Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 20 september 2013

Passie

Het is een woord dat ik in veel herenprofielen lees: passie. Ik weet nooit zo goed wat je ermee bedoelt, maar ik denk dat je een pittige bedpartner voor ogen hebt. Of raak je ook in vervoering als jouw kersverse vriendinnetje gepassioneerd driedimensionale Anton Pieck kerstkaarten in elkaar knutselt? Of als zij elk weekend met haar gebatikte vriendinnen vol vuur gaat chakradansen op de hei? Ik denk het niet. Speelt die passie dan slechts –in het gunstigste geval- een paar uurtjes per week een rol? Of is er méér haalbaar?

Terwijl ik dit schrijf, zit ik een paar weken in Spanje. In mijn uppie, terwijl ik een paar puntjes van mijn bucketlist aan het afronden ben. Niet dat ik ambities heb om binnenkort te gaan hemelen, maar het zou jammer zijn om pas te gaan dromen op het moment dat je slecht nieuws over je gezondheid krijgt. Daarom doe ik het nu en niet later. Ook dat is leven met passie.

Hier in Spanje leerde ik Antonio kennen, een enorme Maoriman die rugby elftallen traint en die sprekend op die acteur uit The Green Mile lijkt. Sindsdien jaagt hij me elke ochtend om acht uur over het strand, door het rulle zand. Hij bokst met me, schreeuwt tegen me, jut me op en stuwt me naar hoge hoogten. Gewoon, omdat het zijn passie is om mensen verder te helpen. En ik ben uiteraard niet zijn enige project. Hij doet trainingen met kleuters en kijkt waar hun talenten liggen. Hij laat pesters en gepeste kinderen samenwerken. Hij zorgt ervoor dat kinderen met overgewicht fit en weerbaar worden en hij haalt beginnende crimineeltjes bij het politiebureau op en zet ze weer op het rechte pad.

En terwijl ik op de muur langs het strand in het zonnetje zit en naar hem en die kinderen kijk, besef ik dat dit de passie is waar het om draait. Fuck de Marlies Dekkers setjes, de semi-geile pumps, de dure wijn, oesters en het haardvuur. Gewoon zweet in je ogen, plakkerig haar, zand tussen je billen en een paar glimmende kinderogen. Volgens mij geeft het meer voldoening als dát een passie is die je kunt delen. En ik weet zeker dat het ook langer houdbaar is.


geplaatst door Bonbini - 5595 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl