitella en het duurt niet lang voordat het hele gezelschap alle ins en outs heeft vernomen over de toedracht van haar ongeval. En de problemen met haar opstandige dementerende vader. En de ruzie met haar schoonzus.

 

Verder zijn er nog wat eenlingen zoals ik. Ik scan ze in één overzichtsblik. De vrouwen zijn ongeveer van mijn leeftijd, ergens tussen de 45 en 55. Links van mij ligt een man van diezelfde leeftijd, mager maar een buikje, een gebit zoals van een hinnikend paard, een rimpelig geslachtje neergevleid in een grijze, dradige driehoek. Rechts van mij ligt een jongeman, ook met een buikje. Zonder schaamhaar want volledig kaalgeschoren zowel daar als boven op zijn hoofd. Het vergt wat voorbereidingen voordat hij nuffig neerzijgt op een zachte, rulle pastelkleurige handdoek, als hij haar op zijn hoofd had zou hij dat koket uit zijn ogen hebben geschud. Hij werpt ons een licht afkeurende blik toe en verdiept zich in zijn literaire thriller.

 

Zelf heb ik de nieuwe James Salter bij me, All that is. Ik sla hem op waar ik gisteravond gebleven ben, en lees: "He had to share a cab with someone also going to the West Side, a woman with three or four pieces of luggage. She moved her legs to give him more room. She was sitting back in what might have been a coat with the sleeves lying as if open. They rode in silence. Bowman was prepared to keep to himself without looking at her again. In the city, strange women were not always as they appeared. There were women with grievances, disturbed women, women avidly seeking men."

 

Ik kijk op en voel me betrapt. De nuffige jongen is verdiept in zijn boek, het paardengebit knikt me geanimeerd toe. Shit, ben ik er dan ook zo een? Gekwetst, gestoord, hongerig op zoek naar een man? Waarom scan ik automatisch de aanwezige mannen in de sauna, of op een feestje, op een bijeenkomst van de zaak? Is het dan zo belangrijk? Vind ik het zo erg om single te zijn? Om geen man in m'n leven te hebben? Kan ik niet gewoon genieten van deze prachtige septemberdag? Moet ik per se eerst even checken of er misschien een potentiële kandidaat rondloopt? Een man die alvast twee dingen in zijn voordeel zou hebben: hij woont in de buurt want anders ga je echt niet naar deze kleine, vergane gloriesauna, en hij houdt van sauna. En ja, ik kan ook gelijk zien wat voor vlees ik in de kuip zou hebben, letterlijk. Zal vandaag niet gebeuren. Geen potentiële gegadigden hier vandaag dus ik kan me lekker ontspannen. Oef, wat een opluchting. Hoef niet eens m'n buik in te houden bij het omdraaien op m'n ligbedje. Of me zorgen te maken over onderkin bij turen door oncharmante leesbril.

 

Zie je, de opluchting is groter dan de spijt. Is het dan niet meer een automatisme, omdat iedereen vindt dat je pas compleet bent als je een vaste partner hebt? Ik heb me onlangs ingeschreven op M4M, maar ik betrap mezelf erop dat ik er weinig mee doe. Heb pas één keer een zoekopdracht uitgevoerd en aan de hand daarvan een stuk of wat berichtjes gestuurd. Weinig reactie, had ik ook ergens niet verwacht. Er wordt hier geklaagd dat iedereen zo passief en afwachtend is. Maar ik snap het wel. Ik doe het zelf immers ook. Het leukste van deze site vind ik de blogs, alhoewel diezelfde blogs me alleen maar sterken in het gevoel dat het een schier onmogelijke opgave is om de Ware hier te vinden. Uiteraard krijgen we een vertekend beeld voorgeschoteld want mensen die wel een nieuwe liefde vinden, verdwijnen logischerwijs van het toneel. Maar toch, ik vraag me af of de reis in veel gevallen niet leuker, spannender en opwindender is dan het reisdoel.

 

Trouwens, wat ga ik doen zodra ik een nieuwe man in m'n leven heb? Me baserend op het desastreuze verloop en de traumatiserende afloop van vorige relaties, kan ik gevoeglijk constateren dat ik me dan weer een hoop ellende op de hals haal. Misschien dan toch maar beter daten als lifestyle? Of friendships with benefits?

 


geplaatst door Lynn1961 - 5780 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl